Life Straw – inventia cercetatorilor danezi care are capacitatea de a purifica apa ! Inventia este una revolutionara pentru persoanele care nu au acces la apa potabila !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Life Straw, este numele unui tub revolutionar, care are o lungime de 22 cm, ce poate fi folosit pentru a bea apa, care nu este potabila, acesta prin capacitatea sa revolutionara, purificand-o, facand-o asemeni apei potabile. Diferenta consta in faptul ca aceasta apa, chiar e pura si nu contine fluor sau clor.

product-lifestraw-large

De pe site-ul Antena 3 aflam mai multe:


„884 de milioane de oameni trăiesc fără acces la apă potabilă. Unul din cinci decese este provocat de boli generate de consumul apei contaminate. Diareea ucide mai mulţi copii decât SIDA, malaria şi pojarul împreună. Însă aceste date ar putea fi schimbate cu ajutorul unui dispozitiv de filtrare a apei.

LifeStraw, un tub cu o lungime de 22 de centimetri care are capacitatea de a purifica apa, a fost inventat de cercetătorii danezi în 2005. Instrumentul care poate salva vieţi a primit titlul de „cea mai bună invenţie a anului 2005” din partea reviste Time, precum şi distincţia de „invenţia secolului” din partea Gizmag.

Dar ce face exact acest dispozitiv? LifeStraw poate îndepărta 99,99% din bacteriile aflate în apă, precum E-coli sau salmonela. Dispozitivul poate filtra până la 1.000 de litri de apă şi este uşor de utilizat.
În cazul în care dispozitivul ar fi implementat în ţările sărace, rata mortalităţii provocate de diaree ar scădea cu 40%, susţin experţii.”[1]

SURSE

1. http://www.antena3.ro/life/stiinta/tehnologia-simpla-care-ar-putea-salva-milioane-de-oameni-293702.html


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...