Istoria secretă a experimentelor pe oameni în SUA

Distribuie!

„Pana la al doilea razboi mondial, SUA faceau experiente pe soldati detinuti, bolnavi psihici si prizonieri de razboi

In 1994, senatorul John D. Rockefeller a inaintat Congresului american un raport care dovedea ca, timp de 50 de ani, Departamentul Apararii (DOD) practicase experimente ilegale pe fiinte umane, expunand mii de persoane unor substante noi, periculoase, al caror efect abia urma sa fie stabilit. Experimentele pe fiinte umane au demarat in SUA, in secret, inca din 1931, cand dr. Cornelius Rhoads a infectat intentionat cu celule canceroase mai multe persoane, fara stirea acestora.


Ulterior, in cadrul lui „US Army Biological Warfare”, acelasi doctor, Cornelius Rhoads, a supus – in scop stiintific – mai multi pacienti ai spitalelor din Maryland, Utah si din Panama experientelor cu radiatii, fara stirea sau aprobarea celor care s-au transformat, astfel, in cobai umani. Dar Statele Unite nu erau singura tara din lume in care se experimentau diverse vaccinuri si bacili periculosi pe fiinte umane, fara stirea sau consimtamantul acestora.

Vadim Birstein, in „The Perversion of Knowledge: the True Story of Soviet Science” („Perversiunea cunoasterii: adevarata istorie a stiintei sovietice”), explica interesul vadit al lui I.V. Stalin fata de experientele lui Trofin Lisenko, o mediocritate stiintifica, prin faptul ca acesta incerca sa dea un suport stiintific comunismului.


Birstein arata in carte ca experimentele lui Lisenko erau conduse, in realitate, de KGB, iar contestatarii favoritului lui Stalin au fost toti deportati, pana la unul. De la mijlocul anilor ’30 pana la mijlocul anilor ’60, „darwinistul creator”, cum i se spunea oficial lui Lisenko, a fost figura centrala a biologiei sovietice, multe cariere stiintifice fiind incurajate doar pentru simpla apartenenta la „lisenkoism”, in timp ce adversarii stiintifici au sfarsit in Gulag.

In anii ’30, celebra Unitate 731 a armatei imperiale a Japoniei a practicat vivisectia (chirurgie fara anestezie) pe prizonierii chinezi, explicata tot prin „ratiuni stiintifice”. Dupa ce infectau prizonierii, doctorii Unitatii 731 ii operau fara anestezie, pentru a putea urmari mai bine efectele infectiei asupra pacientului fara amestecul chimic al analgezicelor.

Programul Unitatii 731 a fost unul dintre marile secrete ale Japoniei pana la sfarsitul razboiului. Atunci doctorii japonezi au primit „imunitate” de la US Army, in schimbul cedarii rezultatelor experimentelor lor. In Germania sunt bine cunoscute experientele dr. Joseph Mengele, urmarit dupa 1945 in calitate de criminal de razboi, dar in realitate pentru ca toate marile puteri incercau sa-si apropie atunci savantii germani, ale caror cercetari le blamau in public dar le desfasurau in secret, in conditiile razboiului rece.

Istoria recenta a experientelor pe fiinte umane in SUA include si alte date, pe care le-am prezentat la timpul potrivit in „Dosare ultrasecrete”. Astfel, in 1969, Departamentul Apararii din SUA a solicitat Congresului 10 milioane de dolari pentru realizarea unui agent biologic sintetic pentru care nu exista imunizare.

In 1975, la Sectia de virusologie a „Centrului pentru arme biologice” de la Fort Detrick retrovirusologii militari americani au reusit sa izoleze un virus contra caruia nu exista imunitate, sase ani dupa ce Congresul aprobase fondurile pentru cercetare. Urmarile se cunosc: in 1978, vaccinurile experimentale pentru hepatita B aplicate in mediile homosexuale din New York, Los Angeles si San Francisco au dezlantuit prima epidemie de SIDA. In 1981, alte cazuri de infestare cu HIV au fost semnalate printre homosexualii din New York, Los Angeles si San Francisco.

In 1987, Departamentul Apararii Statelor Unite a admis, oficial, ca incalcase deliberat legea care interzicea cercetarea si productia de agenti biologici si ca a continuat experientele secrete in 127 de clinici si universitati din Statele Unite si „alte tari”. In 1990, circa 1500 de bebelusi de sase luni, negri si de origine hispanica din Los Angeles au fost injectati „experimental” in spitale – fara ca parintii lor sa fi fost vreodata avertizati de caracterul „experimental” al vaccinului.

In numerele viitoare vom reveni asupra experimentelor pe fiinte umane in URSS si in Romania comunista.

1900 – Un doctor american efectueaza cercetari, in Filipine, asupra unui grup de prizonieri, infestandu-I cu ciuma. Continua cercetarile infestand alti 29 de prizonieri cu beri-beri. Rezultatul: doi morti cunoscuti.

1915 – Un doctor din Mississippi infesteaza cu pelagra 12 albi dintr-un azil, cautand sa descopere un remediu.

1931 – Dr. Cornelius Rhoads infesteaza mai multi subiecti umani cu celule canceroase. Mai tarziu, acelasi Cornelius Rhoads, in cadrul lui „US Army Biological Warfare”, expune radiatiilor soldati americani, precum si pacienti civili dintr-un spital.

1932 – Incepe experimentul numit stiintific „The Tuskegee Syphilis Study”. Unui numar de 200 de negri, bolnavi de sifilis, le este ascunsa maladia de care sufera, nu li se aplica nici un tratament si sunt folositi drept cobai umani pentru a urmari evolutia bolii, fara interventie medicamentoasa. In consecinta, toti cei 200 de negri mor. Familiilor acestora li s-a ascuns faptul ca bolnavilor nu li se aplicase niciodata vreun tratament.

1935 – incidentul „pelagra”. Dupa ce timp de doua decenii milioane de oameni au murit de pelagra, „US Public Health Service” (Serviciul de Sanatate Publica din SUA) anunta ca a decis sa stopeze maladia. Directorul agentiei citate recunoaste insa ca, de 20 de ani, agentia stia ca pelagra este cauzata de o deficienta de niacin, dar nu se reactionase pentru ca cele mai multe decese se constatasera doar in mediile saracacioase ale negrilor.

1940 – Guvernul american inoculeaza 12 cobai umani cu uraniu si plutoniu, fara stirea acestora, doar pentru a observa cum reactioneaza corpul uman la bombardament atomic. Se constata osteoporoza, infectia tractului urinar si slabirea oaselor.

1940 – 400 de detinuti din Chicago sunt infestati cu malarie, ca sa se studieze efectele unor medicamente noi in combaterea maladiei. La Tribunalul de la Nurnberg doctorii germani, judecati drept criminali de razboi, au invocat exact acest experiment american, atunci cand au fost acuzati de practici asemanatoare.

Razboiul mondial a accelerat experimentele pe fiinte umane

1942 – „Chemical Warfare Services” infesteaza cu gaz mustar 4000 de oameni, din randul adventistilor de ziua a saptea, care prefera sa serveasca drept cobai umani decat sa mearga pe front.

1944 – US Navy utilizeaza subiecti umani pentru a testa mastile de gaze si echipamentul de protectie. Pentru aceasta, subiectii erau inchisi in camere de gazare si probau echipamentul de protectie.

1945 – Operatiunea „Paperclip”. Americanii recruteaza masiv savanti germani, carora le ofera imunitate si identitati secrete, in schimbul angajamentului acestora ca vor participa la proiectele secrete americane.

1945 – Proiectul „Manhattan”, Programul F, implementat de „US Atomic Energy Commission” (AEC). Cel mai amplu studiu privind efectul fluoridelor, componenta chimica importanta in productia bombei atomice. Cunoscuta ca una dintre cele mai toxice chimicale, fluorida afecteaza sistemul nervos central, dar informatiile stiintifice sunt ascunse de teama legilor federale, care puteau afecta productia de bombe atomice.

1946 – Noi ordine stabilesc pentru subiectii folositi drept cobai umani ca termenul „experiment” sa fie inlocuit cu cel de „investigatie” sau „observatie” in toate rapoartele medicale.

Razboiul rece: experimentele „MK ULTRA” cercetau realizarea „asasinului programat”

1947 – Colonelul E.E. Kirkpatrick din cadrul „US Atomic Energie Comission” iscaleste un document secret – Documentul nr. 07075001 din 8 ianuarie 1947 – care stabileste ca agentia atomica sus-citata va incepe sa administreze „doze intravenoase de substante radioactive unor subiecti umani”.

1947 – CIA incepe un amplu studiu asupra LSD, ca arma potentiala a serviciilor secrete. Subiectii umani – atat civili cat si militari – vor fi utilizati in aceasta cercetare.

1950 – Pentru a determina gradul de expunere a unui oras american la actiunea armelor bacteriologice, „US Navy” pulverizeaza un nor infestat cu o bacterie peste San Francisco. Multi locuitori se imbolnavesc rapid, manifestand in masa simptomele pneumoniei.

1953 – Armata Statelor Unite deverseaza gaz toxic pe baza de zinc si cadmiu peste orasele Winnipeg, St. Louis, Minneapolis, Fort Wayne, in valea raului Monocacy din Maryland si la Leesbury in Virginia. Intentia a fost de a stabili cat de eficient se poate dispersa un agent chimic.

1953 – „US Army”, impreuna cu „US Navy” si CIA, expun mii de locuitori din New York si San Francisco actiunii bacililor Serratia marcescens si Bacillus glogigii.

1953 – CIA initiaza proiectul MK ULTRA. 11 ani de cercetari si experimente pe fiinte umane pentru a testa noi substante si agenti biologici prin care se poate exercita controlul asupra creierului uman si modifica, in scop criminal, comportamentul oamenilor obisnuiti. Sase alte subproiecte demareaza in cei 11 ani, utilizand fiinte umane. Scopul ascuns al cercetarii era realizarea asasinului programat, ascuns intr-o fiinta umana care, aparent, nu avea nimic dintr-un asasin.

1955 – „Army Chemical Corps” continua exprimentele cu LSD, studiind potentialul LSD-ului ca arma chimica de incapacitare. Mai mult de 1000 de americani sunt utilizati la teste, care continua pana in 1958.

1956 – Armata americana elibereaza roiuri de tantari, infestati cu febra galbena, peste orasele Savannah si Avon.

1958 – LSD-ul este testat pe 95 de voluntari la „Army’s Chemical Warfare Laboratories”, pentru a se stabili efectele drogului asupra inteligentei umane.

1960 – Guvernul american tine in secret „Proiectul Shad”, in care avioane ale Marinei americane pulverizeaza de-a lungul a 100 de mile in Pacific nori infestati cu bacili.

1960 – Asistentul sefului de Stat Major Interarme al Armatei americane autorizeaza testele cu LSD in Europa si Asia. Se inregistreaza cazuri in masa de drogati, care intra in atentia mass-media. Proiectul „Third Chance” este denumirea codificata pentru testarea efectelor LSD, in masa, asupra europenilor. „Proiectul Derby Hat” denumirea codificata pentru testarea LSD pe asiatici.

1965 – CIA si Pentagonul incep „Proiectul MK SEARCH” (contiuarea lui MK ULTRA), proiect care urmareste dezvoltarea capacitatii de manipulare a comportamentului criminal uman cu ajutorul unor droguri puternice, care inhiba anumite reflexe de autoaparare, specifice omului in conditii de pericol.

1965 – Detinutilor de la inchisoarea Holmesbury din Philadelphia li se administreaza in secret dioxina, cea mai toxica componenta a „Agentului Orange”, utilizat pe scara mare ca arma chimica in Vietnam; concret, se studiaza pe detinuti efectele evolutive cancerigene ale dioxinei.

1966 – CIA initiaza „Proiectul MK OFTEN”, un program de testare toxicologica, efectuat pe oameni si animale.

1966 – „US Army” disperseaza Bacillus subtilis in reteaua de metrou din New York City. Circa 1 milion de calatori din New York devin astfel – fara voia sau stirea lor – cobai umani cand specialistii militari introduc cultura de bacili in instalatiile de ventilatie ale retelei de metrou.

1967 – CIA si Pentagonul implementeaza „Proiectul MK NAOMI”, succesorul lui „MK ULTRA”, desemnat sa mentina, sa stocheze si sa testeze armele chimice si biologice de distrugere in masa.

1968 – CIA experimenteaza posibilitatea infestarii apei de baut prin inocularea cu agenti chimici a rezervelor de apa ale Washingtonului.

Experimentele SIDA

1969 – Pe 9 iunie dr. D.M. McArton, adjunct al directorului pentru cercetare si tehnologie din Departamentul Apararii (Pentagon), se prezinta in fata unei subcomisii a Camerei Reprezentantilor solicitand fonduri pentru „producerea in cativa ani a unui agent biologic sintetic, pentru care nu exista mijloace de imunizare”.

Dr. McArton a solicitat 10 milioane de dolari pentru a putea produce „agentul biologic sintetic” in 5-10 ani. Documentele din Arhiva Congresului american demonstreaza ca, potrivit planului prezentat de dr. McArton, cea mai importanta caracteristica a noii maladii raspandite de „agentul biologic sintetic” era „rezistenta la tratamentele imunologice si terapeutice”. Zece ani mai tarziu, primele cazuri de AIDS sunt semnalate.

1970 – Finantarea cercetarilor pentru obtinerea „agentului biologic sintetic” este obtinuta sub HR 15090. Proiectul – supervizat de CIA – se desfasoara, in mare secret, la „Special Operations Division” (Divizia pentru Operatiuni Speciale) de la Fort Detrick, baza militara principala pentru experientele cu arme chimice si biologice a Statelor Unite.

1970 – Statele Unite isi intensifica cercetarile privind „arma etnica”. Date despre aceste cercetari sunt publicate in „Military Review” din noiembrie 1970. Scopul „armei etnice” era ca, prin identificarea ADN-ului, sa functioneze selectiv, eliminand anumite grupuri etnice pe baza diferentelor si variatiilor de ADN.

1975 – Sectia de virusologie de la „Center for Biological Warefare”, Fort Detrick, este rebotezata „Fredrick Cancer Research” si plasata sub supervizarea lui „National Cancer Institute” (NCI). US Navy incepe un program special de cercetari asupra virusurilor producatoare de cancer. In acelasi timp, retrovirusologii centrului izoleaza un virus la care nu exista imunitate, numit ulterior HTLV (Human T-cell Leukemia Virus).

1977 – In cadrul unor audieri din Senatul american se confirma ca 239 de localitati puternic populate din Statele Unite au fost contaminate in cadrul experientelor cu agenti chimici si biologici, intre 1949 si 1969. Aceste arii puternic populate includeau Washington DC, San Francisco, Key West, Panama City, New York, Minneapolis sau St. Louis.

1978 – Incep experimentele cu vaccinul pentru hepatita B, la New York, Los Angeles si San Francisco, in mediile homosexualilor.

1981 – Primele cazuri de SIDA sunt confirmate printre homosexualii inoculati din New York, Los Angeles si San Francisco. Se speculeaza intens ca AIDS ar fi fost inoculat prin intermediul vaccinului pentru hepatita B. Atat finantarea de la Fort Detrick pentru realizarea agentului biologic sintetic – 10 milioane de dolari – cat si alte documente privind agentul biologic din Arhiva Congresului raman „top secret”.

1985 – Porivit revistei „Science” (227; 173-177), HTLV si VISNA (un virus fatal care se manifesta la oi) sunt foarte asemanatoare, indicand o relatie stransa taxonomica si evolutionista.

1986 – Potrivit lui „Proceedings of the National Academy of Science” (83; 4007-4011), HIV si VISNA sunt virusuri similare ca structura a elementelor, exceptand un mic segment care este identic cu cel de la HTLV. Acesta este punctul care a declansat teoria ca HTLV si VISNA sunt, probabil, legate intre ele pentru a produce un nou retrovirus pentru care nu exista imunitate.

1986 – Un raport al Congresului dezvaluie ca Guvernul american avea la dispozitie o intreaga gama de agenti biologici: virusuri modificate, virusi normali incluzand diverse toxine, agenti modificati genetic sa-si schimbe caracterul imunologic si sa previna astfel orice fel de tratament.

1987 – Departamentul Apararii admite ca a incalcat cu buna stiinta tratatul international pentru interzicerea cercetarii si dezvoltarii de agenti biologici si ca opereaza cu acest gen de cercetari in 127 de clinici si universitati din SUA si „alte tari” cu care colaboreaza.

Razboiul din Golf: sindromul Golfului

1990 – Peste 1500 de bebelusi in varsta de 6 luni negri sau de origine hispanica din Los Angeles sunt inoculati cu un vaccin experimental, fara ca parintii lor sa fi fost avertizati sau sa li se ceara consimtamantul. Vaccinul experimental administrat bebelusilor nu capatase licenta de a fi utilizat in Statele Unite.

1994 – Sindromul Golfului debuteaza. Dr. Garth Nicolson, de la „MD Anderon Cancer Center” din Houston (Texas), decopera la mai multi dintre militarii americani care luptasera in razboiul din Golf (1991) ca se infectasera cu Mycoplasma incognitus, un microb utilizat in mod obisnuit la fabricarea armelor biologice. Incorporat in structura moleculara a mycoplasmei, dr. Garth Nicolson descopera 40% din invelisul proteinei HIV, ceea ce indica limpede ca mycoplasma fusese fabricata artificial.

1994 – Senatorul John D. Rockeffeler arata intr-un raport ca timp de 50 de ani Departamentul Apararii Statelor Unite a utilizat sute de mii de militari, supunandu-i la experimente fara stirea sau consimtamantul lor. Militarii americani – arata raportul sentorului John D. Rockefeller – au fost transformati in cobai umani de Departamentul Apararii, care a testat pe ei gaz nervos si mustar, i-a expus radiatiilor ionizante, actiunii psiho-chimicalelor, halucinogenelor ca si drogurilor utilizate de „US Army” in razboiul din Golf.

1995 – Guvernul Statelor Unite admite ca a oferit celor declarati criminali de razboi japonezi, precum si savantilor militari japonezi (Unitatea 731) – care fusesera implicati in experiente pe fiinte vii – salarii si imunitate in schimbul datelor stiintifice.

1995 – Dr. Garth Nicolson dezvaluie opiniei publice din Statele Unite ca agentii biologici utilizati de „US Army” in razboiul din Golf au fost produsi la Houston (Texas) si Boca Raton (Florida) si testati pe detinutii din inchisorile Texasului controlate de „Texas Department of Corrections”.

1996 – Departamentul Apararii admite ca militarii angajati in razboiul din Golf („Furtuna in desert”) au fost expusi actiunii agentilor chimici si biologici.

1997 – 88 de membri ai Congresului SUA semneaza o scrisoare deschisa prin care solicita investigarea oficiala a armamentului biologic utilizat de „US Army” in Golf in 1991, in cadrul operatiunii „Furtuna in Desert”.”[1]

SURSE

  1. Vladimir Alexe – http://www.ziua.ro/display.php?data=2003-08-02&id=124087&kword=mk+ultra
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...