Interacţiuni dintre minte şi materie, în viziunea oamenilor de ştiinţă

Distribuie!

„Filozofii au încercat mult timp să înţeleagă modul în care mintea şi materia relaţionează între ele, iar fizicienii moderni s-au alăturat şi ei dezbaterilor. Mai jos rezumăm câteva teorii despre locul şi modul în care gândurile noastre există fizic.

Noosfera şi internetul


Teilhard de Chardin, un paleontolog şi preot jesuit, a scris despre o ”noosferă” conceptuală în prima jumătate a secolului XX. Acesta a prezis că într-o etapă viitoare umanitatea va dezvolta o membrană formată din gândurile şi experienţele noastre colective care va îngloba lumea.

În ”Fenomenul Omului”, acesta a scris: ”Nu este asemănător cu un corp imens care se naşte – care are membre, sistem nervos, organe perceptive, şi memorie – corpul este al acelui Lucru mare şi viu care începe să-şi îndeplinească ambiţiile stârnite în fiinţa reflectivă cu ajutorul conştiinţei obţinute pe parcurs?”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/interactiuni-dintre-minte-si-materie-in-viziunea-oamenilor-de-stiinta—220029

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/interactiuni-dintre-minte-si-materie-in-viziunea-oamenilor-de-stiinta—220029
  2. Foto: shutterstock.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...