• Fără categorie

Italia: medicii anti-vaccinare își pierd dreptul de liberă practică

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În lipsa unor intervenții hotărâte ale guvernului italian și ale ministrului Sănătății pentru respectarea programelor de vaccinare, autoritățile locale din Italia au început să ia măsuri urgente la nivel local, scrie presa din Peninsulă. Într-un moment în care rata vaccinărilor este în cădere liberă, autoritățile din provimcia Emilia Romagna au acționat primele, urmate apoi și de alte provincii. În Trieste, autoritățile au decis ca înscrierea copiilor la școală să fie posibilă doar în cazul în care aceștia sunt vaccinați. Decizia a fost contestată în justiție de două familii, care au câștigat în primă instanță, însă apelul a fost pierdut, motivarea arătând că autoritățile din Trieste au acționat în acord cu legislația națională.

Tot din Italia vine și informația excluderii din Ordinul italian al Medicilor, a unui medic cunoscut pentru campania sa împotriva vaccinării. Este vorba de doctorul Roberto Gava, exclus din rândul Ordinului Medicilor din provincia Treviso (Veneția). Specialist în cardiologie, farmacologie clinică și toxicologie medicală, Gava a scris mai multe articole în care propune metode alternative de vaccinare.


Decizia Ordinului Medicilor este o premieră în Italia și se înscrie pe linia adoptata de Ministerul Sănătății, care a inițiat campanii de sensibilizare și a susținut măsurile pentru vaccinare obligatorie luate în mai multe regiuni, precum am amintit mai sus. Minsitrul Sănătății de la Roma a salutat măsura luată de medicii din Treviso: ”Această sancțiune este un precedent împotriva medicilor anti-vaccinare, care sunt la originea recrudescenței anumitor patologii, precum rujeola și poliomelita”.

La Florența s-au inițiat două proceduri similare de excludere din Ordinul Medicilor, ceea ce poate duce la pierderea dreptului de libera practică, iar decizia din Treviso poate influența verdictul. Ordinul Medicilor din Treviso și-a motivat decizia afirmând că medicul Gava ”nu a protejat sănătatea individuală și colectivă, a refuzat să-și fundamenteze prescripțiile pe date științifice disponibile și a refuzat să-și supună pacienții, în special copiii, la tratamente a căror eficiență este recunoscută din punct de vedere științific”. În plus, medicul a fost acuzat că ”a denigrat competența profesională a colegilor sai”.


Medicul în cauză a făcut recurs la Comisia Centrală pentru Sănătate, pentru că în acest fel poate profesa în continuare. În cazul unui verdict identic, medicul mai are calea atacării deciziei la Curtea de Casație. ”Această excludere este o condamnare nedreaptă, care aduce aminte de procesul lui Galilei din 1633, judecat pentru ideile sale”, a spus avocatul medicului.

Medicul Gava s-a întrebat pe site-ul său de ce ”vaccinarea este obligatorie la copiii de două luni, când se știe că, cu cât este mai mare numărul vaccinurilor și copilul este mai mic, cu atât crește riscul de a provoca afecțiuni imunitare și neurologice”. Gava s-a opus de multe ori vaccinărilor în masă, pentru că în acest fel nu s-ar ține cont de ”singularitatea fiecărui individ”. Pentru Ordinul Medicilor și pentru Ministerul Sănătății din Italia, toate aceste afirmații alarmiste constituie un risc pentru sănătatea oamenilor.”[1]

 

Dupa “corectitudinea politica”, acum, a aparut si “corectitudinea medicala”, care iti interzice ca medic sa te exprimi liber cu privire la vaccinuri. De unde vine o astfel de “corectitudine medicala”? Este simplu: de la Industria Farmaceutica.

Va recomandam sa cititi:

https://www.dzr.org.ro/registrul-federal-dhhs-fda-1-iunie-1984-orice-posibile-dubii-despre-siguranta-vaccinului-fie-ca-sunt-sau-nu-bine-fondate-nu-au-voie-sa-existe/

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/italia-medicii-anti-vaccinare-isi-pierd-dreptul-de-libera-practica-300150/
  2. Foto: Facebook/GO ON, Olivia Steer

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...