• Fără categorie

Legea Vaccinărilor Obligatorii: Ministerul Sănătății din România îi șantajează pe părinți încercând să-i determine să-și vaccineze copiii, iar cei care refuză vor fi amendați

Distribuie!

„Părinţii care nu vor să-şi vaccineze copiii vor trebui să semneze un formular de refuz, dar acest lucru se va întâmpla doar după ce vor fi stat de vorbă specialişti în domeniu. Procedura este obligatorie şi, dacă refuză consilierea sau să semneze formularul, părinţii vor fi sancţionaţi cu amendă care poate ajunge la câteva mii de lei.

Un părinte care refuză să-şi vaccineze copilul va parcurge, odată cu intrarea în vigoare a noii legi, o procedură care până acum nu era obligatorie, potrivit unor surse din sistem. Astfel, în momentul în care anunţă medicul de familie asupra deciziei sale, acesta va informa Comisia Judeţeană de Vaccinare care îl va consilia şi, după caz, dacă nu se răzgândeşte, îi va pune la dispoziţie un formular de refuz, care, ulterior, trebuie anexat dosarului de înscriere în învăţământ. Pentru a fi protejaţi, copiii nevaccinaţi vor fi suspendaţi în perioada unor epidemii constatate de Direcţiile de Sănătate.


Dacă părintele nu se prezintă la consiliere sau refuză să semneze formularul va fi amendat cu până la 2.500 de lei.

De asemenea, vaccinarea nu se va face în momentul în care există contraindicaţii.


Cele mai drastice amenzi, de până la 10.000 de lei, sunt prevăzute pentru instituţiile sau cadrele medicale care acţionează contrar legii, unul dintre cazuri fiind acela al informării eronate sau tendenţioase asupra vaccinării.

Voiculescu: Există sancţiuni, dar se referă strict la obligativitatea de a fi informat

„Legea vaccinării este în stadiu de avizare, este practic finalul. Are trei capitole mari, importante. Pe de o parte ne dă baza legală pentru asigurarea stocurilor de vaccinuri, ceea ce este esenţial. Dacă ai baza legală atunci poţi să faci rezerve, dacă ai rezerve atunci nu mai rămâi fără vaccinuri. Al doilea lucru pe care îl face – ne asigură că există responsabilităţi foarte clare pentru fiecare, fie că vorbim de medicul de familie, fie că comisiile judeţene de vaccinare, fie că vorbim despre Ministerul Sănătăţii şi celelalte instituţii. Al treilea lucru pe care îl face foarte clar- stabileşte care sunt responsabilităţile ministerului, pentru eventualele efecte secundare pe care pentru prima dată Ministerul Sănătăţii le va recunoaşte. Va spune da, dacă există efecte secundare, ministerul îşi asumă responsabilitatea şi, de asemenea, care sunt responsabilităţile părinţilor, anume de a fi informaţi, de a lua decizia. Vor putea lua decizia să nu vaccineze copilul, respectiv să stabilească un plan de vaccinare, dar asta numai după ce se vor informa. Legea presupune obligaţia familiei de a se informa. Există sancţiuni, dar se referă strict la obligativitatea de a fi informat, de a lua o decizie informată”, a declarat vineri Vlad Voiculescu.

La finalul lunii septembrie, Avocatul Poporului a cerut explicaţii Ministerului Sănătăţii cu privire la proiectul privind vaccinarea obligatorie.

„Avocatul Poporului solicită, între altele, Ministerului Sănătăţii să comunice motivele pentru care din luna aprilie şi până în prezent, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nici o etapă prevăzută de lege, în vederea reglementării la nivel de act normativ a situaţiei ce face obiectul sesizării din oficiu a instituţiei Avocatul Poporului”, potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului remis MEDIAFAX.

Solicitarea a venit în contextul epidemiei de rujeolă, Ministerul Sănătăţii precizând că în România au fost înregistrate 675 de cazuri de rujeolă în decursul a opt luni, fiind înregistrate trei decese, anul trecut fiind înregistrate doar şapte cazuri de îmbolnăvire.”[1]

mandatory-vaccines-US-legislation

Acesta este un santaj mizerabil la adresa parintilor, iar adoptarea unei astfel de legi intra in contradictie cu definirea santajului, asa cum este precizat in Noul Cod Penal. In Noul Cod Penal, spre deosebire de Vechiul Cod Penal, santajul nu mai inseamna urmarirea obtinerii unui folos patrimonial in bani, ci inseamna orice forma, chiar si santajul emotional este incriminat.

De asemenea, aceasta lege bolsevica incalca articolul 29 din Constitutia Romaniei, care garanteaza Libertatea de Constiinta, o libertate inviolabila. Violarea Libertatii de Constiinta unei persoane printr-o astfel de lege ne duce, din nou, la Noul Cod Penal, mai exact la abuzul in serviciu.

Mai mult decat atat, acesti indivizi din Ministerul Sanatatii, pentru a incerca sa convinga oamenii sa-si vaccineze copii, au inceput sa vorbeasca despre o asa-zisa „asumare a raspunderii cu privire la reactiile adverse”. In realitate, aceasta este o pacaleala, caci ei nu-si vor asuma niciodata nimic. Guvernul Romaniei niciodata nu si-a asumat nimic.

SURSE

  1. http://www.gandul.info/stiri/procedura-obligatorie-pentru-parintii-care-refuza-sa-si-vaccineze-copiii-ce-sanctiuni-risca-16013826
  2. Foto: stopthecrime.net

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...