Klaus Iohannis a primit premiul Kalergi. Contele Kalergi, promotor fanatic al Statelor Unite ale Europei, mason în loja Humanitas și lăudător al lui Troțki, a scris că rasa viitorului în Europa va fi „negroid-eurasiatică”

Distribuie!by “Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, premiul european „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, informează administrația prezidențială. Decernarea premiului a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni, iar distincția a fost acordată de Prințul Nikolaus von Liechtenstein. În discursul său de mulțumire, Președintele Iohannis a spus că este onorat de primirea acestei […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, premiul european „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, informează administrația prezidențială.

Decernarea premiului a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni, iar distincția a fost acordată de Prințul Nikolaus von Liechtenstein.
În discursul său de mulțumire, Președintele Iohannis a spus că este onorat de primirea acestei distincții, pentru că printre laureații anteriori se numără personalități „ce s-au dedicat obiectivului unei Europe Unite”.
„Fondator, după Primul Război Mondial, al Mișcării Pan-europene, Richard von Coudenhove-Kalergi a fost un vizionar și un promotor activ al identității europene.
Într-o perioadă în care avem nevoie de cât mai multe modele politice și personalități angajate cu sufletul și cu mintea în consolidarea proiectului european, trebuie să ne aducem aminte cu respect și considerație de această personalitate istorică și de capacitatea sa de a inspira acțiunea politică a liderilor europeni, în slujba ideii de unificare a Europei.
În 1922, Richard von Coudenhove-Kalergi lansa ideea unei Europe unite, a unei asociații de state  grupate în „Statele Unite ale Europei”, a spus Iohannis.
Klaus Iohannis a mai adăugat că ideile lui Kalergi „au inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi”.
„Conceptul pan-european vizionar lansat de Richard von Coudenhove-Kalergi a inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi.
Richard von Coudenhove-Kalergi credea cu tărie că ciclul distructiv al conflictelor poate fi oprit, că istoria continentului european poate fi scrisă altfel.
Credea în Europa, în valorile fundamentale ale acesteia: demnitate umană și libertate. Astfel, Coudenhove-Kalergi și-a dedicat viața ideii unei Europe unite, indisolubile. Acest ideal călăuzește astăzi proiectul Uniunii Europene”, a declarat Iohannis.
Președintele a mai zis că „România va continua să acționeze ca un stat membru profund angajat în procesul construcției europene, al adâncirii integrării europene, în beneficiul tuturor statelor membre și al cetățenilor”.
La rândul său, Nikolaus von Lichstenstein a declarat despre Iohannis că „Lupta dumneavoastră pentru dreptate și curățenie în sistemul politic, în ciuda unor riscuri la care v-ați expus, reprezintă un alt exemplu de merit care trebuie cunoscut dincolo de frontierele României”. De asemenea, von Lichstenstein a adăugat că „Ați înțeles că niciun fel de pace internă sau internațională nu este posibilă pe termen lung fără să fie bazată pe justiție și corectitudine”.
Cine este, însă, Kalergi?
Kalergi a fost un conte Austriac cu origini mixte: tatăl său a fost un diplomat austro-ungar, în timp ce mama sa era o japoneză, fiică a unui comerciant. În 1921, a intrat în rândurile lojei masonice „Humanitas” de la Viena.
Mai importante decât atât sunt ideile lui Kalergi, promovate prin manifestul său „Pan-Europa” și cartea „Idealismul Practic”(Practical Idealism în engleză). Pe scurt, în manifestul Pan-Europa (1923), Kalergi propune abolirea statelor naționale și reunirea tuturor națiunilor europene într-un proiect intitulat „Statele Unite ale Europei”. Motivarea este aceea că statele Europei, în formula statelor naționale, nu se pot opune militar Rusiei, iar economic vor fi depășite de Statele Unite ale Americii. Profesorul Adrian Papahagi, frecvent invitat la posturile Bisericii Ortodoxe Române, este unul dintre susținătorii de marcă ai acestui proiect: Statele Unite ale Europei.
Pentru a atinge acest scop, scria Kalergi, „armele în lupta pentru Pan-Europa sunt: iluminismul și Propaganda. Un Pan-European decis și ferm face mai multe decât o mie de slăbănogi și îndoielnici. Pentru că de credința și de puterea de publicitare a primilor Pan-Europeni depinde victoria ideii”.
Kalergi îndemna „pan-europenii” de ieri, „pro-europenii” de azi, să se angajeze fără milă în lupta pentru acest deziderat: „Forțații pe semenii voștri să se decidă: pro sau contra ideii europene! Deschideți-le ochii și scoateți-i din indiferență!”.
Conform omului pe care președintele Iohannis îl numește „vizionar”, „nu există trădători și criminali mai periculoși” decât anti-europenii.
În volumul „Praktisher Idealismus” (1925), Kalergi face niște afirmații care se bat în cap cu ideile democratice profesate de liderii UE de azi.
Astfel, Kalergi îl numește pe Leon Troțki, revoluționarul marxist ce a făcut parte din primul Birou Politic al Partidului Comunist Sovietic drept „vârful politicii moderne”: „Iudaismul modern depășește toate celelalte națiuni în procentul de mari oameni: la nici un an de la eliberarea sa, acest mic popor se afirmă cu Einstein în vârful științei moderne, cu Mahler în fruntea muzicii moderne, cu Bergson în fruntea filozofiei moderne, cu Troțki politicii moderne”.
În altă parte, Kalergi scrie că „Rasa negroid-eurasiatică a viitorului, similară cu cea a vechilor egipteni, va înlocui diversitatea popoarelor cu o varietate de personalități”. De alfel, în acest volum, Kalergi face apologia amestecării oamenilor de etnii și rase diferite, pe motiv că copiii rezultați vor avea trăsături și caracteristici diferite, ceea ce i-ar face „superiori” celor rezultați din căsătoria între oameni din aceeași comunitate.
La altă pagină, Kalergi scrie că „evreii sunt națiunea ce va fi liderul viitorului. Nu este de mirare că acest popor, sărit din ghetoul închisoare, a evoluat în nobilitatea spirituală a Europei”. Îl desemnează pe Ferdinand Lassale, un comunist german, „primul reprezentant tipic al acestei nobilități”.
Kalergi laudă revoluțiile bolșevice din Estul Europei, numindu-i pe evreii care au luat parte la ele drept „eroi și martiri”, superiori „în curaj, perseverență și idealism” eroilor non-evrei din Primul Război Mondial.
„Esența acestor oameni (eroii și martirii revoluțiilor din Est – n.r) care încearcă să mântuiască și să regenereze omenirea este o sinteză ciudată de elemente politice și religioase: de martiraj eroic și propagandă spirituală, energie revoluționară și dragoste socială, de justiție și compasiune. Aceste trăsături, care au creat odată mișcarea creștină mondială, sunt acum obiectivul superior al mișcării socialiste”, a notat el.
La alt capitol, Kalergi scried despre capitalism și comunism că „staff-ul general al ambelor partide este recrutat din rândurile rasei lider a Europei: Iudaismul. Capitalismul și comunismul sunt ambele raționaliste, mecaniciste, abstracte și urbane”.
În ceea ce privește migrația, referindu-se la coloniile de peste mări ale Occidentului, Kalergi notează că „oferă o cale de ieșire din iad pentru milioane de oameni și ar trebui extinsă și încurajată”.

În acest volum, Kalergi menționează Basarabia ca una dintre cele două probleme „care amenință zilnic pacea Europei”. Reamintim că acest text a apărut în 1925, la șapte ani de la Marea Unire, iar Kalergi a intuit corect, Basarabia făcând obiectul pactului secret Ribbentrop-Molotov, în urma căruia URSS a invadat România.


Contele Kalergi a fost primul recipient al Premiului „Carol cel Mare”, primit de președintele Iohannis la finalul lui 2019.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Klaus-Iohannis-a-primit-premiul-Kalergi.-Contele-Kalergi-promotor-fanatic-al-Statelor-Unite-ale-Europei-mason-in-loja-Humanitas-si-laudator-al-lui-Trotki-a-scris-ca-rasa-viitorului-in-Europa-va-fi-%E2%80%9Enegroid-eurasiatica-160388
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Mugur Isarescu, francmason, membru Bilderberg, al Comisiei Trilaterale si al Clubului de la Roma, este cel care conduce Romania
Fostul șef SPP Dumitru Iliescu: SUA vor control total. Maior și Coldea, în slujba lor. Iohannis conduce statul paralel
Dr. Pavel Chirilă răspunde Colegiului Medicilor, după ce instituția a presat Parlamentul să adopte mai repede legea vaccinării obligatorii: Credeți sincer că obligativitatea vaccinării este necesară sau v-a speriat cineva?
Pact pentru autonomia "Ținutului Secuiesc", semnat de cele trei formațiuni maghiare din România! Toți cei care promovează autonomia "Ținutului Secuiesc" trebuie expulzați din România! Promovarea autonomiei "Ținutului Secuiesc" reprezintă o amenințare la adresa Securității Naționale a României!
Multinaţionalele din România sunt ineficiente pentru economie! Cum fraudează corporaţiile țara noastră?
Parchetul Militar confirmă: În decembrie 1989 a fost lovitură de stat! De câte ori au încercat să-l execute pe Ceaușescu?
Iată lista ONG-urilor lui George Soros care susțin căsătoriile gay
Crucea din Piața Unirii din București a fost profanată cu mesaje pro homosexualitate
Gheorghe Piperea despre protestele #rezist: Națiune de hoți? Nu! O țară de prăduiți, tâlhăriți și ruinați de hoțul care strigă hoțul cu vocile năimiților săi din presă! Pentru o țară de executați silit și evacuați din case nu se iese în stradă?
Petiție: "Nu vrem cote obligatorii de migranți în România și nu vrem mega-moschee în București"
Bradley Manning, fost ofițer al armatei SUA, condamnat în 2013 la 35 de ani de inchisoare, după ce a acuzat Casa Albă și Mass-Media că au manipulat opinia publică cu privire la intervenția în Irak și Afganistan, folosind ca argumente 750.000 de pagini de documente clasificate
Operațiuni "Steag Fals": Colectiv și Bamboo
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro