Intuiția. Ascult-o ca să-ți fie bine!

Distribuie!

„Intuitia. Ascult-o ca sa-ti fie bine

De ce-ti displace X de la prima vedere? De ce te suna Y fix cand te gandeai la el? Ai intuitie. O calitate pretioasa: ascult-o, ca sa nu dai gres cu oamenii din jurul tau.


In definitia psihologilor, intuitia este cel de-al saselea simt si sinteza celorlalte cinci (auzul, vazul, mirosul, gustul si pipaitul – simtul tactil). Este o forma a inteligentei emotionale, instinctive, „nascuta” in emisfera dreapta a creierului (centrul creativitatii, al imaginatiei). Se stie ca noi, femeile, avem emisfera dreapta mai dezvoltata (pe cand la barbati domina emisfera stanga, sediul gandirii logice). Deci suntem, chiar prin anatomie, mai intuitive. Numai ca sistemul nostru de educatie, bazat pe ratiune, incearca sa ne lase fara aceasta exceptionala insusire feminina.

Un dar innascut


In Occident infloresc „scolile de dez­voltare a intuitiei”: cursantii invata sa capteze aceasta mica voce interioara si sa o canalizeze. Noi, aici, acasa, ce putem face? Sa fim… autodidacte: sa invatam singure sa ne folosim intuitia. Psihologii ne incurajeaza: nu e foarte complicat, pentru ca intuitia este un dar innascut. O avem, totul este sa ne lasam conduse de ea, sa nu o sugrumam disecand si punand la indoiala mesajele pe care ni le trimite. Cu cat ii acordam mai multa incredere, cu atat mai mult se dez­volta si ne ajuta. Ca o busola care ne arata incotro sa o luam in viata.”[1]

SURSE

  1. https://lifestyle.bzi.ro/intuitia-ascult-o-ca-sa-ti-fie-bine-21142
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...