Inteligența supramentală este inteligența în forma sa cea mai rafinată, elevată și puternică

Distribuie!

În practica spirituală, inteligența ne permite să înțelegem corect aspectele teoretice și practice și să le asimilăm, adaptându-le în mod adecvat situației noastre personale, respectându-le strict spiritul (adică principiile pe care se bazează). Ea ne permite să facem corelații rapide și pline de miez, să facem asocieri întemeiate, uneori surprinzătoare, să descoperim analogii și corespondențe, să avansăm etapă cu etapă interpretând just fenomenele care se manifestă pas cu pas și faza în care ne aflăm.

Inteligența supramentală este inteligența în forma sa cea mai rafinată, elevată și totodată puternică; altfel spus, inteligență la superlativ. Ea este înrudită cu alte calități esențiale în practica yoga, cum ar fi discernământul spiritual, atenția, puterea de sinteză și memoria. Dacă activarea centrilor superiori de forță (în special AJNA CHAKRA și SAHASRARA) are ca efect și trezirea inteligenței și a discernământului spiritual, această formă superioară de inteligență care este inteligența supramentală se dezvoltă prin trezirea structurii supramentale.


În yoga se știe că așa-zisul „creier supramental” al ființei umane, care permite trezirea înțelepciunii inimii, este localizat în plan subtil în zona centrală a pieptului (ANAHATA CHAKRA). Tot ANAHATA CHAKRA guvernează, de altfel, învelișul supramental.

Trezirea acestei forme superioare de inteligență ne poate ajuta foarte mult în demersul transformator al practicii noastre spirituale. Ea ne ajută să aplicăm în mod just principiile spirituale pe care le cunoaștem, să practicăm eficient metodele spirituale în care am fost inițiați, să ne structurăm o SADHANA (practică spirituală) adecvată, să interpretăm corect diferitele efecte care apar, fenomene sau conjuncturi care se produc în viața noastră, inclusiv sincronicitățile și anumite aspecte de natură simbolică.


Ea ne ajută de asemenea să ne lărgim domeniul cunoștințelor, să facem corelații adecvate între teorie și practică, să fim deschiși către nou și experiment, să fim creativi, flexibili și autonomi – adică, să gândim singuri, în mod liber, dar totodată just și înțelept, pe baza principiilor spirituale esențiale pe care le cunoaștem.

Inteligența supramentală, atunci când este trezită și amplificată în ființa noastră, ne ajută să avem o gândire clară, să avem mintea limpede și să apreciem la justa valoare simplitatea și ideile geniale, care adeseori sunt simple. Avându-și originea în atributul dumnezeiesc al inteligenței divine, inteligența supramentală ne ajută să intrăm într-o inefabilă stare de comuniune cu Dumnezeu prin intermediul acestui atribut dumnezeiesc.

Putem, de asemenea, să urmărim să amplificăm în ființa noastră simultan și corelat și să manifestăm și alte atribute dumnezeiești, pentru a ne transforma cât mai rapid: iubirea divină, binele divin, înțelepciunea divină, voința divină etc.

Este indicat să alegem aceste atribute în funcție de afinitățile și nevoile noastre ale fiecăruia, dar trebuie să avem în vedere că, totuși, pentru fiecare dintre noi, inteligența supramentală este aici și acum imperios și stringent necesară și, dacă o vom trezi în ființa noastră și apoi o vom amplifica așa cum se cuvine, ea ne va permite să facem uluitoare salturi atât la nivel individual, cât și ca grup.

Sursa: YogaEsoteric.net

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...