La 10 ani de la declararea independenței față de Serbia, Kosovo este o entitate eșuată. Albanezii regretă deja mutarea din 2008: Înainte trăiam mai bine, aveam mai multe oportunități

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Pe 17 februarie a.c. s-au împlinit 10 ani de când provincia sârbească Kosovo și-a declarat în mod unilateral independența față de Belgrad. Deși ar fi trebuit să fie un eveniment festiv, momentul i-a găsit pe locuitorii kosovar într-o stare de resemnare și dezgust față de situația „țării”, notează NY Times.

Declararea independenței – departe de a rezolva problemele vechi -, a creat „un set nou de necazuri”, notează autorul articolului.
„Jur în fața lui Dumnezeu că dacă nu ar fi la mijloc atâtea vieți sacrificate pentru asta (independență – n.r.), aș spune să ne întoarcem imediat la cum era înainte. Aveam o viață mai bună atunci, aveam mai multe oportunități”, i-a mărturisit un albanez kosovar autorului american.
Frica este sentimentul dominant în Kosovo, atât de partea albaneză cât și de partea sârbă. Nu demult, un politician sârb a fost împușcat și ucis pe străzile Mitroviței, oraș divizat între cele două comunități etnice.
De altfel, orașul Kosovska Mitrovița este un simbol pentru actuala stare de lucruri din Kosovo: mafia controlează totul, autoritățile fiind „decorative” după cum afirmă locuitorii cercetați de NY Times.
Peisajul este deplorabil, clădirile și locuințele oamenilor arătând la fel de rău ca pe vremea războiului.
Ferdonije Qerkezi, o femeie albaneză care a pierdut patru băieți și un soț în timpul războiului, nici nu vrea să audă întrebările despre independența provinciei: „Nu mă întrebați!”.
Nici tinerii nu sunt mai optimiști. Fiind cetățenii unei țări parțial recunoscute, kosovarii nu pot călătorii nicăieri legal. Nici chiar marii susținători ai războiului de independență, SUA și Marea Britanie, nu mai sunt așa interesați de foștii lor protejați: actualului prim-ministru, Ramush Haradinaj, i-a fost refuzată viza pentru a intra aceste țări.
Totuși, notează NY Times, în Kosovo „înflorește viața de noapte”, iar kosovarii se pot consola cu apariția pe scena muzicală internațională a unor artiști cu origini în acest teritoriu. Slăbuță consolare după un război în care au pierit peste 13.000 de civili (albanezi și sârbi), sute de mii de refugiați au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și un stat a fost distrus.

În urma războiului, în Kosovo s-a construit baza militară Bondsteel. Putând adăposti peste 7.000 de soldați, este cea mai mare cazarmă a armatei americane din Balcani și una dintre cele mai mari din Europa.


România, alături de alte patru țări din UE, nu recunoaște independența provinciei Kosovo.”[1]

Razboiul din Kosovo a fost declansat de catre globalistii SUA-UE-Soros pentru a putea detine controlul asupra acelei zone si pentru a opri orice forme de independenta.

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/La-10-ani-de-la-declararea-independentei-fata-de-Serbia-Kosovo-este-o-entitate-esuata.-Albanezii-regreta-deja-mutarea-din-2008-Inainte-traiam-mai-bine-aveam-mai-multe-oportunitati-149417
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

României i se cere să întrerupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord! Americanii se cred stăpânii lumii!
Masonii conduc lumea din diferite posturi cheie
Globaliștii încearcă să oprească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Uniunea Europeană este Noua Uniune Sovietică
Studiu Universitatea Stanford: Lockdown-urile nu au niciun efect semnificativ în reducerea Covid-19, ba chiar pot duce la răspândirea cazurilor
George Soros face o infuzie de 18 miliarde de dolari în Fundația pentru o Societate Deschisă, cu prezență în 40 de țări. În România, FSD a fuzionat cu Fundația Serendinno, condusă de Mircea Vasilescu
Agenda 2030, Geoingineria climatică, Orașele Inteligente și Noua Ordine Mondială
Ungaria: "SUA sunt responsabile de conflictele din Orientul Mijlociu care au generat refugiati!" SUA, la randul lor, au ridicat un gard la frontiera cu Mexicul, iar acum ne dau lectii de "moralitate"!
Programul HAARP și manipularea vremii: Savanții vorbesc despre „capriciile” vremii din ultimii ani și despre modificarea climei la nivel planetar
"Experimentul Philadelphia" din Marea Neagră, cu participare românească
Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor LGBTI
"Corectitudinea Politică" și Neomarxismul împotriva libertății de exprimare în Olanda: Naționalistul Geert Wilders riscă închisoarea pentru că ar fi spus despre islam că este o "ideologie a războiului și urii"
Comitetul celor 300 și Noua Ordine Mondială
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...