La 13 ani după ce a aprobat pesticide care paralizează sistemul nervos central al albinelor, Uniunea Europeană recunoaște crima și vrea să le interzică

Distribuie!

„La 13 ani după ce a aprobat niște pesticide care paralizează sistemul nervos central al albinelor (care polenizează plantele), provocându-le moartea, federaliștii de la UE au recunoscut ce otrăvuri au aprobat în 2005 și vor să le interzică. UE, care a aprobat aceste substanțe ultra-toxice ce provoacă moartea albinelor, a acționat după principiul: „prima dată ucidem și apoi studiem ce efecte au”.

Pesticidele care atacă creierul albinelor se confruntă acum cu interdicția completă în UE. Noile reglementări din UE vor proteja albinele împotriva pesticidelor dăunătoare.


Țările din Uniunea Europeană (UE) au anunțat la 28 aprilie sprijinul pentru o propunere de interzicere a utilizării în aer liber a neonicotinoidelor, pesticide utilizate pe scară largă care au fost legate de scăderea polinatorilor – în special a albinelor. Decizia înăsprește unele restricții cu privire la acest grup de pesticide, restricții adoptate în 2013, și urmează publicării la începutul acestui an a unor studii care au constatat că trei compuși cu neonicotinoide – imidacloprid, clotianidin și tiametoxam – sunt dăunătoare pentru albine, potrivit unui comunicat dat publicității de Comisia Europeană, ramură a UE care propune și pune în aplicare legislația și politicile UE.

În SUA, Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) evaluează în prezent riscurile prezentate de aceste substanțe și de alte neonicotinoide, cu o decizie interimară propusă care urmează să fie emisă în cursul acestui an, au menționat reprezentanții EPA pe site-ul departamentului.


Pesticidele neonicotinoide, cunoscute și sub denumirea de „neonică”, și-au luat denumirea după similitudinea lor chimică cu nicotina.

Primul neonicotinoid a fost aprobat pentru utilizare în UE în 2005, și de atunci au urmat multe altele.

Neonicotinoidele sunt foarte toxice pentru insecte și pentru alte nevertebrate – mult mai mult decât pentru mamifere, păsări sau reptile. Neonicotinoidele afectează insectele prin atacarea sistemului lor nervos central, paralizându-le și apoi ucigându-le, conform Comisiei Europene. Deci Comisia UE recunoaște crima făcută timp de 13 ani; armele chimice aprobate de UE au ucis zeci de milioane de albine și alte insecte.

În 2013, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a stabilit că neonica este deosebit de dăunătoare pentru albine, astfel încât compușii au fost limitați și utilizați numai pentru anumite tipuri de culturi care nu au fost de natură să atragă polenizatori.
Apoi, în 2015, o analiză a 588 de studii noi a arătat că atât albinele sălbatice, cât și populațiile de albine administrate au fost în pericol din cauza neonicei, care s-a dovedit a afecta reproducerea albinelor și a interfera cu capacitatea lor de a naviga.

O nouă evaluare, în februarie 2018, s-a referit la ceea ce ar putea fi lovitura fatală pentru utilizarea de neonică în UE. Pe baza unui sondaj efectuat pe 1500 de studii, EFSA a stabilit că cele trei neonate care au fost deja parțial interzise au lăsat un reziduu toxic în polenul și în nectarul plantelor de cultură, ceea ce înseamnă că reprezintă încă un „risc ridicat” pentru albine, potrivit reviste Nature. Între timp, dovezi suplimentare sugerează că neonica ar putea, de asemenea, să se acumuleze în sol, afectând culturile – și albinele care se bazează pe ele – timp de generații, a scris reviste Nature.

„Starea sănătății albinelor rămâne extrem de importantă pentru mine, deoarece se referă la biodiversitate, la producția de alimente și la mediu”, a afirmat Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, în declarația CE. Dar timp de 13 ani de când UE a aprobat aceste otrăvuri, se pare că pe comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară nu l-a interesat acest subiect, și nici pe ceilalți comisari progresiști de la UE, ceea ce a dus la uciderea a zeci de milioane de albine, datorită aprobării, fără studii relevante, a ucigătoarelor neonicotinoide.

Până la sfârșitul anului 2018, noua reglementare a UE va interzice utilizarea în aer liber a celor trei substanțe neonice, iar utilizarea lor va fi permisă numai în sere „unde nu este de așteptat niciun contact cu albinele”, au afirmat reprezentanții CE în declarație. Evident, utilizarea acestor substanțe este necesar să fie interzisă și în sere, dar federalista UE este întotdeauna sensibilă la interesele multinaționalelor.

Reglementările pentru adoptarea noii interdicții sunt anticipate în următoarele săptămâni, potrivit declarației. Cu toate acestea, pot exista obstacole legale care trebuie depășite înainte ca noua interdicție să poată intra în vigoare, a raportat Reuters. Doi producători de neonicotinoizi menționați de interdicție – Bayer CropScience, care a dezvoltat imidacloprid, și Nyngenta, dezvoltator de tiametoxam – au depus contestații juridice la interdicția parțială anterioară.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=15920
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...