Legea privind ONG-urile cu finanțare externă, adoptată de parlamentul Ungariei

Distribuie!by “Parlamentul ungar a adoptat marți legea controversată care sporește controlul Executivului asupra organizațiilor neguvernamentale care beneficiază de finanțare externă. Proiectul a fost criticat de Uniunea Europeană și de ONU, vizând în mod special organizațiile susținute de miliardarul american George Soros, transmit MTI, AFP și Reuters. Actul normativ a fost […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Parlamentul ungar a adoptat marți legea controversată care sporește controlul Executivului asupra organizațiilor neguvernamentale care beneficiază de finanțare externă. Proiectul a fost criticat de Uniunea Europeană și de ONU, vizând în mod special organizațiile susținute de miliardarul american George Soros, transmit MTI, AFP și Reuters.

Actul normativ a fost adoptat cu 130 de voturi pentru, 44 de voturi contra și 24 de abțineri.
Legea propusă de premierul Viktor Orban prevede că ONG-urile care beneficiază anual de finanțări externe de peste 7,2 milioane de forinți (23.400 de euro) trebuie să se declare explicit drept „organizații susținute din străinătate”.
Guvernul de la Budapesta afirmă că vrea să se asigure că există o mai mare transparență în ceea ce privește activitatea acestor ONG-uri, potrivit Reuters. ONG-urile și grupurile pentru apărarea drepturilor omului susțin că legea le stigmatizează și încearcă să le reducă la tăcere.
Experții Consiliului Europei ceruseră Budapestei să modifice proiectul de lege, estimând că sancțiunile suportate de ONG-uri, în special posibila lor dizolvare, în caz de încălcare a legii sunt ‘disproporționate’.
Această inițiativă și legea privind universitățile străine adoptată în luna aprilie și considerată ca vizând Universitatea Central-Europeană (CEU), fondată de Soros la Budapesta, au fost condamnate de către Uniunea Europeană și au dus la ample manifestații de protest în capitala ungară.
Parlamentul european s-a pronunțat la mijlocul lui mai pentru declanșarea unei proceduri de sancțiuni împotriva Ungariei, o premieră în UE, estimând că situația actuală din Ungaria prezintă “un risc clar de încălcare gravă” a valorilor fundamentale ale Uniunii.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/externe/Legea-privind-ONG-urile-cu-finantare-externa-adoptatata-de-parlamentul-Ungariei-143942
  2. Foto:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Globalismul și efectele sale nefaste
Viktor Orban: „Niciodată nu ar trebui să subestimăm puterea forțelor întunecate. O parte din statele cheie ale UE sunt ținute ostatice”
Au sinucis-o și pe Claire Séverac, autoarea best-seller-urilor „Conspirația mondială împotriva sănătății” și „Războiul secret împotriva popoarelor”
Analist "Fox News" concediat, dupa ce l-a facut las pe Obama, in contextul legii "Controlului Armelor" din SUA
Cel mai ascultat jurnalist de radio din SUA: "Suntem în pragul celui de-al doilea Război Civil. Nimic din ceea ce se întâmplă nu este întâmplător și se întâmplă cu ajutorul mass-mediei și susținerea stângii globaliste"
Viktor Orban: „Bruxelles-ul se aliază cu teroriștii“
Organizația Mondială a Sănătății promovează cu insolență în rândul copiilor masturbarea, avortul, contracepția și homosexualitatea
Inteligenta artificiala reprezinta un pericol pentru omenire ! Masinariile inteligente pot ajunge sa-i elimine pe oameni ! Tot mai multi oameni de stiinta considera ca, "inteligenta artificiala ar putea insemna sfarsitul omenirii" !
Vladimir Ilici Lenin - revoluționar comunist și francmason
Experimente realizate pe oameni – o incursiune în culisele murdare ale puterii
Microbiologi din California: Redeschideți America acum! Izolarea slăbește imunitatea, care e construită și menținută prin expunerea zilnică la tot felul de viruși. Gripa ucide oamenii! Covid omoară oamenii! Restul oamenilor dezvoltă imunitatea de turmă
Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține ura și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: "Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut sclavi din voi"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro