Invazia din Golful Porcilor şi ascensiunea lui Fidel Castro

Distribuie!by “În toate manualele de strategii şi „gherile politice” ale marilor puteri ale lumii, Invazia din Golful Porcilor trebuie să figureze cu litere mari la capitolul: Aşa nu! Operaţiunea respectivă a fost de fapt o măsură militară pegătită şi sponsorizată de CIA împotriva regimului comunist din Cuba. Brigada 2506, aripa […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În toate manualele de strategii şi „gherile politice” ale marilor puteri ale lumii, Invazia din Golful Porcilor trebuie să figureze cu litere mari la capitolul: Aşa nu! Operaţiunea respectivă a fost de fapt o măsură militară pegătită şi sponsorizată de CIA împotriva regimului comunist din Cuba.

Brigada 2506, aripa înarmată a Frontului Democratic Revoluţionar, o organizaţie sponsorizată de asemenea de Statele Unite, trebuia iniţial să înfrunte şi să alunge din insule autorităţile comuniste conduse de Fidel Castro.


Lansată tocmai din Guatemala, în data de 17 aprilie 1961, forţa militară invadatoare a suferit însă o ruşinoasă înfrângere din partea forţelor armate cubaneze, conduse de prim ministrul, pe atunci, Fidel Castro. Operaţiunea în sine, a avut multe dedesubturi misterioase şi interesante.

O afacere a CIA ?


Încă din tipul Revoluţiei Cubaneze izbucnită în anul 1959, Fidel Castro stătea în calea politicilor şi intereselor Statelor Unite în zonă. Atât de deranjant devenise acest înfocat revoluţionar comunist, încât administraţiile conduse de preşedinţii Eisenhower şi Kennedy nu s-au dat în lături de la organizarea a numeroase tentative de asasinat. Autorităţile americane au autorizat CIA să facă orice pentru a scăpa de incomodul şi sfidătorul Castro.

Au încercat de zeci de ori să-l otrăvească, grupările anticomuniste din Cuba au fost sponsorizate cu arme şi tehnică militară, CIA-ul ajuns chiar să intre în contact cu grupările mafiote italo-americane pentru a organiza asasinarea lui Castro. Nimic nu a mers!

Între timp, mii de refugiaţi cubanezi fugeau spre Florida, sătui până peste cap de binefacerile „raiului comunist!
Prima dată legal, apoi după ce Castro a aflat de ei, clandestin. Aceşti refugiaţi cubanezi aparţineau clasei superioare şi mijlocii şi se aleseseră cu proprietăţile şi investiţiile confiscate de comuniştii care luaseră puterea şi naţionalizaseră totul.

fidel-castro

Când în rândul comunităţii de refugiaţi cubanezi din Florida s-a răspîndit zvonul referitor la o invazie americană a insulei, foarte mulţi dintre aceştia s-au oferit ca voluntari, animaţi de un entuziasm maxim.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> http://www.descopera.ro/cultura/12629365-invazia-din-golful-porcilor-si-ascensiunea-lui-fidel-castro

SURSE

  1. http://www.descopera.ro/cultura/12629365-invazia-din-golful-porcilor-si-ascensiunea-lui-fidel-castro
  2. Foto: peru.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Cum a ajuns cuvântul „Familie" să declanșeze isterie în rândul angajaților Google: „Este ofensator, nepotrivit, homofob și greșit”
Operațiunea Gladio (1947-1983) - CIA, MI6 și NATO au comis atentate teroriste
Chemtrails: Scrisoarea unui mecanic de aviaţie
Documentar francez despre Euromaidan-ul din Ucraina, din 2013, finantat de George Soros si despre masacrul de la Odessa. Ucraina a cerut ca documentarul sa nu fie difuzat
Vladimir Putin: Guvernul de la Damasc controlează 98% din teritoriul Siriei. Vladimir Putin și Bashar al-Assad sunt aproape să-i învingă pe teroriștii ISIS. Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de SUA în timpul operațiunii "Primăvara Arabă" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
România a votat în PE pentru utilizarea unui pesticid periculos Monsanto
Dr. Jose Delgado și controlul minții (1950-1966): "Cercetările mele susțin oribila teorie că mișcarea, emoția și comportamentul pot fi conduse de forțe electrice și că ființele umane pot fi controlate ca și roboții prin apăsarea unor butoane"
Un oraș din Bulgaria a interzis sărbătorirea Halloweenului în școli, grădinițe sau centre culturale: „Nu este nimic creștin în această sărbătoare”
Bombele nucleare PIERDUTE de americani pe plajele Spaniei. Zona este şi acum contaminată
Kary Mullis, inventatorul testului RT-PCR: "Nu îți spune dacă ești bolnav" | Covid-19 este o plandemie a testelor RT-PCR fals pozitive. În ciuda numărului tot mai mare de dovezi ale rezultatelor false date de testele PCR, guvernele și agențiile de sănătate continuă să le utilizeze ca pe niște standarde, pentru a lua măsuri la adresa populației
Covid-19 | Document oficial al Ministerului german de Interne: Pandemia a fost o alarmă falsă la nivel global
Atacul terorist la metroul din Sankt Petersburg, Rusia - o operațiune a globaliștilor SUA-UE-Soros?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.