Jacob Rothschild: Noua Ordine Economică Mondială în pericol!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Celebrul bancher Jacob Rothschild și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul financiar global înființat după cel de-al Doilea Război Mondial. El a atras atenţia în legătură cu problemele care pun în pericol ordinea economică mondială.

BUCUREŞTI, 9 aug — Sputnik, Doina Crainic. Banchetul miliardar Jacob Rothschild a atras atenția cu privire la războiul comercial dintre Statele Unite și China și la criza din zona euro, acestea constituind, în opinia sa, problemele principale care pun în pericol ordinea economică.

„La atentatele din 11/09 și la criza financiară din 2008, puterile lumii au lucrat împreună, având o abordare comună. Astăzi, cooperarea se dovedește a fi mult mai dificilă. Acest lucru pune în pericol ordinea economică și securitatea postbelică”, a avertizat Rothschild în comentariile sale privitoare la rezultatele semestriale ale trustului său de investiții.

În economie, ordinea postbelică se referă, de regulă, la un sistem de management monetar care a condus la ascensiunea dolarului american ca monedă dominantă.

„În aceste circumstanțe, politica noastră este să ne menținem expunerea limitată pe acțiunile cotate și să intrăm în noi angajamente cu multă precauție”, a adăugat Rothschild.

Trustul de investiții al lui Rothschild, RIT Capital Partners, are o expunere scăzută de 47% pe piața de valori, un procent istoric. Acesta este îngrijorat de faptul că creşterea preţurilor, pe parcursul a 10 ani, pe piaţa de acțiuni se va încheia.

Rothschild a atras atenţia şi asupra nivelurilor „potențial distructive” ale datoriilor în Europa, precum şi asupra războaielor comerciale ca fiind probleme majore ce pot afecta economia globală.

„Probabil că vor continua să existe probleme pe piețele emergente, însoțite de creșterea ratelor dobânzilor și de politica monetară a Fed-ului american, care a redus lichiditatea dolarului la nivel global”, a mai spus bancherul.

Potrivit lui Rothschild, lipsa unui răspuns coordonat la nivel internațional la provocările globale era puțin probabilă într-o epocă în care predominau lideri populiști și protecționiști, precum președintele american Donald Trump.”[1]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/economics/20180809/21114716/jacob-rothschild-ordine-ecomica-mondiala-pericole.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...