Interacţiuni dintre minte şi materie, în viziunea oamenilor de ştiinţă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Filozofii au încercat mult timp să înţeleagă modul în care mintea şi materia relaţionează între ele, iar fizicienii moderni s-au alăturat şi ei dezbaterilor. Mai jos rezumăm câteva teorii despre locul şi modul în care gândurile noastre există fizic.

Noosfera şi internetul


Teilhard de Chardin, un paleontolog şi preot jesuit, a scris despre o ”noosferă” conceptuală în prima jumătate a secolului XX. Acesta a prezis că într-o etapă viitoare umanitatea va dezvolta o membrană formată din gândurile şi experienţele noastre colective care va îngloba lumea.

În ”Fenomenul Omului”, acesta a scris: ”Nu este asemănător cu un corp imens care se naşte – care are membre, sistem nervos, organe perceptive, şi memorie – corpul este al acelui Lucru mare şi viu care începe să-şi îndeplinească ambiţiile stârnite în fiinţa reflectivă cu ajutorul conştiinţei obţinute pe parcurs?”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/interactiuni-dintre-minte-si-materie-in-viziunea-oamenilor-de-stiinta—220029

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/interactiuni-dintre-minte-si-materie-in-viziunea-oamenilor-de-stiinta—220029
  2. Foto: shutterstock.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...