Israelienii afirmă că vaccinarea în masă ar putea genera noi mutații ale coronavirusului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Vaccinarea în masă ar putea „provoca presiune evolutivă asupra virusului și poate genera mutații”, potrivit unui raport israelian. Este unul dintre posibilele efecte secundare ale vaccinării în masă: ar putea provoca apariția unei variante israeliene a coronavirusului, rezistentă la vaccin, relatează un grup de lucru condus de armata israeliană. Studiul a fost prezentat sâmbătă, 23 ianuarie de și alte canale mass-media.

„Campania de vaccinare în masă din Israel poate provoca ‘presiune evolutivă’ asupra virusului și poate genera mutații”, potrivit raportului Centrului Național de Informare și Cunoaștere privind coronavirusul.


„Când vom ieși din izolare, ne vom confrunta cu o boală ușor diferită”

Pentru a contracara noul pericol, grupul de lucru a propus ca testele și izolarea să fie impuse tuturor călătorilor care sosesc în Israel, chiar dacă au fost deja vaccinați sau dacă s-au vindecat de Covid-19.


Între timp, oficialii de securitate au sugerat să se ia măsuri pentru a minimiza rata mortalității. Ministerul Sănătății a cerut guvernului să aprobe utilizarea instrumentelor tehnologice pentru a monitoriza israelienii care se întorc din străinătate, potrivit Channel 13.

Profesorul Ran Blitzer, membru al echipei de gestionare a coronavirusului de la Ministerul Sănătății, a declarat într-un interviu că variantele britanice și sud-africane identificate în Israel sunt responsabile pentru mai mult de 40% din infectări.

„Când vom ieși din izolare, ne vom confrunta cu o boală puțin diferită de cea pe care am experimentat-o ​​după cea de-a doua carantinare, deoarece rata infectării va fi mai mare. Prin urmare, campania de vaccinare trebuie accelerată”, spune el.

Până în prezent, aproape 3 milioane de cetățeni au primit prima doză a vaccinului Pfizer și peste 900.000 au primit ambele doze.

Vaccinuri noi în fiecare an?

Vaccinurile vor rămâne, totuși, „parțial eficiente” în fața noilor variante, explică medicul Yves Lévy, directorul Institutului de cercetare a vaccinurilor din Franta.

„Însă, pe termen lung, apare necesitatea de a adapta vaccinurile la mutațiile deja existente sau viitoare. Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru a ne revaccina în mod regulat. Trebuie, fără îndoială, să dezvoltăm noi vaccinuri, așa cum facem în fiecare an pentru gripă”, adăugă el. Pentru el, ideea realizării „imunității de grup” este „iluzorie”. În fața acestor variante, spune specialistul, „izolarea rămâne cea mai eficientă armă”.”[1]

 

Va recomandam sa cititi:

“Gripa spaniolă” a fost cauzată de vaccinuri! “Gripa spaniolă” – o istorie interzisă!

SURSE

  1. https://www.dir.org.ro/israelienii-afirma-ca-vaccinarea-in-masa-ar-putea-genera-noi-mutatii-ale-coronavirusului
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...