Ion Ștefănuț, General SRI (r): “Legea Big Brother poate ascunde abuzuri”

by “Generalul maior in rezerva Ion Stefanut, fost sef al Directiei pentru Prevenirea si Cobaterea Terorismului, il contrazice pe directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, spunand ca SRI poate lucra si fara legea Big Brother si cea privind cartelele prepay. Generalul Ion Stefanut sustine ca, in acest moment, cele […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Generalul maior in rezerva Ion Stefanut, fost sef al Directiei pentru Prevenirea si Cobaterea Terorismului, il contrazice pe directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, spunand ca SRI poate lucra si fara legea Big Brother si cea privind cartelele prepay.

Generalul Ion Stefanut sustine ca, in acest moment, cele doua legi cerute insistent de SRI pot ajuta, insa ele pot contine si ,”un sambure, chiar ascuns, al unor viitoare abuzuri”. Disputa ar trebui rezolvata de Parlament, este de parere Ion Stefanut, care a condus timp de 16 ani Directia pentru Prevenirea si Cobaterea Terorismului din cadrul SRI.


Dupa atacurile de la Paris, SRI si Ministerul pentru Societatea Informationala au reluat discutiile pentru o eventuala modificare a Legii Big Brother si a legii privind achizitia cartelelor prepay. Anul trecut, Curtea Constitutionala a stabilit ca Legea Big Brother, care prevede stocarea temporara a datelor privind activitatea pe Internet, dar si legea privind achizitia de cartele prepay, incalca legea fundamentala.

Generalul in rezerva Ion Stefanut sustine ca intre atacatorii de Paris si unii straini expulzati de SRI din Romania exista asemanari. Din 2001 si pana anul trecut, judecatorii romani au expulzat, la cererea SRI aproximativ 350 de persoane.


Parlamentarii din Comisia SRI l-au audiat, miercuri, pe Ion Stefanut, seful Inspectoratului pentru prevenirea sicombaterea terorismului din SRI.

Parlamentarii din Comisia SRI l-au audiat, miercuri, pe Ion Stefanut, seful Inspectoratului pentru prevenirea sicombaterea terorismului din SRI.

Fostul sef al Directiei de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI spune ca pentru potentialii atacatori, Romania a ramas spatiu de tranzit, de operatiuni financiare si prozelitism radical.”[1]

P.S. Generalul (r) Ion Stefanut nu a precizat nimic despre faptul ca terorismul a fost si este finantat de SUA si UE!

Video

SURSE

  1. http://www.bzi.ro/un-general-sri-legea-big-brother-poate-ascunde-abuzuri-476668
  2. Foto: mediafax.ro
  3. Video: Europa FM

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro