John Davison Rockefeller Jr. – în timpul Marii Crize Economice a devenit cel mai mare proprietar imobiliar din New York, dezvoltând Rockefeller Center

Distribuie!

„John Davison Rockefeller Jr. (1874-1960) – fiul lui John D. Rockefeller – a scris în 1897 un studiu despre lucrarea lui Karl Marx Das Kapital. Membru al societăţilor secrete Alpha Delta Phi şi Phi Beta Kappa. După terminarea studiilor devine director la Standard Oil şi mai apoi director şi la compania lui J. P. Morgan, U.S. Steel.

În 1930, banca familiei, Chase National Bank (acum JP Morgan Chase), devine cea mai mare din lume.”[1]


„John Davison Rockefeller Jr. (despre care am amintit pe scurt și în prima parte a articolului) – în timpul Marii Crize Economice a devenit cel mai mare proprietar imobiliar din New York, dezvoltând Rockefeller Center. Cu timpul acolo s-au stabilit coloşii GE (General Electric Company), RCA (Radio Corporation of America), NBC (National Broadcasting Company), RKO (Radio-Keith-Orpheum Pictures), Standard Oil of New Jersey (Esso), Associated Press, Time Inc, Chase National Bank (acum JP Morgan Chase).

A finanţat masiv programe ale League of Nations.


Ecumenist (nota 5) îndârjit, a finanţat enorm cultele protestante şi baptiste, Interchurch World Movement, Federal Council of Churches, Union Theological Seminary, Riverside Church şi World Council of Churches.

A finanţat construcţia Muzeului de Arheologie Rockefeller al Palestinei, din Ierusalimul de Est, ce adăposteşte azi celebrele Manuscrise de la Marea Moartă.

În 1900 s-a însurat cu Abby Greene Aldrich, fiica puternicului Nelson W. Aldrich.

În 1895, componenta franceză a familiei Rothschild devine interesată în cumpărarea companiei miniere Anaconda, achiziţionând un sfert din ea. Şi aceasta nu era singura lor achiziţie de acest gen. La sfârşitul anilor 1890 familia controla deja peste 40 % din întreaga producţie mondială de cupru. Rolul lor în ceea ce priveşte Anaconda a fost însă scurt, în 1899 predând ştafeta familiei prietene Rockefeller, care a creat din ea gigantul Amalgamated Copper Mining Company, unul din cele mai mari trusturi de la începutul secolului 20.

Întreaga companie a fost însă cumpărată printr-un artificiu financiar de către Henry H. Rogers (prietenul şi partenerul de afaceri al lui John D. Rockefeller), împreună cu William Rockefeller, cu implicarea National City Bank of New York. Până în 1915 a reuşit să încorporeze toate companiile rivale din zonă, după care şi-a schimbat din nou denumirea în Anaconda.

Industria cuprului era extrem de profitabilă prin preţul ridicat artificial, în contextul în care începuse electrificarea. În anii 1920 profitul companiei atinsese maximul, extinzându-se şi în industria de mangan, zinc, aluminiu.

În 1922, Rockefeller a achiziţionat operaţiunile miniere din Chile (Chuquicamata, cea mai mare mină de cupru din lume) şi Mexic, aducând două treimi din toate profiturile companiei.
În 1928 însă, Rockefeller a început să genereze dezastrul care a atins în 1929 apogeul. Au vândut acţiunile companiei, pe care mai apoi tot ei le-au cumpărat. Fluctuaţia a fost uriaşă, de la 40 la 128 dolari per acţiune în trei luni. A fost considerată cea mai mare fraudă din istoria bancară de până atunci şi cauza declanşării Marii Crize Economice.

Spuneam în partea de început a articolului de necesitatea ca cei ce domină sectorul economic să stăpânească şi sectorul politic, dacă doresc să aibă succes şi să nu-i deranjeze nimeni. Ceea ce s-a şi petrecut, după cum vom vedea în continuare.”[2]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9818
  2. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9844
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

George Friedman scrie că sfârșitul proiectului UE este aproape: UE nu vrea să accepte faptul că Europa este un continent format din multe națiuni unice și nimic mai mult. Analistul scrie că „ideea” UE nu funcționează și n-ar fi funcționat niciodată
O activistă LGBT mărturisește: "Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex este doar o diversiune. Noi vrem ca familia să nu mai existe."
George Soros se teme de puterea uriașă a partidelor naționaliste: Uniunea Europeană se va destrăma ca Uniunea Sovietică
Dezvăluiri Wikileaks: CIA a încercat să pirateze automobile și camioane pentru a pune la cale crime perfecte
Pentagonul și CIA controlează Hollywood
Istoria ordinului „Iluminaţii”
Limbajul orwellian folosit de Iluminați pentru manipularea oamenilor. Pericolele gândirii instituționale: lecții din "1984", "Matrix" și "Mitul peșterii"
Două treimi dintre americani sunt convinși că CIA l-a asasinat pe fostul Președinte al SUA, John Kennedy
Operațiunea Gladio: Crimele comise de CIA, serviciile secrete din Europa și NATO
Riscurile multiple şi nebănuite ale ingerării fluorului. Modalităţi eficiente de eliminare a compuşilor fluoruraţi toxici din organismul nostru
Programul Secret Spațial și misiunile pe Lună și pe Marte
H. G. Wells - "Conspiraţia la vedere": "Lumea politică trebuie să slăbească, să încorporeze sau să înlăture guvernele existente. Va fi o religie mondială, întreaga populaţie a lumii va deveni o nouă comunitate umană"

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...