• Fără categorie

Irlanda, țară cu o puternică tradiție catolică, are de azi un premier homosexual de origine indiană

Distribuie!

„Leo Varadkar, 38 de ani, este noul premier al Republicii Irlanda. Acesta este de profesie medic, iar părinții săi sunt un imigrant indian și o irlandeză.

Leo Varadkar a fost primul membru al unui guvern irlandez în exercițiu care, în 2015, și-a declarat homosexualitatea, în cursul unui interviu radiofonic.


Esteo alegere ciudată a irlandezilor, o țară unde avortul este interzis, mai puțin dacă viața mamei este în pericol, unde homosexualitatea a fost dezincriminată în 1993 și unde divorțul a fost autorizat doi ani mai târziu.

Ales deputat în 2007, după care a ocupat mai multe posturi de ministru, Leo Varadkar a cunoscut o ascensiune meteorică. Fiul unui medic originar din Bombay și al unei irlandeze infirmiere, el a crescut împreună cu surorile sale mai mari la Dublin. Medic generalist, el a luat rapid virusul politicii, devenind consilier muncipal la vârsta de 25 de ani, după care a intrat în Parlament în 2007, înainte să împlinească 30 de ani. Intrat în Guvern în 2011, el a deținut portofoliile Transporturilor, Turismului și Sportului, iar apoi al Sănătății și al Protecției Sociale. În 2015 el a făcut campanie în favoarea căsătoriei între persoane de același sex și a unei relaxări a legislației cu privire la avort.”[1]


SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Irlanda-tara-cu-o-puternica-traditie-catolica-are-de-azi-un-premier-homosexual-de-origine-indiana-143981
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...