Italia: Dacă îl îngrijorăm pe Soros, suntem pe calea cea bună

Distribuie!

„Schimb dur de replici între miliardarul american George Soros și noul ministru de Interne al Italiei, liderul Ligii (Nordului) Matteo Salvini, în fapt, cel mai experimentat membru al duumviratului care conduce acum Italia, după formarea guvernului dominat de Liga și Mișcarea de 5 Stele (condusă de Luigi di Maio), două formațiuni euosceptice, populiste.

Vremurile bune pe care le-au avut imigranții ilegali s-au încheiat – pregătiți-vă bagajele. Țările trebuie să-și facă datoria și în porturie italiene nu ar mai trebui să ajungă niciun traficant de imigranți, a spus noul ministru de Interne, făcând o aluzie la ONG-urile care organizează operațiuni de salvare pe mare, în urma cărora mii de imigranți ajung în Italia.


Soros: Mă întreb dacă Salvini e plătit de Putin

Declarațiile lui Salvini au fost suficiente pentru a stârni indignarea lui George Soros, aflat la un simpozion economic în Italia. Soros a sugerat că Salvini este finanțat de Rusia lui Vladimir Putin și folosit pentru a distruge UE. „Soros s-a arătat foarte îngrijorat de apropierea guvernului de Rusia, cele două partide cerând și renunțarea la sancțiunile UE împotriva Moscovei. Putin caută să domine Europa, nu vrea să o distrugă, ci să o exploateze, pentru că are capacitate de producție, în timp ce economia rusă sub Putin nu poate decât să exploateze materii prime și oameni, scrie Corriere della Sera, citându-l pe Soros. „Soros s-a întrebat dacă Putin finanțează de fapt Liga. Italienii au dreptul să știe dacă Savlini este pe ștatele de plată ale lui Putin, a spus Soros.


Deputat italian: Soros a profitat de moartea a mii de oameni

Replica a venit din partea deputatului Ligii Claudio Borghi. „Soros este îngrijorat de guvernul italian? Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Înțelegem că unii au speculat ani de zile pe spatele imigranților, finanțând ONG-uri și traficanți pentru a invada Italia. Vântul s-a schimbat pentru Soros și pentru cei care au profitat de moartea a mii de oameni, a spus Borghi.

Salvini a anunțat că se va sfătui cu o serie de experți pentru a găsi modalități de a „reduce numărul sosirilor imigranților și de a spori numărul expulzărilor. Salvini mai vrea să sporească capacitatea centrelor de detenție pentru imigranți. Noul ministru italian de Interne a declarat că Italia „nu poate fi transformată într-o tabără de refugiaţi. „Este clar şi evident că Italia a fost abandonată, acum trebuie să acceptăm adevărul, a declarat Salvini, atunci când a fost întrebat ce părere are despre afirmaţiile cancelarului german Angela Merkel privind necesitatea Europei de a avea o nouă abordare faţă de imigraţie. În 2017, Italia a expulzat 6.500 de imigranți, un număr considerat mult prea mic de Salvini, care dorește să încheie acorduri bilaterale cu țările de origine ale acestor oameni. Noul ministru nu a ascuns niciodată că nu simpatizează deloc ONG-urile care organizează misiuni de salvare și care administrează centre de primire a imigranților, obținând de la stat 25-35 de euro pe zi pentru fiecare imigrant care primește adăpost, îmbrăcăminte și o serie de servicii. Începând din 2013, în Italia au sosit circa 700.000 de imigranți.

Sunt ani de zile de când presa italiană a scris despre conexiunile dintre mafie și centrele pentru primirea imigranților, transformați în timpul guvernărilor anterioare în mână de lucru aproape gratuită, care aduce în plus și fonduri din partea statului. Tot în Italia a fost analizat pentru prima data rolul nociv al unor ONG-uri umanitare, despre care chiar și procurori italieni au declarat că sunt suspectate de colaborare cu traficanții de imigranți din Libia.

Schimburile de săgeți dintre partidele antisistem și antiimigrație și finanțatori precum George Soros aduc beneficii mai degrabă primelor. Susținerea populară pentru Liga din Italia a crescut spectaculos în lunile de negocieri pentru formarea guvernului, ajungând de la 17,4% (procentul obținut la alegerile din martie) la 28%, conform unui sondaj publicat de Corriere della Sera. În plus, alegerile locale de duminică din Slovenia vecină au fost câștigate în premieră de un partid naționalist antiimigrație.”[1]

SURSE

  1. https://www.cotidianul.ro/italia-daca-il-ingrijoram-pe-soros-suntem-pe-calea-cea-buna
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...