Inteligența artificială, o amenințare pentru omenire

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Într-un discurs ținut în fața studenților de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology, Musk a spus: „Cred că trebuie să fim foarte precauți cu Inteligența Artificială. Dacă ar trebui să mă pronunț care este cea mai mare amenințare la adresa existenței Omenirii, pe aceasta aș alege-o”, a declarat Musk, citat de The Independent, în fața audienței uluite.

Inventatorul și investitorul Elon Musk, care este și CEO și CTO al SpaceX și președinte al Solar City, avertizase mai demult că Inteligența Artificială este mai periculoasă decât Armele Nucleare.


În luna august, Musk a scris pe Twitter: „Merită să citiți «Superintelligence» a lui Bostrom. Trebuie să fim superprecauți cu Inteligența Artificială. Potențial, e mai periculoasă decât Armele Nucleare.”

Nick Bostrom este un filosof suedez cunoscut pentru studiile și contribuțiile sale în domeniul Inteligenței Artificiale, al Trashumanismului, Clonării, criogenie, nanotehnologie și realitate simulată.”[1]


„Cel mai faimos cosmologist din lume și-a exprimat, într-un interviu acordat BBC, temerile legate de inteligența artificială și mașinăriile care pot depăși specia umană.

„Dezvoltarea la cote maxime a inteligenței artificiale poate reprezenta sfârșitul rasei umane. Mașinăriile inteligente se pot dezvolta pe cont propriu și se pot reprograma la o rată atât de mare încât oamenii, a căror viteză de dezvoltare este limitată de evoluția biologică, nu vor fi la fel de competitivi, ajungând să fie depășiți”, explică Stephen Hawkings.”[2]

Roboţii ucigaşi reprezintă un adevărat pericol pentru siguranţa omenirii

Tehnologia cu care se fabrică roboţii inteligenţi este deja prezentă la nivel global şi trebuie interzisă, a avertizat un om de ştiinţă din domeniul tehnologiei artificiale. Stuart Russel, profesor de informatică la Universitatea Berkeley din California, a spus că masinăriile pot fi devastatoare pentru securitatea naţională, în cazul în care inteligenţa artificială ar alege să ucidă oameni, potrivit The Telegraph.

Russel, care a lucrat mai bine de 35 de ani în domeniul tehnologiei artificiale, a mai spus că producţia de roboţi, care ar pune în pericol rasa umană, trebuie să fie stopată înainte să fie prea târziu.

Ieri, grupul de presiune, campania „Stop Killer Robots”, a prezentat un scurt film în cadrul unei întâlniri a ţărilor participante la Convenţia privind interzicerea anumitor tipuri de arme convenţionale, care a redat un scenariu bazat pe pericolul reprezentat de tehnologiile existente.

Videoclipul, intitulat „Slaughterbots”, începe cu apariţie unui director executiv pe o scenă, care dezvăluie un produs nou pe piaţă unei mulţimi entiziaste. Directorul nu prezintă un nou smartphone, ci o dronă care foloseşte recunoaşterea facială pentru a indentifica o ţintă pe care mai apoi o va distruge.

Campania „Stop Killer Robots” susţine că senzorii moderni şi progresele recente ale inteligenţei artificiale au făcut posibilă proiectarea unui sistem care ar putea ataca şi ucide oameni, fără control uman.”[3]

SURSE

  1. https://evz.ro/avertismentul-unui-mare-savant-inteligenta-artificiala-este-cea-mai-mare-amenintare-a-omenirii.html
  2. https://evz.ro/avertismentul-lui-stephen-hawking-cu-privire-la-pericolul-reprezentat-de-inteligenta-artificiala.html
  3. https://www.zf.ro/business-international/nu-mai-tine-de-domeniul-sf-robotii-ucigasi-reprezinta-un-adevarat-pericol-pentru-siguranta-omenirii-avertizeaza-specialistii-16819424
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Liber la importurile de organisme modificate genetic. Parlamentul UE a respins introducerea interdicţiilor naţionale (2015)
Președintele Parlamentului Ungariei demască Noua Ordine Mondială: "În Europa s-a declanșat un atac la adresa statelor naționale"
SUA au construit în secret avioane de luptă folosind tehnologie extraterestră
În 1963, preşedintele SUA, John Fitzgerald Kennedy, a emis un ordin executiv (ordinul cu nr. 11110) prin care a autorizat Trezoreria SUA să tipărească dolari. El urmărea în felul acesta să stopeze frauda prin care Federal Reserve extorca poporul american prin bani falși pentru care lua și dobândă
Camerele de supraveghere a traficului rutier, interzise de o Instanta din Chisinau ! Ministerul Afacerilor Interne din Moldova incalca dreptul la viata privata a cetatenilor !
Facebook a șters zeci de mii de conturi în Marea Britanie sub pretextul "combaterii știrilor false"
În Elveția “au dispărut” dosarele despre activitatea armatei secrete a NATO! Operațiunea Gladio (1947-1983) – CIA, MI6 și NATO au comis atentate teroriste!
Henry Kissinger și Guvernul Mondial
Operatiunile "Steag Fals": atentatele teroriste sunt orchestrate de catre Serviciile Secrete pentru a lua libertatile oamenilor!
Baza NASA din Florida a recepţionat o serie de semnale misterioase provenind din centrul Pământului
Pactul ONU pentru Migrație: Țările au obligația să se lase ocupate de imigranți
Site-ul oficial al Grupului Bilderberg a fost spart de către hackeri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...