Legea Big Brother a agentiei britanice de informatii (GCHQ) a fost declarata ilegala ! Aceasta a incalcat grav Drepturile Omului !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu numai in Romania, legile Big Brother, de monitorizare a cetatenilor, au fost declarate ca fiind o incalcare a Drepturilor Oamenilor, ci si in alte tari cum ar fi Marea Britanie. Serviciul de Informatii al Marii Britanii, Government Communications Headquaters (GCHQ) s-a ocupat de interceptarea comunicatiilor in mod ilegal transmitandu-le mai departe catre SUA.

gchq-always-listening-to-our-customers

De pe site-ul Reporter Virtual aflam mai multe:


„Supravegherea în masă a comunicaţiilor pe internet, realizată de agenţia britanică de informaţii GCHQ (echivalentul NSA din SUA, n.r.) anterior lunii decembrie din anul trecut a fost ilegală.

Decizia a fost anunţată vineri de justiţia din Regat. Conform magistraţilor, GCHQ nu a respectat legile în materia drepturilor omului iar acţiunile agenţiei au fost grevate de „lipsa de transparenţă”.

Tribunalul a precizat că verdictul de „lipsă de transparenţă” şi „încălcare a drepturilor omului” vizează informaţiile transmise de instituţia britanică agenţiei americane NSA.

Este pentru prima dată în existanţa de 15 ani a GCHQ când justiţia decide împotriva acestei agenţii de informaţii.

Organizaţia „Privacy International and Liberty” s-a numărat printre cei care au făcut plângere faţă de supravegherea GCHQ.

Edward Snowden, fostul contractor NSA refugiat în Rusia, a declarat anul trecut că GCHQ este „mai periculoasă” decât NSA pentru viaţa privată a cetăţenilor, întrucât „colectează ilegal informaţii în investigaţii penale” şi, spre deosebire de SUA, în legile britanice sunt mai puţine pârghii de control asupra activităţii sale.”[1]

SURSE

1. http://www.reportervirtual.ro/2015/02/bbc-big-brother-penalizat-de-justitie-si-in-anglia.html


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...