Intuiția și glanda pineală

Distribuie!

„Cele cinci simţuri – văzul, auzul, gustul, pipăitul şi mirosul – ne ajută să explorăm lumea noastră fizică. Există, de asemenea, un al şaselea simţ, o putere interioară a percepţiei, cunoscută sub numele de intuiţie. Cuvântul intuiţie provine din latinescul intueri care înseamnă „a privi în interiorˮ. Intuiţia este abilitatea de a cunoaşte şi a înţelege fără a folosi raţionamentul logic sau analiza şi este comună tuturor oamenilor, indiferent de gradul lor de inteligenţă.

Intuiţia este numită popular „bănuialăˮ sau „instinctˮ – o cunoaştere interioară despre ceva fără a avea cunoştinţe anterioare. Conform unui studiu ştiinţific, 62% dintre directorii executivi ai companiilor sunt mai predispuşi să ia decizii de afaceri bazate pe intuiţie decât pe analiza datelor.


Filosoful chinez antic Lao Tse spunea că „puterea înţelegerii intuitive te va proteja de rău până la sfârşitul zilelor taleˮ. Albert Einstein afirma, de asemenea, că „singurul lucru cu adevărat valoros este intuiţiaˮ.

Dar, de unde provine intuiţia? Studiile asupra creierului uman indică spre glanda pineală ca un posibil răspuns la acest mister. Rene Descartes (1596-1650), părintele filozofiei moderne, a numit glanda pineală „sediul sufletuluiˮ. În Orientului antic se considera că intuiţia se află în regiunea glandei pineale şi ea poate primi iluminarea de la suflet, sub forma unor cunoaşteri şi idei.”[1]


SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/zece-fenomene-pe-care-comunitatea-stiintifica-nu-le-poate-explica–135884
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...