Legenda lui Dacus

by Dacus a fost primul rege in Dacia, insa izvoarele antice il prezinta eronat ca fiind got sau danez. Totusi mentionarea sa de catre aceste izvoare este un lucru extrem de important. Heinrich Pantaleonis a facut o compilatie a acestor izvoare pe care a publicat-o in “Cartea eroilor natiunii germane” […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Dacus a fost primul rege in Dacia, insa izvoarele antice il prezinta eronat ca fiind got sau danez. Totusi mentionarea sa de catre aceste izvoare este un lucru extrem de important. Heinrich Pantaleonis a facut o compilatie a acestor izvoare pe care a publicat-o in “Cartea eroilor natiunii germane” (1562).

Danus, numit si Dacus de catre protocronisti, este un personaj mitologic, al treilea tovaras al lui Tuiscon era inzestrat cu mare seriozitate si pricepere. Tuiscon l-a asezat in calitate de duce sa stapaneasca tara de dincoace si de dincolo de Istru, de asemenea spre miaza-noapte, pana in Sarmatia si spre miaza-zi, pana la Dunare.


Dupa aceasta a condus un mare popor, al danilor, pana catre marea germana (Marea Baltica) si pana catre popoarele de miaza-noapte si cele de pe insule. Dupa parerea unora, afirmatia anterioara insemna ca Danus a constituit pe denmarci sau danezi. Tara aceasta o stapaneste si in ziua de azi regele Danemarcei, avand un mare renume intre ducii germani.

SURSE


  1. http://cultural.bzi.ro/legenda-lui-dacus-10948
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Investigații România (DIR)

Departamentul de Investigații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro