• Fără categorie

Italia: Coaliția de guvernare a abrogat legea care obliga părinții să-și vaccineze copiii înainte de a-i înscrie la școală

Distribuie!

„Legea care obliga părinții să-și vaccineze copiii cu 10 vaccinuri înainte să înscrie copiii la școlile de stat a fost abrogată de Parlamentul italian, informează La Repubblica.

Amendamentul a fost a adoptat de Senatul italian – camera superioară a Parlamentului -, cu 148 de voturi și 110 de voturi împotrivă. Vechea lege a intrat în vigoare în Martie, după ce Guvernul de la acea vreme a justificat-o printr-o epidemiei de rujeolă.
Conform legii, care a stârnit dezbateri aprinse în Italia, părinții care nu-și vaccinau copiii riscau amenzi de până la 500 de dolari. Până la acel moment, doar patru vaccinuri erau obligatorii.
Dar noua coaliție, formată din Mișcarea Cinci Stele și Liga Nordului, a promis în timpul campaniei electorale că va abroga această lege.
Opinia publică din Italia a devenit foarte sceptică în privința vaccinurilor după ce în 2012, un judecător din Rimini a acordat compensație unei familii cu un copil cu autism, după ce a decis că boala a fost cauzată de vaccinul ROR (Rujeolă, Oreion, Rubeolă). La apel, curtea a întors decizia Judecătoriei din Rimini.
Tot în Italia a ieșit la iveală că unul dintre foștii membrii ai Consiliului de Administrației ai Fundației Glaxo Kline, ong fondată de compania farmaceutică omonimă, a fost numit în Ministrului Sănătății de la Roma, în vechiul Guvern, așa cum ActiveNews anunța anul trecut.
Atunci s-au strâns sute de mii de semnături pentru cercetarea posibilului conflict de interese de către Agenția Națională Anticorupție (ANAC) din Italia.
Actualul Ministru de Interne, Matteo Salvini, a spus în campania electorală că „unele companii multinaționale sau farmaceutice folosesc Italia pe post de cobai”.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Italia-Coalitia-de-guvernare-a-abrogat-legea-care-obliga-parintii-sa-si-vaccineze-copiii-inainte-de-a-i-inscrie-la-scoala-152292
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...