Legea Rezonanţei

Distribuie!by Rezonanţa înseamnă – conform latinescului “resonare” – a răsuna, a repeta un sunet sau altfel spus o vibraţie. În fizică, rezonanţa se defineşte ca fiind procesul prin care are loc un transfer de energie între două sisteme vibratorii sau care oscilează cu frecvenţa de vibraţie apropiată (sistemul sursă şi […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Rezonanţa înseamnă – conform latinescului “resonare” – a răsuna, a repeta un sunet sau altfel spus o vibraţie.

În fizică, rezonanţa se defineşte ca fiind procesul prin care are loc un transfer de energie între două sisteme vibratorii sau care oscilează cu frecvenţa de vibraţie apropiată (sistemul sursă şi sistemul rezonator), şi care are ca efect o creştere a amplitudinii vibraţiilor sistemului rezonator. În cazul în care sistemul rezonator are frecvenţa de vibraţie perfect egală cu a sistemului sursă, amplitudinea vibraţiilor sistemului rezonator creşte foarte mult (dacă nu ar exista fenomene de inerţie ar tinde la infinit) către o valoare maximă caracteristică.

Rezonanţa însă este un fenomen specific nu numai fizicii. În definitiv tot ceea ce există în univers vibrează cu o anumită frecvenţă specifică (sau cu mai multe în cazul sistemelor complexe, cum ar fi omul) şi deci totul interacţionează într-o măsură mai mică sau mai mare cu cât diferenţa de frecvenţă este mai mică sau mai mare.

Deoarece prin modificarea frecvenţei de vibraţie sistemul rezonator (în cazul de faţă o fiinţă umană) se poate conecta la diferite sisteme sursă, fenomenul de rezonanţă reprezintă o foarte fină şi eficientă modalitate de percepţie. Pe baza legii rezonanţei – această cheie secretă cum au numit-o unii esoterişti – se poate explica cum două lucruri sau fenomene aparent total independente din univers se pot afla în legătură sau pot interacţiona selectiv, fiind astfel cuprinse sau integrate în marele “tot”.

O ilustrare străveche a aceluiaşi principiu al rezonanţei îl întâlnim în lucrarea esoterică “Tabla de smarald”: “Tot ceea ce este jos este precum tot ceea ce este sus, iar tot ceea ce este sus este precum tot ceea ce este jos pentru a întregi miracolul totului”. Cu alte cuvinte, Hermes Trismegistos ne revelează această taină fundamentală a universului care face posibil ca partea să se reflecte în întreg şi întregul în parte.

Mult mai recent a apărut o teorie care exprimă acelaşi lucru – teoria holistică – teorie prin care universul este definit ca o gigantică hologramă – hologramă care are această proprietate prin care o părticică din ea, oricât de mică, conţine aceeaşi informaţie ca şi întregul.(v. Parapsihologie – Prin holografie supranaturalul pătrunde în ştiinţă)

Aşadar, legătura care uneşte toate lucrurile, fenomenele, fiinţele, procesele psihice şi mentale (cu alte cuvinte tot ceea ce există în manifestare) are ca bază procesul rezonanţei.

Revenind la fizică, spectrul de frecvenţe existent în univers este împărţit astfel:

  • între 0,00001 Hz şi 20 Hz unde specifice Pământului;
  • între 20 Hz şi 20.000 Hz unde sonore (audibile de către om);
  • între 20.000 Hz şi 300 Ghz unde radio;
  • peste 300 Ghz existând infraroşii, lumina vizibilă, ultravioletele, razele X şi gamma.

După părerea unui cercetător francez, Dr. Arnaud toate frecvenţele de vibraţie din lumea fizică sunt cuprinse între aproape zero şi 1022 Hz !!! (adică 10 miliarde de Terahertzi !!! – ceva aproape imposibil de imaginat cu mintea umană limitată). Iar această frecvenţă uriaşă reprezintă doar octava cea mai de jos a universului. Potrivit aceluiaşi om de ştiinţă frecvenţele astralului şi planului mental sunt cuprinse intre 12*1032 Hz şi 96*1039 Hz. Iar planurile superioare (cauzalul) sunt caracterizate de frecvenţe încă şi mai mari!


SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=3659&lang=RO

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Efecte letale ale unor vaccinuri, confirmate de un amplu studiu ştiinţific
Pentru a realiza o veritabilă deplasare în timp la nivelul conştiinţei este necesară o rafinare deosebită a percepţiei şi a nivelului de cunoaştere. O dată ce „ţinta” temporală a fost ferm fixată la nivel mental, focalizarea energiei mentale spre acea zonă va determina amorsarea unui proces de rezonanţă, prin care ajungi să „trăieşti” efectiv în respectiva perioadă de timp şi să te identifici perfect cu stările, emoţiile şi caracteristicile acelor vremuri
Pământul este lovit de o cantiate uriașă de antimaterie. Nimeni nu a reușit până în prezent să deslușească în totalitate proveniența acesteia
"Laserul lui Henri Coandă" – arma secretă cu care România i-a speriat pe sovietici
Câţi oameni, atâtea holograme: Materia nu are cum să fie solidă, pentru că este alcătuită din atomi, iar atomii nu au soliditate. Cum poate atunci un atom fără soliditate să alcătuiască această lume solidă? Nu poate! Şi nici nu o face
Liniile energetice ale Pământului
Misterele conştiinţei umane - explicate prin fenomene cuantice: descoperiri recente confirmă o teorie controversată
Celulele din corpul tău te ascultă! Cum te ajută conversația cu ele să te vindeci
Iluminații și glanda pineală
Misterul vindecării în lumina cercetărilor ştiinţifice
Cercetătorii ruşi din domeniul războiului paranormal au reuşit să utilizeze psi pentru a modifica desfăşurarea unei reacţii în lanţ într-o armă nucleară. Ei au descoperit că prin focalizarea telechineziei pe un eşantion radioactiv, rata înjumătăţirii, detectată de un contor Geiger, putea fi modificată
Fizica cuantică, vidul şi cât percepem noi din realitate. Universul este energie şi informaţie. Suntem scufundaţi într-un ocean de energie şi informaţii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.