Julian Assange, fondator Wikileaks: “SUA comit abuzuri ținând oameni în captivitate și corup România în cel mai grav mod!”

by Fondatorul Wikileaks Julian Assange a declarat, marți, că este vital ca România să arate că practici precum existența unei închisori CIA pe teritoriul său nu sunt tolerate și “să se ancheteze pe ea însăși”, precizând că SUA se ocupă cu “abuzuri” și “corup” astfel și țara noastră. Fondatorul Wikileaks […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Fondatorul Wikileaks Julian Assange a declarat, marți, că este vital ca România să arate că practici precum existența unei închisori CIA pe teritoriul său nu sunt tolerate și “să se ancheteze pe ea însăși”, precizând că SUA se ocupă cu “abuzuri” și “corup” astfel și țara noastră.

Fondatorul Wikileaks Julian Assange a dialogat cu jurnaliștii Gândul Claudiu Pândaru și Andrei Luca Popescu, marți seară, timp de o oră, prin intermediul unei transmisiuni online. Publicul a putut transmite întrebări pentru Julian Assange, pe pagina de Facebook “Frontline Club Bucharest / Event”. Discuția cu Julian Assange a fost urmată de proiecția filmului “1971”, ce prezintă cazul real al unui grup de activiști pentru pace care publică documente secrete compromițătoare despre unele acțiuni ale FBI.


Astfel, întrebat dacă a meritat să fondeze Wikileaks și să își asume consecințele divulgării de date, Julian Assange a spus că timpul va da răspunsul în această chestiune.

assange-afp

“Timpul ne va da răspunsul. Nu cred că jurnaliștii trebuie să fie martiri (..), dar cred că mergem în direcția bună”, a afirmat Assange.


Acesta a vorbit și despre cum a reușit, prin activitatea sa, să “lovească cele trei capete ale monstrului american”, adică și puterea legislativă, și pe cea executivă, dar și puterea judecătorească.

“Noi am estimat că este un proces de 5-7 ani. Acum suntem aproape în anul al cincilea. Wikileaks, ca organizație, a reușit să supraviețuiască și să crească. Și cadrul legislativ se clarifică”, a spus Julian Assange, în dialogul cu jurnaliștii Gândul.

De asemenea, Julian Assange a vorbit și despre schimbările la care se așteaptă odată cu alegerea unui nou președinte. “Sunt mari șanse ca următorul președinte american să fie unul democrat. Într-un mod pervertit, este mai bine pentru Wikileaks să existe un președinte republican în State, pentru că atunci democrații pot activa ca opoziție în materie de libertăți civile și război. Când există un președinte democrat, republicanii din opoziție nu se vor plânge de încălcarea libertăților civile și de activități de război”, a precizat fondatorul Wikileaks.

În interviul acordat jurnaliștilor români, Julian Assange a mai vorbit și despre spionajul american și supravegherea electronică, activități care duc la baze imense de date, precum și despre activitățile de interes din statele lumii, inclusiv din România.

Întrebat dacă ar trebui să existe o limită a tipului de documente pe care organizații precum Wikileaks ar trebui să le publice și cum cântărește interesul publicului, Julian Assange a declarat: “Spre deosebire de organizațiile media, avem o listă de criterii foarte stricte: publicăm doar documente cu importanță diplomatică, istorică, etică, documente care au fost ascunse în anumit fel”.

Julian Assange a mai spus, în interviu, că marile afaceri “devin mari ținându-și guvernul de partea lor”.

El a fost întrebat și dacă a refuzat vreodată să publice documente, gândindu-se la eventualele efecte, fondatorul Wikileaks precizând că există mereu o cale de a publica.

“Am publicat aproape 9 milioane de documente, din mii de spețe. Credem că există mereu o cale de a publica. Asta nu înseamnă că publici totul pe măsură ce primești. Uneori, poți restricționa anumite informații pe termen scurt. Sunt cazuri foarte rare, dar când ajungem în această situație, nu publicăm totul, dar spunem de ce. Oamenii omoară oameni, nu informațiile. Dar zi de zi, guvernele omoară oameni”, a spus Assange.

Întrebat dacă ar trebui să existe un filtru între organizații precum Wikileaks și publicul care are acces la aceste baze de date, Julian Assange a declarat: “De ce credeți că nu facem asta deja? De unde a apărut ideea că noi nu filtrăm? Există 110 organizații media cu care avem contract și lucrăm foarte bine. Totul a pornit de la faptul că am blocat accesul The Guardian. Dar ideea că nu am filtra informațiile este un gunoi. Alte organizații media sunt invidioase pe succesul nostru, pentru că suntem o concurență la nivel social, economic, dar și când vine vorba despre premii. Noi furnizăm infrastructură de business și tehnică în toată lumea. Orice organizație poate face asta, dacă există voință. Dar la ei nu există voința de a se asigura că pot publice în orice circumstanțe”.

Julian Assange a vorbit și despre legea Big Brother din România privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

“E important că România are o dezbatere (pe marginea legii Big Brother – n.r). În multe țări nu există dezbatere, dar este important și de unde apare această dezbatere”, a spus Assange, precizând că, în multe state, o astfel de dezbatere apare când există dezvăluiri cu privire la abuzuri.

“Nu sunt un expert când vine vorba despre România, dar bănuiesc că există temeri similare în fundalul acestei debzateri. Costurile pentru supraveghere electronică scad cu 50% în fiecare an. O țară ca România poate să monitorizeze majoritatea comunicațiilor în mare parte a timpului și pentru mare parte din populație”, a completat Julian Assange.

Un alt subiect dezbătut în interviul acordat de fondatorul Wikileaks a fost existența unei închisori secrete a CIA pe teritoriul României, în contextul declarațiilor făcute recent pentru Der Spiegel de către fostul președinte Ion Iliescu, care spunea că a aprobat “în principiu” o solicitare a SUA din perioada 2002 – 2003 privind crearea unui centru al CIA în România, fără a ști că urma să fie vorba despre vreo unitate pentru detenție, detaliile proiectului stabilindu-le Ioan Talpeș, la acea vreme șef al Administrației prezidențiale.

Despre acest subiect, Julian Assange a spus că “nu există un abuz mai mare pe care un stat poate să-l comită decât să asasineze sau să țină în captivitate în secret oameni”.

“Nu există un abuz mai mare pe care un stat poate să îl comită decât să asasineze sau să țină în captivitate, în secret, oameni. SUA fac asta și corup România în cel mai grav mod. Este vital ca România să arate că asemenea abuzuri nu sunt tolerate și să se ancheteze pe ea însăși. România a avut probleme, în trecut, cu Rusia și cu alte state și există discuția să îi facă astfel de concesii Americii, ceea ce este o procărie totală. România primește ce vrea de la Rusia. Sigur că, pe termen lung, poate fi o amenințare, dar România trebuie să se poziționeze cu atenție în relație cu vecinii mari, precum Rusia sau Germania. Și SUA fac un tip de anexare în România sau alte țări, anexând sistemele electronice”, a declarat Julian Assange, potrivit gandul.info.

Fondatorul Wikileaks Julian Assange a vorbit și despre fostul contractor al Agenției pentru Securitate Națională (NSA) Edward Snowden și despre decizia acestuia de a fugi în Rusia.

“Snowden nu este prizonierul Rusiei, este un anumit tip de prizonier al SUA, care i-au anulat pașaportul în timp ce se îndrepta spre Cuba. De ce doar Rusia, Venezuela, Ecuador și Libia au fost dispuse să îi acorde azil? Răspunsul este evident: alte state se tem de SUA”, a afirmat Assange.

Julian Assange a mai spus, în interviul acordat jurnaliștilor Gândul, că anul acesta Wikileaks va mai publica încă un milion de documente.

“Anul acesta vom mai publica încă un milion de documente. Duminică, am dezvăluit detalii despre Trident, programul nuclear de submarine aflat în stare de degradare. Sunt multe lucruri interesante. Ne bucurăm că, dacă acum doi ani ne luptam să ne apărăm verdicitatea informațiilor publicate și să supraviețuim ca organizație, am supraviețuit, nu am distrus niciun document din cele care ni s-au cerut să fie distruse, am învins blocada economică de care suntem vizați”, a adăugat Assange.

Julian Assange, celebru jurnalist australian, este fondator și redactor-șef al site-ului Wikileaks, care publică documente secretizate provenite din scurgeri de informații.

Assange este investigat în Statele Unite din anul 2010, după ce Wikileaks a publicat o serie de documente militare și diplomatice secrete. Jurnalistul a primit azil politic din partea autorităților ecuadoriene în anul 2012, fiind găzduit și în prezent de Ambasada Ecuadorului din Londra. Pentru activitatea sa în cadrul Wikileaks, Julian Assange a câștigat mai multe premii internaționale pentru jurnalism, fiind considerat un promotor al libertății presei și jurnalismului de investigație.

SURSE

  1. http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=311832&title=julian-assange-sua-comit-abuzuri-tinand-oameni-in-captivitate-si-corup-romania-in-cel-mai-grav-mod

Citiți și...

Big Brother și Stat Polițienesc în România: SRI va putea să facă acte de cercetare penală în chestiuni de securitate naţională!
Fenomele meteo extreme din România sunt naturale sau sunt produse artificial prin controlul geoclimatic (HAARP)?
Planul Kalergi - "Idealismul Practic": "Omul viitorului va fi o corcitură". Genocidul popoarelor europene în vederea creării Pan-Europa
Înalta Curte a oprit JAFUL de la Nadăș. Un sat întreg fusese RETROCEDAT ILEGAL unor FALȘI MOȘTENITORI
Kemenici, despre procurorul Gică Popa, după execuția Ceușeștilor: "Dumnezeu să mă ierte pentru ce am făcut"
România se războiește cu UDMR la Bruxelles! Uniunea Federativă a Minorităților Europene (FUEN) urmărește promovarea unei inițiative prin care drepturile minorităților să nu mai fi e reglementate de către statele naționale, ca până acum, ci de către Bruxelles!
Institutul Elie Wiesel dorește să instaureze cenzura în România sub pretextul "combaterii discursului instigator la ură". Dacă ar putea, Institutul Elie Wiesel ne-ar trimite la închisoare pe toți cei care suntem naționaliști!
Lista lui Daniel Dragomir-65: Prima persoană care poate proba binomul SRI-DNA/ Fostul colonel SRI a prezentat noi date despre "încălcări grave ale Constituţiei"
Spune "nu" vaccinării cu forța. Nu confundați "vaccinarea" cu "vaccinarea cu forța". Nu confundați "dreptul de a vă vaccina copilul" cu "a vi se lua și vaccina copilul cu forța". Nu confundați alegerea și consimțământul liber cu siluirea
ONG-iștii lui George Soros vor să aducă în România un milion de imigranți! Românii trebuie să spună nu aducerii de imigranți! Aducerea de imigranți pe teritoriul României constituie o amenințare la adresa Siguranței Naționale, având în vedere nenumăratele infracțiuni comise de imigranți în Occident!
Strategia națională de educație parentală - drumul spre un Barnevernet românesc
Curtea Constituțională a României distruge Statul Paralel: protocoalele secrete ale SRI sunt ilegale
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro