Iranul acuză: „Teroriştii din Siria sunt oamenii saudiţilor, ai americanilor şi ai turcilor!”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În urma manevrelor militare desfășurate de Arabia Saudită în luna februarie, în contextul războiului din Siria, adjunctul şefului Statului Major al forţelor armate iraniene, generalul Masoud Jazayeri, a acuzat regatul saudit, SUA și Turcia de complicitate cu teroriștii.

Iranul a pus în gardă Arabia Saudită în legătură cu trimiterea de trupe în Siria, după ce Riadul a anunţat că a desfăşurat avioane de luptă în Turcia, la baza de la Incirlik, transmite AFP (Agenţia de Presă Franceză).


Nu vom permite, cu certitudine, ca situaţia din Siria să evolueze conform voinţei «ţărilor rebele». Vom lua deciziile necesare când va fi momentul”, a declarat adjunctului şefului Statului Major al forţelor armate, generalul Masoud Jazayeri, la postul de televiziune iranian în limba arabă Al-Alam.

Responsabilul a răspuns astfel la întrebarea dacă Iranul va suplimenta numărul consilierilor militari în Siria în cazul trimiterii de trupe saudite în această ţară:
Teroriştii care se bat în Siria sunt oamenii Arabiei Saudite sau ai americanilor ori forţe reacţionare din regiune. Din ce ţară, dacă nu din Turcia, intră aceşti terorişti în Siria? Ce state, dacă nu ţările reacţionare arabe, îi susţin?, a continuat generalul Jazayeri.


Astăzi, odată cu victoriile armatei siriene şi ale forţelor populare, vor să trimită trupe în Siria, dar e vorba doar de un bluff şi de un război psihologic”, a adăugat el.

Arabia Saudită a utilizat tot ceea ce îi stătea în putere şi astăzi, nu doar în Siria, dar şi în Yemen, a eşuat”, a estimat generalul iranian.

ISIS-Exports

Iranul, principalul sprijin regional al Siriei, susţine financiar şi militar regimul preşedintelui Bashar al-Assad, trimiţând pe teren „consilieri militari” şi voluntari care luptă alături de armata guvernamentală.

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9672

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...