Libertatea de exprimare, oprimată în Franța din cauza migranților? Un primar a fost trimis în fața justiției după ce a spus că „populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Un primar naționalist din Franța a fost trimis în judecată după ce ar fi afirmat că numărul mare de studenți musulmani din orașul său reprezintă o „problemă”, scrie BBC.

Robert Menard, un politician din Frontul Național condus de Marine Le Pen și primar al orașului Beziers, va fi acuzat de incitare la ură și discrimianare, procesul urmând să înceapă pe 8 martie 2017.


Acesta a negat faptul că remarcile sale ar fi discriminatorii.

Pe 1 septembrie, prima zi de școală din Franța după revenirea din vacanța de vară, a scris un mesaj pe Twitter în care spunea că este martorul unei „mari schimbări”, prin faptul că populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană în mai multe regiuni din Franța.


Apoi, pe 5 septembrie, a spus pentru un canal media din Franța că: „Într-o clasă din centrul orașului meu, 91% dintre copii sunt musulmani. Evident, acest lucru reprezintă o problemă. Există limite de toleranță”.

Legile din Franța interzic orice adunare de date bazate pe convingeri sau etnie religioase ale oamenilor.

Menard și-a apărat declarațiile precizând că: „Doar am vrut să descriu situația din orașul meu… Nu este o valoare de judecată, este un fapt. Este ceea ce văd”.

Robert Menard a fost timp de 23 de ani șeful grupului media „Reporteri fără frontiere”.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Libertatea-de-exprimare-oprimata-in-Franta-din-cauza-migrantilor-Un-primar-a-fost-trimis-in-fata-justitiei-dupa-ce-a-spus-ca-%E2%80%9Epopulatia-alba-crestina-este-inlocuita-de-cea-musulmana-139496
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...