Inteligenta artificiala reprezinta un pericol pentru omenire ! Masinariile inteligente pot ajunge sa-i elimine pe oameni ! Tot mai multi oameni de stiinta considera ca, "inteligenta artificiala ar putea insemna sfarsitul omenirii" !

Distribuie!

S-a spus ca, „inteligenta artificiala este benefica pentru ajutorul oamenilor”, fie ca vorbim de aplicabilitatea ei in industrie, in sistemul medical sau in cercetarile stiintifice. Daca dezvoltarea acestei forme de inteligenta, nu se face pana la o limita de securitate, atunci putem chiar ajunge la unul dintre scenariile vazute in filmele „SF” (SF = adevar tulburator pentru oameni!), cand acestea ataca oamenii si preiau controlul asupra lor, dincolo de faptul ca hacker-ii pot prelua controlul asupra lor si le pot manipula in interes propriu, doar suntem in era internetului.

inteligen-a-artificiala-ar-putea-aduce-apocalipsa_449021

De pe publicatia Blasting News, avem in vedere un articol in care se atrage atentia:


„Tot mai mulţi oameni de ştiinţă consideră că inteligenţa artificială ar putea însemna sfârşitul omenirii. La Buenos Aires, Argentina, va avea loc astăzi Conferinţa Internaţională pe tema Inteligenţei Artificiale. Conform jurnaliștilor de la The New York Times, în cadrul conferinţei va fi prezentată o scrisoare semnată de peste 1.000 de experţi, oameni de ştiinţă şi cercetători, printre care Stephen Hawking, Elon Musk, directorul Tesla, și cofondatorul Apple, Steve Wozniak, în care aceștia avertizează cu privire la pericolul pe care îl reprezintă armele autonome conduse de inteligenţa artificială.

În prezent, folosirea armelor cu inteligenţă artificială în război este un subiect foarte dezbătut, chiar și în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Prin intermediul scrisorii prezentate în cadrul conferinţei, oamenii de ştiinţă încearcă să avertizeze asupra pericolelor și să evite un potențial război high-tech, prin solicitarea unei interdicţii privind utilizarea unor arme autonome cu inteligenţă artificială în cadrul unui război. Ei cred că aceste arme pot fi folosite doar dacă sunt controlate de oameni.

Inteligenţa artificială este înfloritoare în ultima vreme, iar acest lucru stârnește multe motive de îngrijorare în rândul oamenilor de știință și al inginerilor, care sunt de părere că aceasta ar putea aduce cu sine apocalipsa, într-un timp relativ scurt, mai puțin de un secol.

Și profesorul Stephen Hawking s-a alăturat acestei liste lungi de experți care sunt foarte îngrijorați de ceea ce va urma după ce oamenii vor construi din ce în ce mai multe dispozitive și software-uri inteligente. Atât Hawking, cât și ceilalți oameni de știință consideră că acest trend al inteligenţei artificiale va însemna de fapt sfârșitul omenirii.

Anul trecut, Elon Musk, directorul executiv de la Tesla, și-a exprimat și el pentru prima dată îngrijorarea în presă și a afirmat că inteligenţa artificială este cea mai mare amenințare cu care se confruntă omenirea în acest moment și este aproape sigur că omenirea își va găsi sfârșitul în mâinile unor roboți cruzi și calculați, la fel ca în Terminator, Matrix sau în alte filme celebre în care oamenii se aflau la mila unor dușmani conduși de inteligenţă artificială.

Dispozitivele devin din ce în ce mai inteligente, ele găsesc soluții noi și creative la probleme din diverse domenii, la care oamenii până acum nici nu s-au gândit, și sunt din ce în ce mai puține lucruri pe care oamenii le pot face mai bine decât dispozitivele cu inteligenţă artificială. Din acest motiv, oamenii de știință au decis să își unească forțele și să avertizeze lumea cu privire la viitorul care ne așteaptă dacă tehnologia avansează în ritmul acesta alert.

Oamenii de știință susţin că avansul tehnologic presupune riscuri majore și întotdeauna trebuie să luăm în considerare consecințele creațiilor noastre și trebuie să pregătim societatea și instituțiile pentru schimbările radicale ce pot surveni în timp.”[1]

SURSE

1. http://ro.blastingnews.com/international/2015/07/inteligen-a-artificiala-reprezinta-cea-mai-mare-amenin-are-existen-iala-pentru-omenire-00491013.html


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...