Lumea de dincolo de poli, un mister incredibil

Distribuie!

„LUMEA DE DINCOLO DE POLI, UN MISTER INCREDIBIL

Până în prezent, nicio expediție nu a reușit să atingă polii Pământului. Polul este locul unde meridianele se întâlnesc într-un singur punct.


Despre Pământ se știe că este solid până la o anumită adâncime, iar temperaturile cresc odată cu adâncimea. Având aceste informații, oamenii de știință au lansat ipoteza că Pământul este plin până la mijlocul lui. Ca formă, Pământul nu este o sferă. Forța centrifugă determină forma turtită la poli.

Cu toate acestea, ideea că Pământul este gol nu este nouă. Membrii expedițiilor care au pornit spre Antarctica sau Arctica au observat multe anomalii care din punct de vedere științific sunt greu de explicat. Ei au susținut existența unor mări cu apă dulce, temperaturi ridicate, multă vegetație.


Chiar și aisbergurile sunt o anomalie pentru că sunt formate din apă dulce, în condițiile în care precipitațiile sunt sub 5 cm anual. La începutul secolului al XX-lea, cercetătorii au constatat că polii magnetici nu coincid cu cei geografici. Dacă Pământul ar fi plin, acest lucru nu ar fi posibil.

Acest lucru poate fi explicat numai prin existența unor deschideri la poli, care fac posibilă poziționare polilor magnetici pe marginea acestor deschideri. Amiralul Byrd scria în jurnalul său din anul 1947, că dincolo de polii geografici este o altă lume. În anul 1956, mai multe posturi americane de radio au dat informații despre un zbor realizat deasupra Polului Sud. Piloții au declarat că au survolat un teritoriu de 3680 km, dincolo de Polul Sud.

Atunci s-a spus că a fost descoperit un nou tărâm. Piloţii au redus altitudinea până la 400 de metri și au observat o vale plină de vegetație. Pentru că Soarele nu se vedea, lumina era diferită. Altitudinea a fost redusă la 300 de metri și cu ajutorul unui binoclu au putut observa animale care semănau cu un mamut.

Termometrul exterior indica o temperatură de 23 de grade Celsius. Brusc, sistemul de navigare nu a mai funcționat și avionul părea că se clatină. Lângă avion au apărut nave ciudate cu formă de disc. Pe exterior aveau însemne sub formă de svastică. Piloții au avut senzația că sunt prinși într-o plasă invizibilă, temporală.

Avionul s-a oprit și a aterizat ca și cum un lift invizibil l-a așezat pe sol. De avion s-au apropiat câțiva bărbați înalți cu părul blond. Aici se termină jurnalul celor doi piloți. La întoarcere, cei doi piloți au fost preluaţi de superiori din cadrul Pentagonului și peste această misterioasă întâmplare s-a așternut tăcerea.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/lumea-de-dincolo-de-poli-un-mister-incredibil
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...