Iran: Manifestații pro – regim în provincie, calm la Teheran și în marile orașe

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Capitala și marile orașe ale Iranului au avut parte de o noapte liniștită, după mai multe zile de proteste, informează AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, în provincie au avut loc mai multe manifestații de susținere a regimului președintelui Rouhani, precizează sursa citată.
În cursul dimineții, televiziunea iraniană a difuzat imaginile cu noi manifestații importante de sprijin față de putere în orașele Ispahan (centru), Machhad (nord-est), Oroumieh (nord-vest), Babol sau Ardebil (nord).
„Suntem toți împreună, în spatele ghidului”, ayatollahul Ali Khamenei, scandau manifestanții, potrivit imaginilor de televiziune.
Manifestanții au reluat sloganurile „Moarte Americii”, „Moarte Israelului” sau „Moarte monafegh-ului” (ipocrit, în limba persană), termen prin care autoritățile îi desemnează pe Mujahedinii Poporului, principalul grup de opoziție în exil, interzis în Iran.
Conform sursei citate, a fost vorba de zeci de mii de persoane care au manifestat în favoarea regimului de la putere și pentru a condamna violențele.
Autoritățile acuză „grupările contrarevoluționare” și pe Mujahedinii Poporului că au profitat de manifestațiile „legitime” ale populației împotriva dificultăților economice pentru a provoca tulburări.
Armata de elită a puterii, Gardienii Revoluției, a proclamat miercuri încheierea mișcării de contestare, calificată drept „răzvrătire”, care a zguduit Iranul începând din 28 decembrie. Aceste tulburări s-au soldat cu 21 de morți – în majoritate manifestanți – și au dus la arestarea a sute de persoane.
Clasa politică din Iran, atât reformatorii, cât și conservatorii, s-a poziționat împotriva violențelor în cursul manifestațiilor, subliniind totodată necesitatea de a se găsi o soluție la problemele economic, în principal șomajul, care a ajuns la 30 % în rândul tinerilor.”[1]

Va recomandam sa cititi:


https://www.dzr.org.ro/sua-si-israel-incearca-sa-dea-o-lovitura-de-stat-in-iran/

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Iran-Manifestatii-pro-regim-in-provincie-calm-la-Teheran-si-in-marile-orase-148483
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Operațiunea Gladio: Asasinarea premierului italian Aldo Moro
Bulgarii fac referendum pentru iesirea din NATO ! NATO nici macar nu plateste chirie pentru bazele detinute ! Spolierea oamenilor de resurse naturale, saracirea lor si instigarea la razboi este politica de baza a SUA, UE, ONU si NATO !
Pulsul electromagnetic anti-materie este explozia de radiație electromagnetică rezultată de la o detonare nucleară și/sau o fluctuație bruscă a câmpul magnetic
Organizația Mondială a Sănătății: Corupție și ineficiență
Radarul Duga: Misterele instalației de lângă Cernobîl. Americanii se temeau că poate controla mințile
Fotografii din perioada erei de tortură a lui Bush au fost făcute publice de Pentagon
Proiectul secret MK-ULTRA: S-au efectuat numeroase experimente privind modificarea comportamentului uman, după administrarea de droguri asupra unor cetățeni americani, fără ca aceștia să știe
George Soros, interviu CBS, 20 decembrie 1998: "Cred că am fost învinuit pentru orice... Dar eu, în principiu, sunt interesat să fac bani. Nu pot și nu imi pasă de consecintele sociale ale acțiunilor mele. Nu mă simt vinovat, pentru că sunt angajat într-o activitate imorală care nu are nici o legatură cu sentimentul de vină"
Românii care vor să fie „Suveran Fiinţă Vie Născut Viu“. Cer acte de identitate fără Cod Numeric Personal
George Soros șocat de victoria lui Donald Trump! George Soros: "Trebuie să facem ceva pentru a contracara!"
Putin îl ironizează pe secretarul de stat american: frecventează "anturaje proaste", trebuie să "revină pe drumul cel bun"
Planul Kalergi - "Idealismul Practic": "Omul viitorului va fi o corcitură". Genocidul popoarelor europene în vederea creării Pan-Europa
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...