Invazia din Golful Porcilor şi ascensiunea lui Fidel Castro

by “În toate manualele de strategii şi „gherile politice” ale marilor puteri ale lumii, Invazia din Golful Porcilor trebuie să figureze cu litere mari la capitolul: Aşa nu! Operaţiunea respectivă a fost de fapt o măsură militară pegătită şi sponsorizată de CIA împotriva regimului comunist din Cuba. Brigada 2506, aripa […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“În toate manualele de strategii şi „gherile politice” ale marilor puteri ale lumii, Invazia din Golful Porcilor trebuie să figureze cu litere mari la capitolul: Aşa nu! Operaţiunea respectivă a fost de fapt o măsură militară pegătită şi sponsorizată de CIA împotriva regimului comunist din Cuba.

Brigada 2506, aripa înarmată a Frontului Democratic Revoluţionar, o organizaţie sponsorizată de asemenea de Statele Unite, trebuia iniţial să înfrunte şi să alunge din insule autorităţile comuniste conduse de Fidel Castro.


Lansată tocmai din Guatemala, în data de 17 aprilie 1961, forţa militară invadatoare a suferit însă o ruşinoasă înfrângere din partea forţelor armate cubaneze, conduse de prim ministrul, pe atunci, Fidel Castro. Operaţiunea în sine, a avut multe dedesubturi misterioase şi interesante.

O afacere a CIA ?


Încă din tipul Revoluţiei Cubaneze izbucnită în anul 1959, Fidel Castro stătea în calea politicilor şi intereselor Statelor Unite în zonă. Atât de deranjant devenise acest înfocat revoluţionar comunist, încât administraţiile conduse de preşedinţii Eisenhower şi Kennedy nu s-au dat în lături de la organizarea a numeroase tentative de asasinat. Autorităţile americane au autorizat CIA să facă orice pentru a scăpa de incomodul şi sfidătorul Castro.

Au încercat de zeci de ori să-l otrăvească, grupările anticomuniste din Cuba au fost sponsorizate cu arme şi tehnică militară, CIA-ul ajuns chiar să intre în contact cu grupările mafiote italo-americane pentru a organiza asasinarea lui Castro. Nimic nu a mers!

Între timp, mii de refugiaţi cubanezi fugeau spre Florida, sătui până peste cap de binefacerile „raiului comunist!
Prima dată legal, apoi după ce Castro a aflat de ei, clandestin. Aceşti refugiaţi cubanezi aparţineau clasei superioare şi mijlocii şi se aleseseră cu proprietăţile şi investiţiile confiscate de comuniştii care luaseră puterea şi naţionalizaseră totul.

fidel-castro

Când în rândul comunităţii de refugiaţi cubanezi din Florida s-a răspîndit zvonul referitor la o invazie americană a insulei, foarte mulţi dintre aceştia s-au oferit ca voluntari, animaţi de un entuziasm maxim.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://www.descopera.ro/cultura/12629365-invazia-din-golful-porcilor-si-ascensiunea-lui-fidel-castro

SURSE

  1. http://www.descopera.ro/cultura/12629365-invazia-din-golful-porcilor-si-ascensiunea-lui-fidel-castro
  2. Foto: peru.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Experimente pe oameni cu nanotehnologii - pericolele și efectele secundare ale nanotehnologiei
9 Mai - Ziua Europei - un superstat parte a Noii Ordini Mondiale și a Guvernului Mondial
Mayer Amschel Rothschild - părintele fondator al finanțelor internaționale
E-mailurile private ale lui Hillary Clinton arată că Arabia Saudită şi Qatar, aliaţi SUA, au sprijinit ISIS
Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, acuză SUA de uciderea a milioane de civili: "Americanii nu au nici un drept să vorbească despre drepturile omului"
Ce știu nemții? Germania și-a repatriat o parte din aurul ținut la Paris și New York
Au sinucis-o și pe Claire Séverac, autoarea best-seller-urilor „Conspirația mondială împotriva sănătății” și „Războiul secret împotriva popoarelor”
Ungaria versus Ucraina și NATO
Se întâmplă în Italia: musulmanii mărșăluiesc prin Bologna, cerând ca Islamul să fie predat în școli
Un fost amiral britanic pune sub semnul întrebării presupusul atac chimic atribuit lui Bashar al-Assad: „Nu pare să fie adevărat. Care ar fi fost avantajul armatei sale?” BBC vrea să-l facă să spună altceva
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
Polonia sfidează din nou Uniunea Europeană. Varșovia și-a folosit dreptul de veto pentru a respinge Carta Drepturilor Fundamentale a UE: Este prea pro LGBT și mai puțin pro creștină
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro