Iranul dezminte acuzaţiile formulate de SUA cu privire la existenţa unui arsenal chimic

by “Iranul a dezminţit vineri că a ascuns existenţa unui program de înarmare chimică, respingând acuzaţii în acest sens formulate joi de Statele Unite, relatează AFP, potrivit News.ro . ”Încă o dată, Statele Unite lansează acuzaţii fără fundament împotriva Iranului (…) care le dezminte ferm”, a declarat Bahram Qasemi, un purtător de […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Iranul a dezminţit vineri că a ascuns existenţa unui program de înarmare chimică, respingând acuzaţii în acest sens formulate joi de Statele Unite, relatează AFP, potrivit News.ro .

”Încă o dată, Statele Unite lansează acuzaţii fără fundament împotriva Iranului (…) care le dezminte ferm”, a declarat Bahram Qasemi, un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.


Delegatul american la OIAC Kenneth Ward a acuzat joi Teheranul, într-o conferinţă de presă la sediul organizaţiei, la Haga, de faptul că-şi ascunde anumite capacităţi militare.

Bahram Qasemi consideră că Statele Unite încearcă astfel să fac să se uite susţinerea americană a Israelului în dezvoltarea arsenalului său chimic.


Israelul nu a confirmat şi nici nu a dezminţit că deţine armament de distrugere în masă.

REDESCHIDEREA NEGOCIERILOR CU SUA

Pe de altă parte, Iranul nu are interesul să redeschidă negocieri cu Statele Unite cu privire la acordul nuclear, în lipsa unor garanţii a respectării unui eventual nou acord, a declarat joi la Roma ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif.

”Dacă trebuie să încheiem un nou acord cu Statele Unite, ce garanţie avem noi că acordul va dura, după durata zborului? Vă amintiţi de Canada?”, a lansat Zarif la Conferinţa MED 2018, consacrată Mării Mediterane.

În iunie, preşedintele american Donal Trump şi-a retras semnătura de pe declaraţia finală, publicată la finalul summitului statelor membre G7 în Canada, imediat după decolarea Air Force One.

În mai, Statele Unite şi-au anunţat retragerea unilaterală din acordul internaţional în dosarul nuclear încheiat în 2015, la Viena, pe care l-au catalogat un ”dezastru”, şi au impus, la începutul lui noiembrie, noi sancţiuni Iranului.

Teheranul continuă, însă, să-şi respecte angajamentele asumate prin acord (JCPOA), potrivit ultimului raport al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA), publicat la 12 noiembrie.

Ministrul iranian a reiterat la Roma voinţa ţării sale de a rămâne în acord, apreciind totodată că va acest lucru va devenit tot mai dificil dacă nu va percepe beneficii economice.

În schimbul angajamentului de a-şi limita strict dezvoltarea unei industrii nuclare civile, Republica islamică a obţinut la Viena o ridicare a unor sancţiuni şi semnarea unor noi acorduri comerciale.

”Am petrecut doi ani şi jumătate (până la încheierea acestui acord), nu este un document de două pagini, nu este o fotografie de familie. este vorba despre un document de 150 de pagini”, a declarat Zarif, apreciind că respingerea textului de către Trump a fost motivată, între altele, de ura pe care locatarul Casei Albe o resimte faţă de predecesorul său Barack Obama.

”De ce să trebuiască să reluăm noi alte negocieri, doar pentru că cuiva nu-i place (acest acord), numai pentru că-şi detestă predecesorul?”, a declarat şeful diplomaţiei iraniene.“[1]

SURSE

  1. https://blacknews.ro/iranul-dezminte-acuzatiile-formulate-de-sua-cu-privire-la-existenta-unui-arsenal-chimic
  2. Foto: Internet

Citiți și...

"Templul Satanic" din SUA a inaugurat statuia cu reptilianul Baphomet in Detroit (SUA) ! "Templul Satanic" a inceput in SUA o campanie de ridicare a statuilor sataniste peste tot si de promovare a satanismului in scolile americane ! "Vino sa dansezi cu diavolul" a fost mesajul de intampinare adresat de "Templul Satanic" !
Bătălia de la Waterloo a fost caștigată de familia Rothschild
Olanda se pregătește să legalizeze pedofilia
Manipularea omenirii prin frică de către Iluminați
ONU admite faptul că a avut un rol în izbucnirea focarului de holeră din Haiti. Epidemia a ucis pe puțin 10.000 de persoane
Călătoria colonelului american US Air Force, Billie Faye Woodard, în misterioasa lume din Centrul Pământului – Agharta
Atunci când toate câștigurile tale se duc pe plata hranei și a celorlalte necesități ale traiului zilnic, munca ta nu mai este vazută ca o oportunitate a progresului economic, ci mai degrabă ca un act de supraviețuire. În lumea reală, aceasta se numește sclavie
Martin Schulz propune constituirea Statelor Unite ale Europei până în anul 2025! Uniunea Europeană este Noua Uniune Sovietică!
Austria: Protest al globaliștilor împotriva naționaliștilor
Fostul avocat al lui Slobodan Miloșevic a fost împușcat mortal în fața casei sale din Belgrad! În 2016, Slobodan Milosevic a fost achitat de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie!
SUA: O grupare satanică a ridicat o statuie imensă a demonului Bafomet în fața Capitoliului din Statul Arkansas
Pactul ONU pentru Migrație: Țările au obligația să se lase ocupate de imigranți
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro