Legenda lui Dacus

Distribuie!

Dacus a fost primul rege in Dacia, insa izvoarele antice il prezinta eronat ca fiind got sau danez. Totusi mentionarea sa de catre aceste izvoare este un lucru extrem de important. Heinrich Pantaleonis a facut o compilatie a acestor izvoare pe care a publicat-o in „Cartea eroilor natiunii germane” (1562).

Danus, numit si Dacus de catre protocronisti, este un personaj mitologic, al treilea tovaras al lui Tuiscon era inzestrat cu mare seriozitate si pricepere. Tuiscon l-a asezat in calitate de duce sa stapaneasca tara de dincoace si de dincolo de Istru, de asemenea spre miaza-noapte, pana in Sarmatia si spre miaza-zi, pana la Dunare.


Dupa aceasta a condus un mare popor, al danilor, pana catre marea germana (Marea Baltica) si pana catre popoarele de miaza-noapte si cele de pe insule. Dupa parerea unora, afirmatia anterioara insemna ca Danus a constituit pe denmarci sau danezi. Tara aceasta o stapaneste si in ziua de azi regele Danemarcei, avand un mare renume intre ducii germani.

SURSE


  1. http://cultural.bzi.ro/legenda-lui-dacus-10948

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...