Israelul va trimite imigranții africani în Occident

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Israelul va trimite imigrantii africani in Occident

Israelul va trimite imigrantii africani in Occident in cadrul unui nou acord de la ONU. Israelul a anulat planurile de deportare in masa a migrantilor in Africa, dupa ce a ajuns la o intelegere cu agentia ONU pentru refugiati.
Aproximativ 16.250 de migranti africani, multi care solicita azil, vor fi reinstalati in tarile occidentale, inclusiv in Canada, Italia si Germania, potrivit premierului Benjamin Netanyahu. Aceeasi cantitate va primi rezidenta in Israel, a spus el.


– In Israel, nu-si permit africanii sa faca ceea ce fac in Europa, atacuri, violuri, aruncat mobilierul pe fereastra fiindca nu au Wi-Fi, ca mancarea nu e buna, etc. In Israel le este frica. „Democratia israeliana” nu e pentru catei, parafrazand fabula „Cainele si catelul”. Nu va indrazni africanul sa violeze o evreica fiindca e om mort. –

Curtea Suprema a Israelului a blocat deportarile care urmau sa inceapa duminica. Planul de trimitere a migrantilor africani de sex masculin in tari terte din Africa – raportat a fi Uganda si Rwanda – a fost condamnat de activisti israelieni si a declansat proteste. Noul plan va fi implementat pe o perioada de cinci ani. Biroul domnului Netanyahu a descris acordul drept „fara precedent”. „Aceste intelegeri vor permite indeprtarea mai multor imigranti din Israel decat in planul anterior, si va fi sub auspiciile ONU si ale comunitatii internationale”, a afirmat intr-o declaratie.


Pentru fiecare migrant reinstalat in strainatate, Israel va acorda „sedere temporara” unui migrant din Israel, a declarat domnul Netanyahu intr-o conferinta de presa.

– Buna treaba: pentru un african reinstalat in occident, un african primeste „sedere temporara”, Ce inseamna sedere ttemporara? O luna, doua, un an? Dar nu instalat definitiv. A fost o stire acum cateva luni, care spunea ca pana in iunie trebuie sa fie relocati in toate tarile UE mii de imigranti din terte tari supraglomerate, ex. Grecia si Italia. Acum vor fi livrati si africanii din Israel. –

Canada, Italia si Germania nu si-au confirmat oficial participarea la acord.
De unde provin migrantii? Majoritatea celor 42.000 de migranti africani din Israel provin din Eritreea – un stat unic ai carui lideri au fost acuzati de crime impotriva umanitatii printr-o ancheta a ONU – si din Sudan sfasiat de razboi.
Ei spun ca au fugit de pericol de acasa si ca nu este sigur sa se intoarca in alta tara africana, dar Israel considera ca majoritatea solicitantilor de azil africani sunt migranti economici. Cei mai multi dintre ei au intrat din Egipt acum cativa ani, inainte ca un nou gard sa fie construit de-a lungul frontierei desertice, gard care a oprit majoritatea trecerilor ilegale.

Decizia din ianuarie, de a oferi migrantilor o suma de bani si un bilet de avion pentru a parasi Israelul in mod voluntar, sau a se confrunta cu expulzarea fortata,  a fost controversata in Israel.
Unii critici din tara si printre comunitatile evreiesti din strainatate – inclusiv fostii ambasadori si supravietuitori ai Holocaustului – au declarat ca planul nu este etic si este o pata pe imaginea internationala a Israelului. Agentia ONU pentru refugiati a declarat ca a incalcat legile locale si internationale, si au avut loc mari proteste in Israel.
Dl Netanyahu a declarat ca opozitia era „neintemeiata si absurda”, si ca Israelul ar fi reinstalat „refugiatii autentici”.
Activistii au remarcat insa ca doar o mana de eritrieni si sudanezi au fost recunoscuti ca refugiati de catre Israel, deoarece tara a preluat procesarea cererilor de la ONU in 2009. Rapoartele spun ca planul expulzarilor fortate a fost abandonat si ca acordul cu ONU a fost facut deoarece Rwanda si Uganda s-au opus la deportarea solicitantilor de azil impotriva vointei lor.

Liderii opozitiei si activistii din Israel au salutat luni noul acord. „Felicit activistii care au luptat, au militat si nu au renuntat”, a declarat Avi Gabbay, Seful Uniunii Sioniste, cea mai mare grupare de opozitie din parlamentul israelian.
Michal Rozin, membru al parlamentului israelian si lider in lupta impotriva expulzarilor, a declarat ca acordul reprezinta „succesul israelienilor care au protestat impotriva raului deportarii”.

Dar Naftali Bennett, seful partidului Jewish Home, care face parte din coalitia guvernamentala a domnului Netanyahu, a condamnat planul. El l-a numit „o predare totala la campania falsa din presa” si a spus ca este in joc credibilitatea guvernului.
Shlomo Maslawi, consilierul din Tel Aviv, care a organizat proteste impotriva prezentei multor migranti africani in sudul orasului, a declarat ca afacerea este un „dezastru care va avea repercusiuni in generatiile viitoare”.
Dl Netanyahu a aparat acordul, spunand ca „protejeaza interesul statului Israel si ofera o solutie locuitorilor din sudul Tel Aviv-ului si din alte cartiere, precum si celor care au venit in Israel”.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-43619833„[1]

SURSE

  1. https://karensmithdotblog.wordpress.com/2018/04/02/israelul-va-trimite-imigrantii-africani-in-occident/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...