Inteligența artificială, o amenințare la adresa omenirii

Distribuie!

„Elon Musk, CEO al Tesla și fondator al SpaceX, a declarat de curând că inteligența artificială este, probabil, cea mai mare amenințare la adresa umanității. Musk, care ținea un discurs în fața departamentului de aeronautică și astronautică al Massachusetts Institute of Technology, a insistat asupra faptului că lumea trebuie să fie foarte atentă pentru a nu face ceva „foarte, foarte prostesc“.

Prin inteligența artificială, trezim demonul la viață. Toate acele povești în care personajul stă liniștit, știind că are pentagrama și apa sfințită și poate controla demonul, se termină întotdeauna prost. Trebuie să fim extrem de atenți atunci când vine vorba de inteligența artificială. Dacă m-ați pune să ghicesc care este cea mai mare amenințare la adresa umanității, aș spune că este aceasta. Din ce în ce mai mulți oameni de știință ajung la concluzia că este nevoie de o serie de măsuri care să reglementeze dezvoltarea inteligenței artificiale, atât la nivel local, cât și la nivel global”, a spus Musk, citat de businessmagazin.ro.

Elon Musk a mai avertizat, în trecut, despre pericolul inteligenței artificiale, postând pe Twitter mesajul că aceasta poate fi chiar mai periculoasă decât bombele atomice. Întrebat de ce a investit totuși în anumite companii care cercetează inteligența artificială, Musk a răspuns, zâmbind: „Vreau să fiu cu ochii pe ele.“


El a dezvoltat apoi, spunând că vrea să urmărească evoluția acestor companii și să se asigure că se iau toate măsurile de precauție necesare.

Inteligența artificială se definește ca inteligența exprimată de mașini sau programe, reprezentând o zonă de studiu ce are ca scop crearea unei inteligențe similare cu cea a creierului uman. O altă definiție, folosită de unii cercetători, se referă la „un sistem care percepe condițiile exterioare și ia măsurile necesare pentru a-și maximiza șansele de succes”. Termenul a fost creat de John McCarthy în 1955.”[1]


SURSE

  1. https://www.green-report.ro/inteligenta-artificiala-cea-mai-mare-amenintare-la-adresa-umanitatii/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...