Liniștea este importanta pentru creier

Distribuie!by “Poate ca nu stiai, dar linistea este foarte importanta pentru creier, asa ca de astazi incolo vei intelege mai bine de ce este vital sa ai o viata tihnita. In ziua de astazi, stresul pare sa fie unul dintre factorii decisivi atunci cand vine vorba despre boli cronice, iar […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Poate ca nu stiai, dar linistea este foarte importanta pentru creier, asa ca de astazi incolo vei intelege mai bine de ce este vital sa ai o viata tihnita.

In ziua de astazi, stresul pare sa fie unul dintre factorii decisivi atunci cand vine vorba despre boli cronice, iar creierele noastre sunt mai epuizate ca oricand. Desigur ca tehnologia ne-a usurat mult viata, dar agitatia pare sa-si puna amprenta asupra noastra. Parca nu mai avem timp sa respiram iar existentele noastre sunt, de multe ori, pe pilot automat.


Cum am putea sa gasim un echilibru? Cum am putea face din vietile noaste ceva demn de admiratie? Iata de ce linistea este atat de importanta pentru creier si pentru sanatatea noastra. Concluziile studiului de mai jos sunt mai mult decat elocvente, iar tu esti pe cale sa le descoperi.

Linistea este importanta pentru creier. Mintea noastra este mereu sub presiune


Da, este un adevar crunt, pe care nu ar trebui sa-l ignoram atat timp cat ne dorim ca mintea noastra sa lucreze in favoarea noastra. Daca si tu faci parte din societatea actuala, probabil ca ai o viata similara cu a altor milioane de oameni. In sensul ca te trezesti dupa alarma, faci repede un dus, mananci ceva daca ai timp si fugi spre munca.

Acolo este nevoita sa interactionezi cat este ziua de lunga cu clienti, colegi, sa pleci cu masina, sa vorbesti la telefon si multe alte indatoriri. In functie de meseria pe care ti-ai ales-o, in mod evident. Aceste zgomote pe care majoritatea le suportam in exces nu fac altceva decat sa ne afecteze calitatea vietii, in timp. Nu este deloc sanatos, iar linistea poate sa confere organismului nostru foarte multe beneficii.

Dar haide sa vedem de ce linistea este importanta pentru creier si ce trebuie sa retinem.

Studiile arata ca galagia ne poate scurta viata. La propriu, in sensul ca cei care sunt expusi unui nivel ridicat de galagie pot pierde cativa ani din viata. Se pare ca unul din trei oameni isi scurteaza viata in fiecare an, din cauza expunerii la zgomote puternice. Cel putin in Europa se petrece acest fenomen, dar este foarte posibil sa se regaseasca si in alte regiuni ale lumii.

Un studiu din 2011 realizat in Munich, Germania si-a propus sa observe cat de mult ii afecteaza galagia de la aeroport pe cei mici. Se pare ca micutii au dezvoltat o maniera de a ignora stresul cauzat de zgomotele puternice. Dar problema este ca aceasta tendinta a mers si mai departe! Iar aceiasi copii au inceput sa piarda interesul fata de o conversatie, ignorand cu totul interactiunile umane. Nu este de mirare ca asa de multi oameni par foarte absenti in zilele noastre, nu-i asa?

Linistea este importanta pentru creier – o stare de bine este fundamentala!

Acest studiu despre care am discutat mai sus este una dintre dovezile incontestabile atunci cand vine vorba despre zgomot si efectele sale. Si tine minte ca zgomotul nu trebuie sa fie infernal pentru a produce leziuni la nivelul sanatatii.

In acest sens, te sfatuim sa mergi mai des in natura, sa petreci mai mult timp deconectata de tehnologie si sa te bucuri de linistea primordiala. Vei observa ca uneori poate fi foarte greu doar sa asculti vantul si ciripitul pasarelelor. Asa ca nu te mira, pentru ca va fi nevoie sa te adaptezi chiar si acestei situatii fericite.

Tine minte ca galagia si expunerea la zgomote poate duce la tensiune marita, boli de inima, insomnii, etc. Asa ca nu uita sa urmezi sfaturile de mai sus, chiar si atunci cand nu te afli in natura.”[1]

SURSE

  1. https://www.sanatateafemeilor.ro/2019/07/22/linistea-este-importanta-pentru-creier-iata-de-ce
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Elevul Albert Einstein i-a demonstrat profesorului ateu că Dumnezeu există
Pentru a realiza o veritabilă deplasare în timp la nivelul conştiinţei este necesară o rafinare deosebită a percepţiei şi a nivelului de cunoaştere. O dată ce „ţinta” temporală a fost ferm fixată la nivel mental, focalizarea energiei mentale spre acea zonă va determina amorsarea unui proces de rezonanţă, prin care ajungi să „trăieşti” efectiv în respectiva perioadă de timp şi să te identifici perfect cu stările, emoţiile şi caracteristicile acelor vremuri
Puterea meditației în procesul de vindecare
Trebuie să iei o hotărâre? Bazează-te pe intuiție!
Celulele din corpul tău te ascultă! Cum te ajută conversația cu ele să te vindeci
Unii oameni care au ajuns deja la un înalt grad de dezvoltare a capacităţilor lor psihice şi spirituale sunt perfect conştienţi de acţiunile corpului lor astral chiar în timp ce ei trăiesc şi acţionează în mod obişnuit în corpul fizic, însă aceasta implică un nivel foarte elevat de dezvoltare a conştiinţei individuale
Trei tehnici simple de concentrare
Beethoven și Mozart - remedii muzicale pentru concentrare
Fiinţa umană îşi poate controla stările psiho-mentale controlându-şi undele cerebrale
Sunetul îndepărtează stresul
Soarta omului nu este deloc întâmplătoare, ci este în deplin acord cu natura faptelor pe care el le-a săvârşit şi tocmai acesta este motivul pentru care oamenii se nasc atât de diferiţi
Puterea minții - mintea este un fel de stăpân al timpului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.