Invazia Irakului nu este o crimă! Fostul premier Tony Blair nu poate fi inculpat

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Invazia Irakului nu este o crimă! Fostul premier Tony Blair NU poate fi INCULPAT

Înalta Curte din Londra a blocat luni o tentativă privată de punere sub inculpare a fostului premier britanic Tony Blair pentru acuzații de crime de război prin participarea la invazia militară din Irak, din 2003, scrie The Telegraph.
Magistrații Înaltei Curți din Londra au decretat luni că în legislația din Regatul Unit nu există nicio infracțiune de acest fel prin care fostul șef al guvernului de la Londra să poată fi pus sub acuzare. Tentativa privată de inculpare a fost inițiată de către fostul general irakian Abdul Wahed Shannan Al Rabbat, care l-a acuzat pe Blair că a comis o ”crimă de agresiune” prin invadarea din 2003 a Irakului.
Generalul irakian dorea începereaa urmării penale împotriva lui Tony Blair, precum și a fostului ministru de Externe, Jack Straw, și a fostului Procuror General, Lord Goldsmith.
În 2016, Curtea de Magistratură de la Westminster a respins și ea tentativa privată a generalului irakian de a-l pune sub inculpare pe fostul premier laburist al Marii Britanii.
În 2003, Marea Britanie s-a alăturat coaliției internaționale condusă de Statele Unite pentru alungarea de la putere a regimului Saddam Hussein, după ce președintele George W. Bush și premierul Tony Blair au susținut că liderul irakian deține arme de distrugere în masă în Irak. Lucru care nu a fost dovedit nici până azi.
Anul trecut, raportul comisiei Chilcot privind invazia Irakului a ajuns la concluzia că operațiunea militară a fost inutilă și că nu a reprezentat ”ultima instanță”, așa cum a susținut premierul Blair. Raportul Comisiei a stabilit că Tony Blair i-a promis lui George W. Bush să-i urmeze pe americani în Irak „orice s-ar întâmpla”.
„Am conchis că Regatul Unit a decis să se alăture invaziei Irakului înainte ca toate alternativele pașnice în vederea obținerii dezarmării (Irakului) să fie epuizate. Acțiunea militară nu era inevitabilă la vremea respectivă”, a declarat John Chilcot. El a denunțat faptul că Londra s-a sprijinit pe informații ale serviciilor de informații care nu au fost verificate în mod suficient.”[1]

Tony Blair si George W. Bush sunt doi criminali care trebuie sa raspunda pentru invazia Irakului, o invazie bazata pe minciuna ca “Saddam Hussein detinea arme de distrugere in masa, chimice si biologice”. Acestia se fac vinovati de crime de razboi, dar, dupa cum puteti vedea, Iluminatii ii protejeaza.


SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Invazia-Irakului-nu-este-o-crima-Fostul-premier-Tony-Blair-NU-poate-fi-INCULPAT-145119
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...