Jaroslaw Kaczynski: Polonia nu va ceda în faţa UE în disputa privind reforma justiţiei

by “Polonia nu va face nicio concesie în disputa sa cu Uniunea Europeană în legătură cu reformele controversate din sistemul judecătoresc, a anunţat vineri Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS), formaţiunea aflată la guvernare la Varşovia, relatează Reuters. ”Programul de schimbări profunde din ţara noastră nu va fi […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Polonia nu va face nicio concesie în disputa sa cu Uniunea Europeană în legătură cu reformele controversate din sistemul judecătoresc, a anunţat vineri Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS), formaţiunea aflată la guvernare la Varşovia, relatează Reuters.

”Programul de schimbări profunde din ţara noastră nu va fi încetinit, dimpotrivă – nu poate exista vreo negociere despre ajungerea la un acord cu puteri care ani de zile au tratat Polonia ca pe averea lor personală”, a declarat Kaczynski pentru cotidianul Gazeta Polska Codziennie.


În luna decembrie, Polonia a devenit primul stat membru al UE împotriva căruia este lansată procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, Comisia Europeană susţinând că reforma justiţiei iniţiată de Varşovia încalcă statul de drept şi celelalte valori democratice europene.

Săptămâna trecută, noul ministru de externe polonez Jacek Czaputowicz a spus că în procedurile contra Poloniei trebuie să fie implicată Curtea de Justiţie a UE (CJUE) în calitate de ‘singură instituţie care este îndreptăţită’ să decidă dacă legislaţia şi standardele Uniunii Europene sunt respectate.


Kaczynski a precizat însă că remarcile lui Czaputowicz nu au fost exacte. ”Nu există, desigur, nicio modalitate prin care Polonia să se supună unei decizii a Curţii de Justiţie (a UE) cu privire la reformele sistemului judecătoresc. Aceasta este competenţa noastră noastră internă garantată de legislaţia UE”, a accentuat liderul PiS.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei poloneze a declarat vineri că guvernul de la Varşovia ‘nu va accepta în mod sigur’ o măsură, care ar fi pregătită în prezent la Bruxelles, prin care finanţarea europeană să fie legată de respectarea statului de drept.

Czaputowicz a fost întrebat de postul de radio Wnet despre informaţiile potrivit cărora Comisia Europeană pregăteşte o astfel de măsură. ”În mod sigur, Polonia nu va accepta o astfel de abordare. Nu cred că această abordare ar fi conformă cu principiile UE. Fondurile structurale nu sunt acte de caritate, ci un mijloc de a egaliza şansele de plecare; ele sunt acordate în funcţie de veniturile dintr-un stat dat”, a subliniat Jacek Czaputowicz, citat de agenţia de presă PAP.

 

AGERPRES/(AS – autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)”[1]

Polonia nu accepta ca globalistii UE sa le conduca tara. Conducerea nationalista a Poloniei nu cedeaza presiunilor din partea globalistilor UE. Nu ar trebui sa uimeasca pe nimeni daca Polonia va dori sa iasa din Uniunea Europeana. Uniunea Europeana este Noua Uniune Sovietica.

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/01/26/jaroslaw-kaczynski-polonia-nu-va-ceda-in-fata-ue-in-disputa-privind-reforma-justitiei–43855
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care, de fapt, nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House
Naziştii se pregăteau să bombardeze SUA folosind vehicule zburătoare avansate
Interzis la televiziunile din România: 10.000 de oameni au protestat în Polonia împotriva vaccinării obligatorii
Un profesor universitar din Egipt doreste uciderea copiilor fara adapost ! Acest dement spune ca reabilitarea lor ar fi "costisitoare" !
Siria susține că SUA au evacuat mai mulți lideri ai Stat Islamic din Siria! Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de către SUA în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011), cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
Nebunia multiculturalismului atinge apogeul. "Limitarea nașterilor noastre ne-ar permite să primim mai bine imigranții"
Aproape 1.000 de persoane au fost ucise anul trecut de polițiștii americani prin împușcare
Palestinienii cer Curţii Penale Internaţionale să ancheteze Israelul
Masacrul din Las Vegas – operațiune steag fals și totodată sacrificiu uman într-un platou înconjurat de simboluri oculte (piramidă, obelisc)
Noam Chomsky: "Dacă alte puteri ar acționa la fel de iresponsabil ca SUA, soarta noastră ar fi pecetluită!"
Dezvăluirile unui bancher elveţian despre acţiunile malefice pe care le realizează grupul Bilderberg
Obama a recunoscut din greseala: "noi am antrenat Statul Islamic (ISIL)" ! Casa Alba a modificat rapid discursul "pentru a nu crea confuzie" !
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro