Legea liberei informatii – informatii despre dosarele OZN ale mai multor guverne au fost facute publice

Distribuie!

În ultimii ani, în virtutea aşa-numitei „Legi a Informării Libere” (Freedom Information Act) tot mai multe informaţii despre dosarele OZN au fost scoase din arhivele secrete ale mai multor guverne din diferite ţări şi au fost date publicităţii.

Legea Informării libere garantează cetăţeanului – cel puţin teoretic – dreptul de a fi informat corect şi obiectiv asupra aspectelor sociale şi guvernamentale fundamentale.


maj-som

Au fost desecretizate mii de documente în ţări ca Statele Unite ale Americii, Rusia, Marea Britanie, Argentina, Belgia, Irlanda, Danemarca, Turcia, Franţa, Japonia, Canada, Italia, Brazilia, Spania, Australia, Mexic, Chile, Suedia, Peru, Finlanda şi altele. A ieşit astfel la lumină o imensă cantitate de informaţii despre observări de nave, aterizări şi chiar contacte directe cu fiinţe extraterestre.

De exemplu, oficialii britanici au făcut publice în luna mai a anului 2008 aproape 8.500 de pagini ale rapoartelor ce au înregistrat apariţii ale OZN-urilor semnalate de către personalul militar sau de către civili încă din anii ’50 şi care până de curând fuseseră strict secrete. De atunci au fost înregistrate şi clasificate peste 12.000 de rapoarte.


Cele 35 de mari dosare, care au fost accesibile şi pe internet, acoperă în principal perioada cuprinsă între 1997 şi 2005, incluzând fotografii, desene şi descrieri ale apariţiilor farfuriilor zburătoare, precum şi scrisori pe care Ministerul Apărării le-a trimis drept răspuns martorilor oculari care au semnalat aceste evenimente.

Aceste dosare au fost disponibile pentru descărcare liberă pe internet timp de o lună. Interesul public a fost enorm, s-au înregistrat aproximativ două milioane de descărcări în prima săptămână. Documentele date publicităţii de Arhivele Naţionale Britanice conţin zeci de mărturii, schiţe şi procese verbale, care fuseseră anterior secrete, despre întâlniri cu astfel de obiecte misterioase, care au avut loc pe teritoriul Marii Britanii.

În data de 12 iulie 2012 guvernul Regatului Unit a făcut publică şi cea de-a noua tranşă de fişiere OZN. Într-un mod similar, în SUA, prin Freedom of Information Act au început să fie desecretizate dosare începând cu anul 1977.

Să nu ne facem însă iluzii. Freedom of Information Act nu prezintă decât relatările şi opiniile unor martori implicaţi în diverse cazuri corelate cu fenomenul OZN, ceea ce nu înseamnă că oficialii admit că toate aceste mărturii sunt şi reale. Dimpotrivă, concluzia generală a rapoartelor oficiale cu privire la documentele declasificate a fost că din „toate observaţiile realizate nu s-a putut emite o părere fermă cu privire la provenienţa extraterestră a obiectelor respective”.

În plus, cazurile prezentate sunt puerile şi parcă special alese „ca să adoarmă spiritele agitate”, evitându-se de exemplu, evenimentele militare cu adevărat importante care au avut loc. De asemenea, în urma stabilirii legii Freedom of Information Act (FOIA) nu sunt publicate toate documentele despre OZN-uri, deşi aceasta este impresia pe care oficialităţile vor să o lase.

Această lege oferă cetăţeanului dreptul să ceară dezvăluirea unui act, însă nu îi obligă automat pe oficiali să o şi facă. Dacă oficialii invocă motivul că respectivele dezvăluiri implică expunerea securităţii naţionale la un anumit risc, atunci dosarul cerut nu poate fi accesibil.

Sub acest motiv, în realitate, doar o foarte mică parte a documentelor despre OZN-uri au fost date publicităţii şi chiar mai mult decât atât, în destul de multe cazuri documentele dezvăluite conţin de fapt pagini negre (cenzurate) în proporţie de 75 %.

SURSE

  1. Marvin White – „Istoria interzisa a omenirii”.

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...