Inteligența artificială, o amenințare pentru omenire

Distribuie!

„Într-un discurs ținut în fața studenților de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology, Musk a spus: „Cred că trebuie să fim foarte precauți cu Inteligența Artificială. Dacă ar trebui să mă pronunț care este cea mai mare amenințare la adresa existenței Omenirii, pe aceasta aș alege-o”, a declarat Musk, citat de The Independent, în fața audienței uluite.

Inventatorul și investitorul Elon Musk, care este și CEO și CTO al SpaceX și președinte al Solar City, avertizase mai demult că Inteligența Artificială este mai periculoasă decât Armele Nucleare.


În luna august, Musk a scris pe Twitter: „Merită să citiți «Superintelligence» a lui Bostrom. Trebuie să fim superprecauți cu Inteligența Artificială. Potențial, e mai periculoasă decât Armele Nucleare.”

Nick Bostrom este un filosof suedez cunoscut pentru studiile și contribuțiile sale în domeniul Inteligenței Artificiale, al Trashumanismului, Clonării, criogenie, nanotehnologie și realitate simulată.”[1]


„Cel mai faimos cosmologist din lume și-a exprimat, într-un interviu acordat BBC, temerile legate de inteligența artificială și mașinăriile care pot depăși specia umană.

„Dezvoltarea la cote maxime a inteligenței artificiale poate reprezenta sfârșitul rasei umane. Mașinăriile inteligente se pot dezvolta pe cont propriu și se pot reprograma la o rată atât de mare încât oamenii, a căror viteză de dezvoltare este limitată de evoluția biologică, nu vor fi la fel de competitivi, ajungând să fie depășiți”, explică Stephen Hawkings.”[2]

Roboţii ucigaşi reprezintă un adevărat pericol pentru siguranţa omenirii

Tehnologia cu care se fabrică roboţii inteligenţi este deja prezentă la nivel global şi trebuie interzisă, a avertizat un om de ştiinţă din domeniul tehnologiei artificiale. Stuart Russel, profesor de informatică la Universitatea Berkeley din California, a spus că masinăriile pot fi devastatoare pentru securitatea naţională, în cazul în care inteligenţa artificială ar alege să ucidă oameni, potrivit The Telegraph.

Russel, care a lucrat mai bine de 35 de ani în domeniul tehnologiei artificiale, a mai spus că producţia de roboţi, care ar pune în pericol rasa umană, trebuie să fie stopată înainte să fie prea târziu.

Ieri, grupul de presiune, campania „Stop Killer Robots”, a prezentat un scurt film în cadrul unei întâlniri a ţărilor participante la Convenţia privind interzicerea anumitor tipuri de arme convenţionale, care a redat un scenariu bazat pe pericolul reprezentat de tehnologiile existente.

Videoclipul, intitulat „Slaughterbots”, începe cu apariţie unui director executiv pe o scenă, care dezvăluie un produs nou pe piaţă unei mulţimi entiziaste. Directorul nu prezintă un nou smartphone, ci o dronă care foloseşte recunoaşterea facială pentru a indentifica o ţintă pe care mai apoi o va distruge.

Campania „Stop Killer Robots” susţine că senzorii moderni şi progresele recente ale inteligenţei artificiale au făcut posibilă proiectarea unui sistem care ar putea ataca şi ucide oameni, fără control uman.”[3]

SURSE

  1. https://evz.ro/avertismentul-unui-mare-savant-inteligenta-artificiala-este-cea-mai-mare-amenintare-a-omenirii.html
  2. https://evz.ro/avertismentul-lui-stephen-hawking-cu-privire-la-pericolul-reprezentat-de-inteligenta-artificiala.html
  3. https://www.zf.ro/business-international/nu-mai-tine-de-domeniul-sf-robotii-ucigasi-reprezinta-un-adevarat-pericol-pentru-siguranta-omenirii-avertizeaza-specialistii-16819424
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...