Iran: Manifestații pro – regim în provincie, calm la Teheran și în marile orașe

Distribuie!

„Capitala și marile orașe ale Iranului au avut parte de o noapte liniștită, după mai multe zile de proteste, informează AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, în provincie au avut loc mai multe manifestații de susținere a regimului președintelui Rouhani, precizează sursa citată.
În cursul dimineții, televiziunea iraniană a difuzat imaginile cu noi manifestații importante de sprijin față de putere în orașele Ispahan (centru), Machhad (nord-est), Oroumieh (nord-vest), Babol sau Ardebil (nord).
„Suntem toți împreună, în spatele ghidului”, ayatollahul Ali Khamenei, scandau manifestanții, potrivit imaginilor de televiziune.
Manifestanții au reluat sloganurile „Moarte Americii”, „Moarte Israelului” sau „Moarte monafegh-ului” (ipocrit, în limba persană), termen prin care autoritățile îi desemnează pe Mujahedinii Poporului, principalul grup de opoziție în exil, interzis în Iran.
Conform sursei citate, a fost vorba de zeci de mii de persoane care au manifestat în favoarea regimului de la putere și pentru a condamna violențele.
Autoritățile acuză „grupările contrarevoluționare” și pe Mujahedinii Poporului că au profitat de manifestațiile „legitime” ale populației împotriva dificultăților economice pentru a provoca tulburări.
Armata de elită a puterii, Gardienii Revoluției, a proclamat miercuri încheierea mișcării de contestare, calificată drept „răzvrătire”, care a zguduit Iranul începând din 28 decembrie. Aceste tulburări s-au soldat cu 21 de morți – în majoritate manifestanți – și au dus la arestarea a sute de persoane.
Clasa politică din Iran, atât reformatorii, cât și conservatorii, s-a poziționat împotriva violențelor în cursul manifestațiilor, subliniind totodată necesitatea de a se găsi o soluție la problemele economic, în principal șomajul, care a ajuns la 30 % în rândul tinerilor.”[1]

Va recomandam sa cititi:


SUA și Israel încearcă să dea o lovitură de stat în Iran

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Iran-Manifestatii-pro-regim-in-provincie-calm-la-Teheran-si-in-marile-orase-148483
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...