Lovitura de stat din Venezuela: Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a autorizat pe liderul opoziției din Venezuela și președintele interimar autoproclamat Juan Guaido să controleze activele deținute de SUA aparținând guvernului țării

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a autorizat pe liderul opoziției din Venezuela și președintele interimar autoproclamat Juan Guaido să controleze activele deținute de SUA aparținând guvernului țării.

BUCUREŞTI, 29 ian – Sputnik, Doina Crainic. Documentul de certificare, emis marți, este valabil în cazul anumitor proprietăţi guvernamentale sau ale băncii centrale deținute de Rezerva Federală din New York sau de alte bănci asigurate de SUA.

„Această certificare va ajuta guvernul legitim al Venezuelei să protejeze aceste active în beneficiul poporului venezuelean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino, într-un comunicat, citat de RT.

​Liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei miercurea trecută și, la scurt timp după aceasta, a fost recunoscut drept lider legitim al țării de către Statele Unite. Președintele Nicolas Maduro a denunțat acţiunea ca fiind o încercare de lovitură de stat sponsorizată de Washington și, drept reacţie, a întrerupt relațiile diplomatice cu SUA.


O mare parte a lumii occidentale a urmat exemplul SUA şi l-au recunoscut pe Guaido, luând măsuri pentru izolarea lui Maduro. Se relatează că Banca Angliei i-a interzis lui Maduro retragerea aurului în valoare de 1,2 miliarde de dolari stocat în Marea Britanie, iar secretarul Pompeo a anunțat că 20 de milioane de dolari, reprezentând ajutor umanitar pentru Venezuela, vor fi distribuiţi prin Guaido.

Sancțiunile SUA au împiedicat efectiv guvernul lui Maduro să facă împrumuturi pe piețele internaționale și i-au vizat pe toți cei implicați în vânzările de aur în Venezuela. Rezervele de aur ale Venezuelei sunt estimate la peste 8 miliarde de dolari.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190129/24396491/Interventie-dura-SUA-ofera-lui-Guaido-controlul-asupra-unor-active.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Președintele Ecuadorului, Rafael Correa: "Noua Ordine Mondială este injustă și imorală"
Tentativă de asasinat asupra preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro. Reacţia soldaţilor. SUA se află în spatele acestei tentative?
Scandalul Facebook-Cambridge Analytica - un scandal creat artificial de către globaliștii SUA-UE-Soros pentru a justifica cenzurarea internetului
Cele 7 guverne răsturnate de operaţiunile clandestine ale CIA
Comisia Europeană pregătește cenzura internetului
Care sunt cei mai influenţi 50 de evrei din întreaga lume
SUA au bombardat "din greseala" un spital din Afganistan, ucigand 19 persoane ! Presedintele SUA, Barack Obama si NATO au prezentat "scuze pentru incident" !
Un fost amiral britanic pune sub semnul întrebării presupusul atac chimic atribuit lui Bashar al-Assad: „Nu pare să fie adevărat. Care ar fi fost avantajul armatei sale?” BBC vrea să-l facă să spună altceva
Operațiunea Northwoods: SUA au plănuit atentate teroriste împotriva propriilor cetățeni (1962)
Consiliul pentru Relaţii Externe conduce SUA
Hillary Clinton și ISIS finanțați de Qatar! SUA împreună cu Qatarul îi finanțează pe teroriștii ISIS!
Covid-19, Marea Resetare și Noua Ordine Mondială: Noua Normalitate, Dictatura Globală, Fără Proprietate, Transumanism. Covid-19 are legătură cu Marea Resetare pe care au anunțat-o globaliștii de la Forumul Economic de la Davos. Globaliștii au creat Covid-19 pentru a distruge drepturile și libertățile oamenilor, economia, cu scopul de a instaura Noua Ordine Mondială
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...