Jumătate dintre adolescenții americani se simt actualmente dependenți de dispozitivele lor mobile

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Jumătate dintre adolescenții americani se simt dependenți de dispozitivele lor mobile, conform unui sondaj efectuat de compania nonprofit Common Sense Media, citat de fortune.com.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1200 de adolescenți și părinți, iar adolescenții s-au autodiagnosticat ca fiind dependenți de telefonul mobil. Social media pot fi deosebit de atrăgătoare, notificările de pe aplicații ca Facebook și Twitter oferind plăceri similare în unele maniere cu efectele drogurilor și ale jocurilor de noroc, notează sursa citată.


De altfel, cea mai recentă versiune (din 2013) a manualului de diagnostic și de statistică a dezordinilor mentale a adăugat o categorie nouă de tulburări de comportament de dependență, care cuprinde atât jocurile de noroc, cât și jocurile de noroc pe internet. Dependența de telefonul mobil nu poate fi cu mult în urmă, programe adecvate de dezintoxicare de telefoanele celulare fiind deja introduse în SUA.

De asemenea, sondajul Common Sense a constatat că utilizarea dispozitivelor mobile poate provoca conflicte în familie și produce daune pe termen lung. Aproximativ 70% dintre părinți și adolescenți au spus că s-au certat pe tema utilizării telefonului mobil, iar 77% dintre părinți au spus că adolescenții au fost uneori distrași de telefoane sau tablete în timpul pe care îl petreceau cu familia.


Dar peste 80% din ambele grupuri au spus că, în ciuda tuturor neplăcerilor, tehnologia mobilă nu a făcut nicio diferență în relațiile familiale sau le-a tulburat în timp.

Constatarea cea mai deranjantă a studiului este însă că 56% dintre părinții intervievați admit că au folosit dispozitivele mobile în timpul conducerii autovehiculelor și, probabil, procentul este mai mare având în vedere tendința de a nu comunica comportamentele greșite. Mai rău este că 51% dintre adolescenți au raportat că i-au văzut pe părinții lor folosind telefoanele mobile în timpul conducerii, adică scriind mesaje în timp ce conduceau autovehiculul iar copiii lor erau în mașină.

Manipularea si controlul copiilor

Conducătorii auto care utilizează un dispozitiv mobil în timpul șofatului sunt la fel de sau chiar mai periculoși decât conducătorii auto ce se află în stare de ebrietate.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9838

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...