Kosovo ar putea aboli tribunalul special pentru crime de război

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele kosovar Hashim Thaci spune că va promulga legea privind abolirea unui tribunal special pentru crime de război, dacă aceasta va fi adoptată de Parlament.


Înființat în 2015 cu scopul tragerii la răspundere a membrilor Armatei de Eliberare din Kosovo, tribunalul își are sediul la Haga, dar se află sub jurisdicția kosovară. Inițiativa de abolire este promovată de deputați ai coaliției de guvernare de la Priștina.

Fost comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo, Thaci a spus într-un interviu pentru Europa Liberă că nu încurajează deputații să adopte legea, dar că nu va putea refuza să o semneze, pentru că ar însemna să încalce Constituția. Inițiativa de abolire a tribunalului este criticată de Uniunea Europeană și Statele Unite.”[1]


Va recomandam sa cititi:

https://www.dzr.org.ro/armata-de-eliberare-din-kosovo-uck-o-organizatie-terorista-finantata-de-sua-aliata-a-nato-cu-membri-al-qaeda/

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/kosovo-ar-putea-aboli-tribunalul-special-pentru-crime-de-razboi/
  2. Foto: flux24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...