Komintern: Mișcarea globalistă începută de Vladimir Lenin care conduce și azi lumea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Autor: Adrian Pătrușcă

Pe 2 martie 1919, în timp ce războiul civil face încă ravagii în Rusia, Lenin încearcă să obțină controlul asupra tuturor partidelor marxiste din lume.


El întemeiază la Moscova a III-a Internațională Comunistă, numită și Komintern, printr-un congres care reunește 54 de participanți din 21 de țări (foto).

A treia Internațională ambiționează să preia și să ducă mai departe moștenirea primelor două Internaționale Socialiste, cea din 1864 și cea din 1889.


Însă doar numele este „internațional”, dat fiind că, în acea perioadă, doar partidele comuniste din Rusia (bolșevic) și Germania reprezintă o forță reală în țările lor.

Pilotat de la Moscova, Kominternul dorește să unească partidele comuniste într-un „partid mondial”, al cărui obiectiv este întemeierea unei „Uniuni mondiale a republicilor socialiste ale sovietelor”. Partidele care aderă la Komintern sunt tot atâtea „secțiuni” ale Internaționalei, a cărei conducere funcționează ca un „stat major al revoluției mondiale”.

În urma congresului de la începutul lui martie 1919, cu sprijinul Moscovei se vor forma zeci de partide comuniste. În 1928, vor fi 65 convocate la al VI-lea congres al Internaționalei, și 76 la al VII-lea congres în 1935.

Cum funcționează Kominternul? „Organul suprem” este congresul mondial, care trebuie să se întrunească o dată la doi ani (în realitate, se va întruni de 7 ori între 24 de ani).

Între congrese, Internaționala este condusă de un Comitet Executiv. Acesta alege un prezidiu, un birou al organizației și un secretariat care se compune dintr-un număr de membri întotdeauna mai mic de 10 și care lucrează ca un organism independent. Întrunirile Comitetului Executiv se înmulțesc pe măsură ce centrul își consolidează autoritatea asupra secțiunilor naționale.

Toate aceste organisme au sediul la Moscova. În schimb, Internaționala trimite pe lângă secțiunile sale naționale delegați cu puteri extinse ale căror activități sunt păstrate secret față de militanții din țările respective.

Prin această rețea de legături, Kominternul era informat de tot ce se petrece în fruntea „partidelor surori” și nu ezita să îi folosească pe unii lideri împotriva altora pentru a controla mai bine partidul și a-l folosi în interesul URSS.

După invadarea Uniunii Sovietice de către armata germană, în iunie 1941, Kominternul schimbă tactica: el face apel la rezistență împotriva naziștilor și constituirea de fronturi naționale.
Pentru a facilita această operațiune, Kominternul este dizolvat pe 15 mai 1943.

Însă legăturile între comuniștii sovietici și partidele supuse nu au fost rupte. Dimpotrivă, ocultarea acestor legături va permite ca partidele comuniste din occident să își ia avânt după război, într-o amplă expansiune ideologică a Stângii.

Aceste „celule” internaționale au devenit după 1989 atât de puternice, încât, scuturate de influența Moscovei, ele s-au unit astăzi într-o mișcare globalistă neo-marxistă ce ambiționează să instituie o Nouă Ordine Mondială și un guvern planetar.”[1]

SURSE

  1. https://evenimentulistoric.ro/cum-functiona-kominternul-stramosul-revolutiei-progresiste-de-astazi.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Globaliștii susțin islamul radical pentru a distruge țările din Europa. Cum acționează „jihadul prin instanță”? „Vă vom coloniza profitând de legile voastre democratice!”
Apare "poliția adevărului"! Cenzură sub pretextul "ştirilor false"! Facebook va începe marcarea „ştirilor false” cu etichete roșii de avertizare, pentru a combate fenomenul care a sprijinit campania lui Trump!
Atunci când toate câștigurile tale se duc pe plata hranei și a celorlalte necesități ale traiului zilnic, munca ta nu mai este vazută ca o oportunitate a progresului economic, ci mai degrabă ca un act de supraviețuire. În lumea reală, aceasta se numește sclavie
Donald Trump: "Nu vom mai preda această țară și poporul ei cântecului fals, insidios și manipulator al Globalismului"
Presedintele Parlamentului Ungariei: "Nu dorim Societatea Deschisa a lui George Soros, nu vrem nebunia gender, nu dorim multiculturalism!"
Oamenii de stiinta au posibilitatea de a crea sau sterge amintiri ! Proiectele guvernamentale MK-Ultra si Monarch functioneaza si astazi !
Cele zece etape ale instaurării Statului Poliţienesc de către Iluminați
Edward Snowden, Julian Assange, Bradley Manning și Guccifer - eroii zilelor noastre în lupta împotriva Iluminaților
Un email dezvăluit publicului de Wikileaks arată că Hillary Clinton a dorit război în Siria pentru beneficiul Israelului
Marele actor Florin Zamfirescu despre Soros și sodomia europeană
Hackerii au spart adresa de e-mail a sefului CIA si a sefului Departamentului Securitatii Nationale (DHS) !
Co-fondator Greenpeace, despre încălzirea globală: „Cea mai mare escrocherie din istorie”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
CIA a declasificat 12 milioane de documente secrete! Documentele conţin informaţii despre controlul minţii, lovituri de stat, spionaj PSI, telepatie, precogniţie şi multe altele!

Sistemul se activează. Proteste masive. Apelul #rezist către multinaționale

Acțiune în premieră: Șeful Raiffeisen, Steven van Groningen, “sancționat” pentru că a protestat în fața Guvernului

Călăuzele spirituale – Entităţile superioare care ne protejează

Massachusetts Institute of Technology (MIT) propune bila metalică antigravitațională – un bun început pentru upgradarea științei contemporane

Închide