Inteligența artificială, o amenințare pentru omenire

by “Într-un discurs ținut în fața studenților de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology, Musk a spus: „Cred că trebuie să fim foarte precauți cu Inteligența Artificială. Dacă ar trebui să mă pronunț care este cea mai mare amenințare la adresa existenței Omenirii, pe aceasta aș alege-o”, a declarat Musk, […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Într-un discurs ținut în fața studenților de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology, Musk a spus: „Cred că trebuie să fim foarte precauți cu Inteligența Artificială. Dacă ar trebui să mă pronunț care este cea mai mare amenințare la adresa existenței Omenirii, pe aceasta aș alege-o”, a declarat Musk, citat de The Independent, în fața audienței uluite.

Inventatorul și investitorul Elon Musk, care este și CEO și CTO al SpaceX și președinte al Solar City, avertizase mai demult că Inteligența Artificială este mai periculoasă decât Armele Nucleare.


În luna august, Musk a scris pe Twitter: „Merită să citiți «Superintelligence» a lui Bostrom. Trebuie să fim superprecauți cu Inteligența Artificială. Potențial, e mai periculoasă decât Armele Nucleare.”

Nick Bostrom este un filosof suedez cunoscut pentru studiile și contribuțiile sale în domeniul Inteligenței Artificiale, al Trashumanismului, Clonării, criogenie, nanotehnologie și realitate simulată.”[1]


“Cel mai faimos cosmologist din lume și-a exprimat, într-un interviu acordat BBC, temerile legate de inteligența artificială și mașinăriile care pot depăși specia umană.

“Dezvoltarea la cote maxime a inteligenței artificiale poate reprezenta sfârșitul rasei umane. Mașinăriile inteligente se pot dezvolta pe cont propriu și se pot reprograma la o rată atât de mare încât oamenii, a căror viteză de dezvoltare este limitată de evoluția biologică, nu vor fi la fel de competitivi, ajungând să fie depășiți”, explică Stephen Hawkings.”[2]

Roboţii ucigaşi reprezintă un adevărat pericol pentru siguranţa omenirii

Tehnologia cu care se fabrică roboţii inteligenţi este deja prezentă la nivel global şi trebuie interzisă, a avertizat un om de ştiinţă din domeniul tehnologiei artificiale. Stuart Russel, profesor de informatică la Universitatea Berkeley din California, a spus că masinăriile pot fi devastatoare pentru securitatea naţională, în cazul în care inteligenţa artificială ar alege să ucidă oameni, potrivit The Telegraph.

Russel, care a lucrat mai bine de 35 de ani în domeniul tehnologiei artificiale, a mai spus că producţia de roboţi, care ar pune în pericol rasa umană, trebuie să fie stopată înainte să fie prea târziu.

Ieri, grupul de presiune, campania „Stop Killer Robots”, a prezentat un scurt film în cadrul unei întâlniri a ţărilor participante la Convenţia privind interzicerea anumitor tipuri de arme convenţionale, care a redat un scenariu bazat pe pericolul reprezentat de tehnologiile existente.

Videoclipul, intitulat „Slaughterbots”, începe cu apariţie unui director executiv pe o scenă, care dezvăluie un produs nou pe piaţă unei mulţimi entiziaste. Directorul nu prezintă un nou smartphone, ci o dronă care foloseşte recunoaşterea facială pentru a indentifica o ţintă pe care mai apoi o va distruge.

Campania „Stop Killer Robots” susţine că senzorii moderni şi progresele recente ale inteligenţei artificiale au făcut posibilă proiectarea unui sistem care ar putea ataca şi ucide oameni, fără control uman.”[3]

SURSE

  1. https://evz.ro/avertismentul-unui-mare-savant-inteligenta-artificiala-este-cea-mai-mare-amenintare-a-omenirii.html
  2. https://evz.ro/avertismentul-lui-stephen-hawking-cu-privire-la-pericolul-reprezentat-de-inteligenta-artificiala.html
  3. https://www.zf.ro/business-international/nu-mai-tine-de-domeniul-sf-robotii-ucigasi-reprezinta-un-adevarat-pericol-pentru-siguranta-omenirii-avertizeaza-specialistii-16819424
  4. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Imperiul financiar Rothschild. Deținătorii lui nu apar niciodată în topurile miliardarilor, dar sunt cei mai puternici. Cum fac avere de secole
Martin Schulz propune constituirea Statelor Unite ale Europei până în anul 2025! Uniunea Europeană este Noua Uniune Sovietică!
Donald Trump este, de fapt, omul globaliștilor!
Vladimir Putin a respins propunerea Ministerului de Externe de a expulza 35 de diplomați americani ca răspuns la acţiunea similară a Statelor Unite. El a mai spus că "actul lui Barack Obama a fost conceput pentru a provoca o reacție, dar Rusia nu ia momeala"
Bilderberg 2017 - reuniunea va avea loc în Virginia, SUA, între 1-4 iunie
Un economist britanic doreste o moneda electronica mondiala ! Acesta doreste ca banii in numerar sa dispara ! Bitcoin este o moneda digitala creata de Iluminati !
Patru argumentări raţionale împotriva recunoaşterii legale a uniunilor homosexuale
Marine Le Pen, condiție pentru a participa la o emisiune TV: Afară cu steagul UE din platou! ”Eu vreau să fiu președintele Republicii Franceze, nu al Comisiei Europene. Consider că UE a făcut destul de mult rău țării noastre”
Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului cere încetarea ocupaţiei israeliene
FBI a plătit 1 million de dolari hackerilor să spargă iPhone 6
Lovitura de stat din Venezuela: Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a autorizat pe liderul opoziției din Venezuela și președintele interimar autoproclamat Juan Guaido să controleze activele deținute de SUA aparținând guvernului țării
Arabia Saudita, aliat al SUA - 47 de executii ale opozantilor fata de Regimul Saudit, exact ca ISIS
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro