LSD (Dietilamida acidului lisergic)

by “Acest stupefiant este un lichid incolor, inodor si fara gust, dar se poate prezenta si sub forma solida: o pudra alba cristalina, insolubila in apa dar solubila in solventi organici (eter, cloroform, benzen). LSD-ul este obtinut si prin sinteza din acid lisergic, alcool etilic, amoniac. Datorita cantitatilor infime ce […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Acest stupefiant este un lichid incolor, inodor si fara gust, dar se poate prezenta si sub forma solida: o pudra alba cristalina, insolubila in apa dar solubila in solventi organici (eter, cloroform, benzen). LSD-ul este obtinut si prin sinteza din acid lisergic, alcool etilic, amoniac. Datorita cantitatilor infime ce sunt necesare, dozele de LSD se prezinta sub forma de suporturi imbibate cu substanta activa: dulciuri, pilule de diferite marimi si forme.

LSD-ul se absoarbe in mod obisnuit pe cale orala. Saliva dizolva produsul de pe suport, iar moleculele de LSD ajung in sange. Anumite molecule ajung la creier in zona informatiilor senzoriale iar altele ajung in ficat, intestine si rinichi. Acestea din urma sunt cele ce genereaza fenomenul de “flash-back” propriu LSD-ului.


LSD-ul este cel mai puternic halucinogen. “Calatoria” cu LSD se desfasoara in trei faze:

1. “Plecarea” se manifesta prin dilatarea pupilelor, tahicardie, ameteli, greturi, senzatie de frig.
2. “Calatoria” dureaza intre cinci si opt ore si se caracterizeaza prin: tulburari de perceptie si tulburari psihice; deformarea distantelor si contrastelor; vizualizarea sunetelor si auditia imaginilor si alterarea notiunilor de timp si spatiu.
3. “Intoarcerea” intervine intre opt si 12 ore dupa ingerare, cand subiectul revine progresiv la starea sa normala. Este obosit si tensionat. Exista posibilitatea ca moleculele de LSD fixate temporar pe anumite organe, pe care nu le afecteaza, sa fie reactivate dupa cateva ore sau zile ori chiar luni si sa atinga creierul, iovocand o noua intoxicatie neasteptata si imprevizibila (flash-back).


Pe termen lung, consumatorii de LSD pot fi atinsi de boli mentale grave si ireversibile. Nu exista dependenta fizica fata de LSD. Se considera ca nu exista toleranta la consumatorii de LSD, decat in cazul “marilor uilizatori”. Aceasta dispare dupa incetarea prizelor.

(Text adaptat dupa site-ul Internet Drugs Prevention)”[1]

SURSE

  1. http://www.ziua.ro/display.php?data=2002-05-23
  2. Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Polonia a repatriat circa 100 de tone din rezervele sale de aur depozitate la Banca Angliei
Focul Viu din Buzau si Vrancea - o frumusete a Romaniei ce atrage turisti !
Supercamionul lui Ceaușescu - un colos care a uimit lumea
Fost Avocat al Poporului: ”Asta se numește dictatură. Starea de urgență este neconstituțională”
Locul de unde se extrage Bitcoin-ul, moneda digitală. Hangarele Bitmain sunt unele dintre cele mai mari cybermine din lume
Zahărul rafinat provoacă dependență
Ungaria pregătește o lege împotriva ONG-urilor lui George Soros: "Guvernul de la Budapesta pregăteşte un proiect de lege care obligă ONG-urile ce acţionează în Ungaria să declare valoarea finanţărilor provenite din străinătate, sub ameninţarea că şi-ar putea pierde autorizaţia de a-şi desfăşura activităţile"
Protest în fața ambasadei Ucrainei de la București. Frații noștri din Ucraina „masacrați cultural” de noua lege care închide școlile românești
O scoala din SUA renunta sa mai numeasca copiii, baieti si fete, deoarece homosexualii (LGBT) se simt discriminati ! Dezaxarea oamenilor cu propaganda homosexuala continua !
Ghinion! Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația!
Parlamentul italian l-a numit pe Marcello Foa, un jurnalist eurosceptic, naționalist, în postul de preşedinte al radio-televiziunii naţionale RAI
Muzica baroca dezvolta neuronii ascultatorilor asemanator geniilor ! Inca o data trebuie sa avem grija la ce muzica ascultam !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro