Iranul acuză SUA că utilizează informații false pentru a ataca Siria și că Washingtonul se află de partea organizațiilor teroriste Al-Qaeda și ISIS

Distribuie!

„Iranul, acuzații dure la adresa americanilor

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a acuzat vineri SUA că utilizează ”informații false” pentru a ataca Siria și că Washingtonul ”se află de partea” grupărilor jihadiste Al-Qaida și Statul Islamic (SI), relatează AFP, citată de Agerpres.


”Statele Unite l-au ajutat (pe fostul președinte irakian) Saddam Hussein să folosească arme chimice împotriva Iranului în anii 1980. Prin urmare, ele au folosit informații false referitoare la armele chimice, mai întâi (pentru a ataca Irakul) în 2003 și acum în Siria”, a scris pe Twitter ministrul iranian, a cărui țară este un aliat apropiat regimului lui Bashar Al-Assad.

”După mai puțin de două decenii de la atentatele din 11 septembrie 2001, militarii americani luptă chiar de partea Al-Qaida și a Statului Islamic în Yemen și în Siria”, a acuzat Zarif într-o a doua postare pe Twitter.


Cu puțin timp mai înainte, purtătorul de cuvânt al diplomației iraniene a condamnat puternic loviturile aeriene americane întreprinse vineri împotriva unei baze militare din centrul Siriei, aceasta fiind prima acțiune militară americană împotriva regimului lui Assad.”[1]

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/iranul-acuzatii-dure-la-adresa-americanilor-298985/
  2. Foto: Facebook/The Mind Unleashed

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...