Iran: Manifestații pro – regim în provincie, calm la Teheran și în marile orașe

by “Capitala și marile orașe ale Iranului au avut parte de o noapte liniștită, după mai multe zile de proteste, informează AFP, citat de Agerpres. De asemenea, în provincie au avut loc mai multe manifestații de susținere a regimului președintelui Rouhani, precizează sursa citată. În cursul dimineții, televiziunea iraniană a […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Capitala și marile orașe ale Iranului au avut parte de o noapte liniștită, după mai multe zile de proteste, informează AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, în provincie au avut loc mai multe manifestații de susținere a regimului președintelui Rouhani, precizează sursa citată.
În cursul dimineții, televiziunea iraniană a difuzat imaginile cu noi manifestații importante de sprijin față de putere în orașele Ispahan (centru), Machhad (nord-est), Oroumieh (nord-vest), Babol sau Ardebil (nord).
„Suntem toți împreună, în spatele ghidului”, ayatollahul Ali Khamenei, scandau manifestanții, potrivit imaginilor de televiziune.
Manifestanții au reluat sloganurile „Moarte Americii”, „Moarte Israelului” sau „Moarte monafegh-ului” (ipocrit, în limba persană), termen prin care autoritățile îi desemnează pe Mujahedinii Poporului, principalul grup de opoziție în exil, interzis în Iran.
Conform sursei citate, a fost vorba de zeci de mii de persoane care au manifestat în favoarea regimului de la putere și pentru a condamna violențele.
Autoritățile acuză „grupările contrarevoluționare” și pe Mujahedinii Poporului că au profitat de manifestațiile „legitime” ale populației împotriva dificultăților economice pentru a provoca tulburări.
Armata de elită a puterii, Gardienii Revoluției, a proclamat miercuri încheierea mișcării de contestare, calificată drept „răzvrătire”, care a zguduit Iranul începând din 28 decembrie. Aceste tulburări s-au soldat cu 21 de morți – în majoritate manifestanți – și au dus la arestarea a sute de persoane.
Clasa politică din Iran, atât reformatorii, cât și conservatorii, s-a poziționat împotriva violențelor în cursul manifestațiilor, subliniind totodată necesitatea de a se găsi o soluție la problemele economic, în principal șomajul, care a ajuns la 30 % în rândul tinerilor.”[1]

Va recomandam sa cititi:


SUA și Israel încearcă să dea o lovitură de stat în Iran

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Iran-Manifestatii-pro-regim-in-provincie-calm-la-Teheran-si-in-marile-orase-148483
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

NY Times, despre Europa: Pentru a-i înfrânge pe naționaliștii de extrema dreaptă, nu încerca să-i imiți. Naționaliștii nu pot fi învinși!
Rusia acuză Statele Unite că dezvoltă un sistem mondial de atac: Țările care acceptă elemente antirachetă sunt „ostatice" și nu vor fi apărate
Un interviu istoric revelează mari secrete de securitate națională, care au fost preluate de la extratereștri
Istoria secretă a manipulării: experimentele şi planurile criminale elaborate de Institutul Tavistock
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, susține că SUA finanțează ISIS
Sky News a realizat un reportaj înscenat și în Rusia despre "mercenarii ruși" provocând un scandal uriaș
Iluminatii pregatesc "permise pentru acces la internet"! Si uite asa ACTA sub o alta forma incearca sa-si faca simtita prezenta! Puterea internetului din anul 2014 a devenit un urias pericol pentru Iluminati!
Au Donald Trump şi economiile mondiale şansa supraviețuirii? Există o singură soluţie: Eliminarea Rezervei Federale şi a băncilor naţionale! Guvernele naţionale pot şi chiar trebuie să-şi tipărească bani în funcţie de echilibrul economic al societăţii!
Teoria Pământului Plat începe să aibă adepți astăzi, fiind promovată de masoni
Masonii folosesc cunoașterea astrologică pentru a-și atinge scopurile
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: "Nici o altă țară nu va mai părăsi Uniunea. Statele membre rămase se vor îndrăgosti din nou unele de altele și își vor reînnoi jurămintele față de UE"
UE înseamnă exploatare, abuz, sărăcie, homosexualitate, multiculturalism, teoria gender, ateism militant, "corectitudine politică", lipsa libertății de exprimare, Big Brother, Stat Polițienesc, lipsa valorilor naționale și Noua Ordine Mondială
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro