Jurnalul pierdut al lui Nikola Tesla

Distribuie!by “Nikola Tesla fost un inventator, fizician, inginer mecanic şi inginer electrician american de origine sârbă. Aceasta este biografia sa oficială. Exista însă unele surse care spun că era de origine istro-romana. Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai sfârşitului de secol 19 […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Nikola Tesla fost un inventator, fizician, inginer mecanic şi inginer electrician american de origine sârbă. Aceasta este biografia sa oficială. Exista însă unele surse care spun că era de origine istro-romana.

Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai sfârşitului de secol 19 și începutului de secol 20. În Statele Unite ale Americii, faima lui Tesla rivalizează în istorie și cultură populară cu cea a altui mare inventator Thomas Edison. Cu numele său a fost botezată unitatea de măsură a inducției magnetice din Sistemul Internațional (1 Tesla = 1T).


Tesla considera cercetarea diferitelor întrebări ridicate de către ştiinţă drept cea mai nobilă metodă de îmbunătăţire a condiţiei umane cu ajutorul principiilor ştiinţei şi progresului industrial şi una care să fie compatibilă cu natura.

Însă multe dintre invenţiile sale ar fi putut schimba soarta omenirii în sensul eliberării noastre de monopolul companiilor energetice. Acest lucru nu putea fi acceptat de cei care deţin puterea în această lume şi cred că ăsta a fost motivul principal al denigrării numelui său.


Invenţiile din jurnalul secret al lui Tesla

Ciudatele schimbări de climă şi cutremure care s-au constatat în ultima vreme sunt considerate rezultatul unor aparate care au la baza descoperirile acestui mare inventator. Tesla a ajuns la concluzia că vremea ar putea fi controlată cu ajutorul energiei electrice. În primăvara lui 1898, Tesla demonstrează public dirijarea prin radio, la mare distanţă, a unui vas fără echipaj. De numele sau se leagă celebrul experiment Philadelphia şi primul contact cu alte civilizaţii, savantul recepţionând din spaţiu un semnal radio repetat. Pentru această descoperire a fost ridiculizat de contemporani.

Tot lui îi datorăm şi primul sistem de comunicaţie wireless, primii roboţi, prima telecomandă, ideea de vehicul cu decolare verticală s.a. Tesla a propus o schemă care arata ca un science-fiction: un sistem global de comunicaţii fără fir pentru a transmite mesaje telefonice dincolo de ocean; pentru a transmite ştiri, muzica, rapoarte privind piaţa bursieră, mesaje private, a securiza comunicaţiile militare, şi care transmitere de imagini în orice colţ al lumii. „Când comunicaţia fără fir va fi aplicată pe scară largă, pământul va fi transformat într-un creier uriaş, capabil să răspundă în oricare colţ al său”. Aceasta viziune a să nu a fost realizată nici astăzi, la peste 60 de ani de la moartea sa.

Nici marile sale realizări privind transmiterea energiei electrice fără fire nu au fost puse în practică. Transmiterea eficientă a energiei prin aer este unul din visele omenirii: nu am mai avea nevoie de cabluri la care să conectăm mereu echipamentele electronice. şi nici nu am mai avea nevoie de baterii.

În esenţă, soluţia se bazează pe rezonanta electromagnetică şi constă în transmiterea energiei de la o bobină la alta, prin intermediul inducţiei magnetice. În fond, aceasta construcţie de două bobine sta la baza tuturor transformatoarelor electrice, care transmit energia electrică dintr-un circuit electric în alt circuit electric.

Cercetătorii au pus însă un bec de 60W în serie cu cea de-a doua bobină rezonantă, pentru a-l alimenta cu energie de la prima bobină rezonantă, energie primită prin aer datorită legilor inducţiei magnetice. Trebuie spus că această metodă de transmisie a fost încercată şi de Tesla prin 1920, pentru a transmite energia în alt circuit electric.

El nu a reuşit însă în experimentele sale să transmită energie la distanţe mari. Acest neajuns pare să se fi rezolvat şi singura problemă a sistemului este că, deocamdată, energia este disipată în spaţiu, ceea ce înseamnă că foarte multă se pierde pur şi simplu. Cu alte cuvinte, sistemul nu este tocmai economic.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/jurnalul-pierdut-al-lui-nikola-tesla-video

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Încălzirea globală sau cea mai mare escrocherie din istorie. Știința este contrafăcută și orchestrată deliberat să demonizeze CO2 în favoarea unei agende politice. Plantele au nevoie de mai mult CO2 în atmosferă, nu de mai puțin
Documente WikiLeaks despre schimbarea polilor
Locul fiinţei umane în evoluţia universală. Evoluţia conştiinţei este scopul principal al fiinţei terestre. Atât evoluţia sufletului, cât şi cea a formelor fizice. Evoluţia spirituală, evoluţia conştiinţei în materie, este un proces prin care are loc revelarea gradată a spiritului în lumea fizică. Fiinţa umană trebuie să treacă de la nivelul actual de conştiinţă, care este preponderant mental, la un nivel de conştiinţă superior, supramental
Cum funcţionează telepatia?
Experimente bizare: Philip. Oamenii capabili să creeze o entitate paranormală?
Trimiterea unui gând către o persoană aflată la distanță
Simțul localizării în subsol a vestigiilor arheologice, indiferent la ce adâncime se află
Fiecare moleculă de ADN înmagazinează în ea până la 1.000 de fotoni, similar cu un cablu subţire de fibră optică. Fotonii sunt propulsaţi înainte şi înapoi cu viteza luminii în interiorul moleculei şi sunt înmagazinaţi până când este necesar să fie folosiţi
Revolutie in medicina: primul transplant de cap din istorie, va fi realizat de un neurochirurg !
Existența Universurilor Paralele - trăim simultan în mai multe dimensiuni
Flota stelară Solar Warden: Programul spațial secret al flotei aeronavelor interstelare americane
Tehnici ale spionajului prin clarviziune
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro