Jumătate din italieni vor ieșirea din UE, un “Italexit”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cifrele produc temeri. Țara este la ora actuală cel mai mare risc pentru UE. Tinerii socotesc că li s-a luat viitorul. Se va ajunge la ”Italexit”?

Lucrul nu a putut să-i treacă prin minte prim-ministrului Matteo Renzi: Italia preia comanda zonei Euro, dar se petrece într-un moment de stare foarte grea a economiei naţionale a statului. Este neliniştitor.


În loc să se ocupe de întărirea monedei euro, şeful guvernului italian, cu o guvernare dinamică, este restrâns de starea economică. Aceasta e pe cale să devină un focar al unei noi crize europene. Încă nu s-au evidenţiat elementele acestei crize de amploare, dar în ascuns mocneşte o viitoare explozie.

Pe 24 decembrie s-ar putea să asistăm la o înrăutăţire dramatică. În ziua respectivă vor avea loc alegeri. Este vorba despre reforma constituţională a lui Renzi, cu ajutorul căreia socialistul vrea să tonifice sistemul politic. În esenţă italienii stau în faţa unei întrebări, aceea despre cât sunt de pregătiţi să facă schimbări dureroase. Schimbările sunt necesare pentru a face ţara competitivă în viitor. Destul de puternică pentru moneda euro.


Îndoielile se măresc. A treia cea mai mare economie naţională a zonei euro a întrecut Grecia, cea care era permanent în criză financiară. Acest lucru e arătat de cele mai noi date ale casei Sentix, specializată pe analize şi verdicte financiare. Aceasta furnizează lunar factorul de coeziune monetară. Apoi, în octombrie s-a întâmplat un lucru îngrozitor: managerii financiar-bancari iau în calcul o ieşire a statului italian din UE, stat fondator al acesteia, lucru mai probabil decât în cazul Greciei.

Riscul unui Italexit, cum numesc investitorii această părăsire a zonei uniunii, este de 9,9%, faţă de un 8,5%, care indică pericolul ieşirii Greciei din UE, se afirmă într-un articol Die Welt.

Indicii Sentix arată cât este de probabilă la trecerea unui an, după evaluarea pieţelor financiare, ieşirea Italiei din zona euro. Cât de mult se va schimba situaţia în ţara din sudul Alpilor nu se poate hotărî însă numai pe baza evaluărilor investitorilor. Capitalul a ieşit masiv din Italia. Citând Banca d’Italia, pasivele ţării din sudul Europei faţă de sistemul european se ridică la o cifră-record de 354 miliarde de euro. În ultima perioadă s-a remarcat o retragere de capital importantă din Italia. Nici în anul de criză acută 2012 Italia nu a avut aşa o scurgere importantă de capital.

italexit-italia-exit-eu

Economistul şef al Institutului pentru cercetări Economice, Hans-Werner Sinn, vede soldurile ţintă ca pe nişte indicatori pentru sănătatea uniunii monetare. În interviul pentru Die Welt el a avertizat că ”jumătate dintre italieni vor ieşirea din UE, este cel mai mare număr din populaţia unei ţări europene în care s-a pus această întrebare“.”[1]

SURSE

  1. http://www.napocanews.ro/2016/11/sondaj-jumatate-din-italieni-vor-iesirea-din-ue-un-italexit.html
  2. Foto: napocanews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Atentatele de la Bruxelles - o operațiune "Steag Fals" orchestrată de către serviciile secrete pentru a lua libertățile cetățenilor
Zbigniew Brzezinski, membru al Comisiei Trilaterale, al grupului Bilderberg și al Comitetului celor 300, a afirmat în 1970: "Nu mă îndoiesc de faptul că Guvernul Mondial va fi instaurat în timpul vieții noastre! Cerința necesară pentru globalizarea finală și, totodată, cea adevărată este includerea tuturor teritoriilor planetei în supra-regiuni, pentru că în felul acesta putem să ne orientăm spre un mecanism stabil de conducere centralizată"
Programul HAARP și manipularea vremii: Savanții vorbesc despre „capriciile” vremii din ultimii ani și despre modificarea climei la nivel planetar
SUA au atacat cu rachete Siria! Donald Trump: "Am ordonat bombardarea unor ținte militare de unde s-a lansat atacul chimic"
Chemtrails – acum „se şpreiază” moartea şi în România
NSA si FBI doresc sa impiedice Apple si Google pentru a nu scoate pe piata telefoane protejate impotriva ascultarii !
Vladimir Putin: Guvernul de la Damasc controlează 98% din teritoriul Siriei. Vladimir Putin și Bashar al-Assad sunt aproape să-i învingă pe teroriștii ISIS. Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de SUA în timpul operațiunii "Primăvara Arabă" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
Inteligenta artificiala reprezinta un pericol pentru omenire ! Masinariile inteligente pot ajunge sa-i elimine pe oameni ! Tot mai multi oameni de stiinta considera ca, "inteligenta artificiala ar putea insemna sfarsitul omenirii" !
Pentagonul a dezvoltat o metodă pentru identificarea și urmărirea de la distanță a persoanelor pe baza bătăilor inimii
Regele Norvegiei susține Noua Ordine Mondială
Vaclav Klaus, fost Preşedinte al Cehiei: "UE devine o organizaţie tot mai dictatorială, asemănătoare fostului regim comunist!"
De ce tace Uniunea Europeană cu privire la abuzurile jandarmeriei franceze la adresa "vestelor galbene"? Pentru că "vestele galbene" sunt împotriva globaliștilor!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Locotenent colonelul, Michael Aquino, fondatorul organizației sataniste “Templul lui Seth”

Iată cum îți afectează emoțiile negative sănătatea

Secretele Universului descoperite cu mii de ani în urmă de înțelepții indieni

Femeile dace – un simbol al frumuseții și al simplității

Remedii naturiste pentru stres și stările de nervozitate

Închide