Legătura dintre iubire şi limfocitele T, celulele care distrug tumorile şi viruşii

Distribuie!by “Psihologii au constatat că mulţi dintre noi preferă sentimentele nefaste, lăsându-se de multe ori pradă urii, deşi nu au motive reale să facă aceasta. În spatele urii stau fricile şi programările, multe dintre ele fiind transmise de familie şi societate. Când vorbesc de dorinţa de a urî pe cineva, […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Psihologii au constatat că mulţi dintre noi preferă sentimentele nefaste, lăsându-se de multe ori pradă urii, deşi nu au motive reale să facă aceasta.

În spatele urii stau fricile şi programările, multe dintre ele fiind transmise de familie şi societate. Când vorbesc de dorinţa de a urî pe cineva, psihologii au stabilit că, de multe ori, aceasta este „împrumutatăˮ de la familie, anturaj sau societate. Prin urmare, primul pas pe care fiecare dintre noi este necesar să îl facă este să se autoanalizeze pentru a descoperi sursa acestui impuls extrem de nociv.


„Este foarte important să înţelegem care sunt motivaţiile interne ale fiecăruia dintre noi şi preferinţele preluate din exterior. De cele mai multe ori, multe persoane nu îşi cunosc propriile preferinţe. Le preiau pur şi simplu şi peste ani constată că s-au schimbat în cu totul alte persoane decât cele care şi-ar fi dorit să fie,ˮ explică psihologul Stelian Chivu.

Ura se manifestă în diferite forme, cu diferite intensităţi şi pornind de la programe lăuntrice diferite la fiecare dintre noi, iar ea porneşte de la incompatibilitatea unei persoane cu alţi indivizi cu care interacţionează, spun specialiştii.


„Când mă întâlnesc cu o persoană şi instantaneu se declanşează în mine un program de ură, este necesar să înţeleg că această stare este, de fapt, în interiorul meu, iar persoana faţă de care am această reacţie nu face altceva decât să îmi arate că am o ură nevindecată. Cel care urăşte, va fi urât, la rândul lui. Este o lege a rezonanţei. Iată cât de important este să te cunoşti,ˮ punctează Stelian Chivu.

Ura atrage dorinţa de răzbunare. Problema cu ura este că va atrage întotdeauna şi alte programe nefaste, distructive, iar în multe cazuri va împinge persoana care se lasă pradă acestei stări către răzbunare. Cine urăşte, va fi şi gelos, şi invidios pe alte peroane. Învăţăm să urâm de la societate, de la şcoală şi din familie, dar şi din anumite cărţi şi filme, şi tocmai de aceea este foarte important să analizăm întotdeauna ce preluăm din exterior.

„Există situaţii în care unele persoane au senzaţia că ura le face bine pentru că apare acel gen de satisfacţie dat de energia superiorităţii. Din punct de vedere psihologic, o persoană care se răzbună, se descarcă, de fapt, de energia nefastă acumulată şi asta îi dă atunci o senzaţie de uşurare. Ce este necesar să se ştie este că atunci când nu este controlată, ura se poate chiar manifesta ca un viciu. Ea poate deveni chiar un reflex necondiţionat, adică să urăşti instantaneu pe cineva, deşi abia l-ai cunoscutˮ, detaliază psihologul Stelian Chivu.

În urma unor studii s-a stabilit că dacă este manifestată o perioadă mai lungă de timp, ura poate pătrunde până la nivel celular, modificând structura informaţională a ADN-ului, ceea ce va face ca organismul să producă cortizol, numit şi hormonul stresului, în loc de serotonină şi melatonină, cunoscute ca hormonii fericirii. De ştiut este că ura poate fi dobândită, de exemplu, dintr-un grup cu care relaţionăm, sau alimentată prin ştiri, filme sau tot soiul de tipare de gândire care sunt preluate din exterior.

Iubirea dezvoltă inteligenţa. În contrapondere, iubirea este o stare înaltă de conştiinţă, care ne ajută să iertăm, să ne vindecăm, să comunicăm mai bine şi chiar să ne dezvoltăm inteligenţa, conform studiilor de specialitate.

„Când o persoană iubeşte, are mult mai multe şanse să se vindece, dacă suferă de o anumită afecţiune. La nivelul glandei endocrine numite timus se va mări fluxul de sânge, aceasta producând mai multe limfocite T, care se ocupă de imunitatea organismuluiˮ, explică Stelian Chivu.

Limfocitele T sunt denumite celule T pentru că se maturizează în timus şi sunt capabile să distrugă celulele maligne, celulele infectate cu viruşi sau alte celule afectate. Se pune atunci întrebarea de ce totuşi oamenii preferă mai degrabă să urască decât să iubească? Explicaţia este simplă şi ea vine din zona psihologică. Persoanele care urăsc ajung la un moment dat să nu mai poată controla această stare, aceasta acţionând ca un gest reflex. Unii dintre noi urăsc şi pentru că au un nivel de conştiinţă scăzut.

Conştientizarea este primul pas pentru a scăpa de un sentiment atât de toxic cum este ura, urmând ca apoi să identificăm o cale, specifică fiecăruia dintre noi, pentru a scăpa de ea. Ura se localizează fizic în zona plexului solar, putând duce în timp la acţiuni necontrolate.

„În final, unul dintre cele mai importante acţiuni pe care le putem face este să înlocuim un program de ură de care am scăpat cu un program de iubire. În acest fel, la nivel mental, emoţional şi fizic vom scăpa de balastul dat de ură şi ne vom concentra pe iubire, care este vindecătoareˮ, concluzionează psihologul.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=20284
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Mantra-ele, „vehicule ale spiritului”, sunt un mijloc de a aduce la nivel conştient şi de a purifica imagini şi influenţe active, pozitive sau negative, existente în subconştient
Pericolele şi efectele secundare ale nanotehnologiei
Nivelul tehnologic al civilizaţiei extraterestre din sistemul solar al stelei Sirius, civilizaţie care se pare că a jucat un rol important în destinul civilizaţiei umane. Siriusienii călătoresc cu nave-mamă ce transportă fiecare sute de nave mai mici, precum şi mii de fiinţe extraterestre. Asemenea nave-mamă se deplasează prin declanşarea unor câmpuri foarte puternice de energie, care sunt de natură să modifice structura spaţio-temporală ce înconjoară nava respectivă
Creierul uman vede lumea ca un multivers cu 11 dimensiuni
Proiectul 1794: SUA au construit farfurii zburătoare
Oare te numeri printre cei aleşi? 7 caracteristici ale luptătorilor spirituali
Program lansat de ProjectCE: detector de OZN-uri si fenomene paranormale ! Numai bun de folosit !
O veritabilă epidemie de tumori cerebrale din cauza folosirii telefoanelor mobile
Cercetătorii ruşi din domeniul războiului paranormal au reuşit să utilizeze psi pentru a modifica desfăşurarea unei reacţii în lanţ într-o armă nucleară. Ei au descoperit că prin focalizarea telechineziei pe un eşantion radioactiv, rata înjumătăţirii, detectată de un contor Geiger, putea fi modificată
Istoria geometriei sacre
Fizicienii dovedesc că muzica clasică sălășluiește într-un tărâm separat lumii noastre
OZN-urile naziste, denumite în germană Haunebu, sunt cunoscute de aviația militară ca avioane avansate sau nave spațiale, care ar fi fost dezvoltate de inginerii și savanții naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro