La 10 ani de la declararea independenței față de Serbia, Kosovo este o entitate eșuată. Albanezii regretă deja mutarea din 2008: Înainte trăiam mai bine, aveam mai multe oportunități

by “Pe 17 februarie a.c. s-au împlinit 10 ani de când provincia sârbească Kosovo și-a declarat în mod unilateral independența față de Belgrad. Deși ar fi trebuit să fie un eveniment festiv, momentul i-a găsit pe locuitorii kosovar într-o stare de resemnare și dezgust față de situația „țării”, notează NY Times. […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Pe 17 februarie a.c. s-au împlinit 10 ani de când provincia sârbească Kosovo și-a declarat în mod unilateral independența față de Belgrad. Deși ar fi trebuit să fie un eveniment festiv, momentul i-a găsit pe locuitorii kosovar într-o stare de resemnare și dezgust față de situația „țării”, notează NY Times.

Declararea independenței – departe de a rezolva problemele vechi -, a creat „un set nou de necazuri”, notează autorul articolului.
„Jur în fața lui Dumnezeu că dacă nu ar fi la mijloc atâtea vieți sacrificate pentru asta (independență – n.r.), aș spune să ne întoarcem imediat la cum era înainte. Aveam o viață mai bună atunci, aveam mai multe oportunități”, i-a mărturisit un albanez kosovar autorului american.
Frica este sentimentul dominant în Kosovo, atât de partea albaneză cât și de partea sârbă. Nu demult, un politician sârb a fost împușcat și ucis pe străzile Mitroviței, oraș divizat între cele două comunități etnice.
De altfel, orașul Kosovska Mitrovița este un simbol pentru actuala stare de lucruri din Kosovo: mafia controlează totul, autoritățile fiind „decorative” după cum afirmă locuitorii cercetați de NY Times.
Peisajul este deplorabil, clădirile și locuințele oamenilor arătând la fel de rău ca pe vremea războiului.
Ferdonije Qerkezi, o femeie albaneză care a pierdut patru băieți și un soț în timpul războiului, nici nu vrea să audă întrebările despre independența provinciei: „Nu mă întrebați!”.
Nici tinerii nu sunt mai optimiști. Fiind cetățenii unei țări parțial recunoscute, kosovarii nu pot călătorii nicăieri legal. Nici chiar marii susținători ai războiului de independență, SUA și Marea Britanie, nu mai sunt așa interesați de foștii lor protejați: actualului prim-ministru, Ramush Haradinaj, i-a fost refuzată viza pentru a intra aceste țări.
Totuși, notează NY Times, în Kosovo „înflorește viața de noapte”, iar kosovarii se pot consola cu apariția pe scena muzicală internațională a unor artiști cu origini în acest teritoriu. Slăbuță consolare după un război în care au pierit peste 13.000 de civili (albanezi și sârbi), sute de mii de refugiați au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și un stat a fost distrus.

În urma războiului, în Kosovo s-a construit baza militară Bondsteel. Putând adăposti peste 7.000 de soldați, este cea mai mare cazarmă a armatei americane din Balcani și una dintre cele mai mari din Europa.

România, alături de alte patru țări din UE, nu recunoaște independența provinciei Kosovo.”[1]

Razboiul din Kosovo a fost declansat de catre globalistii SUA-UE-Soros pentru a putea detine controlul asupra acelei zone si pentru a opri orice forme de independenta.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/La-10-ani-de-la-declararea-independentei-fata-de-Serbia-Kosovo-este-o-entitate-esuata.-Albanezii-regreta-deja-mutarea-din-2008-Inainte-traiam-mai-bine-aveam-mai-multe-oportunitati-149417
  2. Foto: Internet

Citiți și...

Masonii din toata lumea se intalnesc la Palatul Parlamentului intre 28-29 iunie 2014 ! Este cea mai mare reuniune masonica organizata in Europa de Est si Sud-Est a celor mai influente personaje de pe Planeta !
Atentatele de la Londra (7 iulie 2005) - o operatiune "Steag Fals" orchestrata de catre Serviciile Secrete pentru a lua libertatile cetatenilor
Războiul din Vietnam - incidentul din Golful Tonkin a fost minciuna folosită de SUA prin care au declanșat războiul
Se repetă afacerea "Iran-Contras": Guvernul SUA a plătit Iranului 400 de milioane de dolari cash în același timp când 4 prizonieri au fost eliberați de Teheran
11 septembrie 2001 și Noua Ordine Mondială
Războaiele şi comunismul sunt creații masonice
Ministrul german de Externe îi insultă pe naționaliștii din Alternativa pentru Germania, spunând despre aceștia că sunt "naziști"! Pentru neomarxiști, cei care se opun ideilor lor aberante sunt etichetați drept "naziști"!
Iranul deține probe care demonstrează că SUA susține Statul Islamic
Rusia denunță decizia „tendențioasă și antisârbă" a Tribunalului Penal Internațional de condamnare a lui Ratko Mladici
Martin Schulz propune constituirea Statelor Unite ale Europei până în anul 2025! Uniunea Europeană este Noua Uniune Sovietică!
Jurnalist american, discurs antologic împotriva celor care cer bombardarea Siriei: Toate aceste genii ne spun că Assad a ucis copii. Chiar știu ei cu adevărat asta? Ni se spune acum exact aceeași poveste pe care ne-au spus-o în aprilie 2017
SUA: O grupare satanică a ridicat o statuie imensă a demonului Bafomet în fața Capitoliului din Statul Arkansas
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro