Lumea paranormalului – fantomele din sfera științei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lumea paranormalului și cea a științei pot trăi într-un acord tacit pentru că ambele au numeroase secrete, ascunse de ochii curioșilor. De-a lungul timpului, au existat numeroși oameni de știință celebri la nivel mondial, care s-au confruntat sau au pășit în lumea paranormalului și astfel s-au întâlnit cu experiențe inexplicabile din punct de vedere științific.

PIERRE CURIE, LAUREAT NOBEL PENTRU FIZICĂ, ÎN 1903, PE BAZA CERCETĂRILOR SALE ÎN DOMENIUL RADIOACTIVITĂŢII

Pe când era încă un tinerel, Jacques, fratele său mai mare, l-a ajutat să descopere misterele paranormalului. Foarte curios din fire, Pierre nu a abandonat niciodată această „zonă crepusculară”, ajungând să-şi încrucişeze drumul destinului cu strania Eusapia Palladino, o femeie capabilă să vorbească cu morţii, să mute obiecte cu puterea gândului etc.


Aflată în Paris, ea a dorit să cunoască savanţi care s-ar fi crezut în stare să determine cauzele fenomenelor respective. S-a format o echipă de 12 „examinatori”, între care Pierre şi Marie Curie. Mai mult decât soţia sa, savantul francez s-a arătat deosebit de impresionat: văzuse mese deplasându-se singure, apariţii luminoase, se simţise atins de mâini invizibile şi alte asemenea bizarerii produse de Eusapia pe parcursul a 43 de şedinţe, între 1905 şi 1908.

Totuşi, verdictul cercetătorilor a fost mai degrabă dezolant, ei nefiind capabili să spună clar DA sau NU, dacă Eusapia n-ar fi fost decât o femeie dotată cu extraordinare puteri magice. Cât despre Pierre Curie, a murit în 1906, accidental, fără să mai fi avut ocazia să spună ce gândea. Avea doar 48 de ani…


LUMEA PARANORMALULUI – CHARLES RICHET, NOBEL PENTRU MEDICINA PRIMIT ÎN 1913

Pasionat până la obsesie de fantome, se spune că toată viaţa a căutat dovezi ale existenţei lor. Şi chiar ar fi găsit aşa ceva în 1903, în „vila Carmen” din Alger. Edificiul era teatrul unor incredibile şedinţe de spiritism, în timpul cărora apărea fantoma lui Bien-Boa. Acest aşa-zis prinţ hindus, născut cu trei secole mai devreme, se arata plin de afecţiune faţă de metresa ceremonialului, pe care o mângâia şi o îmbrăţişă la fiecare apariţie.

De fapt, se spune că era doar o făcătură magistrală, jucată de complici fără parteneriatul vreunui strigoi. Totuşi, Richet era convins că vedea o fantomă, iar venerabilul spectru tricentenar s-a lăsat chiar fotografiat şi i-a făcut savantului o confidentă: cu condiţia ca acesta să mai zăbovească la vila câteva zile, ar fi fost capabil să o cheme alături pe prinţesa Phygia, pe care ar fi cunoscut-o cu vreo trei milenii înainte, într-o altă viaţă. Şi frumoasă imaterială i s-a arătat muritorului savant, oferindu-i privilegiul de a-i săruta mâna (fatalmente, palpabilă), ba chiar dăruindu-i o şuviţă din pletele sale, la fel de materiale.

Pentru aceasta, a propus un test: o persoană în viaţa să închidă, în plicuri sigilate, mesaje pe care bărbatul urma să le comunice mediumilor, după moartea lui. Astfel, ar fi fost uşor să se verifice autenticitatea mesajelor. Iar pentru mai multă siguranţă, Sir Oliver a hotărât să conducă el însuşi experimentul. Aşa se face că, după decesul sau, diferiţi mediumi au încercat să pătrundă secretele comunicărilor respective. S-au organizat circa 130 de şedinţe, dar nici măcar una nu l-a convins pe nobilul englez să vorbească.

SIR WILLIAM CROOKES ȘI FANTOMELE

SIR WILLIAM CROOKES este un mare nume al ştiinţei, dar şi al vânătorii de fantome, numărându-se printre primii muritori care au „imortalizat” un spectru pe placa fotografică. Katie King fusese fiica unui aventurier din sec. al XVII-lea, iar apariţiile ei erau provocate de o tânără pe nume Florence Cook. Fenomenul se derula în casa părinţilor acesteia, în faţa unui cabinet protejat printr-o perdea în spatele căreia fata intra în transă.

 

După un timp nedefinit, fantoma înveşmântată în alb ridică perdeaua, ceea ce a dat de bănuit că Florence şi Katie erau de fapt una şi-aceeaşi persoană. Totuşi, Sir William a fost convins că asistă la un fenomen supranatural. Cu un singur amendament: Katie era chiar o fantomă sau o creaţie a spiritului Florencei, materializata prin forţa voinţei tinerei? Orice ar fi fost, Sir William a realizat numeroase imagini ale fenomenului, dar la public au ajuns numai câteva. Gurile rele spun că motivul era foarte simplu: Katie şi Florence semănau între ele mult prea bine!

Totuşi, nu e un dosar închis al paranormalului, căci – paradoxal sau nu – probe pro evidente se găsesc şi ele din belşug. Îl amintim aici numai pe savantul român B.P. Haşdeu, ale cărui comunicări cu fiica sa, Iulia, moartă foarte tânără, sunt mai mult decât tulburătoare. Dar acestea merită să fie tratate într-un articol amplu, separat.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/lumea-paranormalului-fantomele-din-sfera-stiintei
  2. Foto: pinterest.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

STUDIU. Dozele mici de cannabis inversează îmbătrânirea creierului
Creierul este o minune a procesării informaţiilor. Ne-ar trebui un computer de trei ori mai mare decât suprafaţa României, pentru a putea cuprinde o cantitate de informaţii similară cu cea de care se ocupă creierul nostru
Un astrofizician le răspunde adepților teoriei Pământului plat, teorie care are destui adepți și astăzi
Dovezile sunt clare! Utilizarea telefoanelor mobile cauzeaza aparitia cancerului!
Reactorul german de fuziune nucleară Wendelstein 7-X (W7-X) - o sursă de energie infinită pentru întreaga planetă
Mintea noastră operează prin fenomene de rezonanţă: Prin orientarea propriilor gânduri, noi producem fenomene de rezonanţă în viaţa noastră şi astfel ajungem să ne modelăm viaţa, sănătatea, şi chiar să atragem anumite evenimente, în funcţie de gândurile pe care le manifestăm preponderent
În anul 1961, cercetătorul în neuroștiințe Allan Frey a introdus modularea audio și a trimis de la distanță sunete, prin intermediul microundelor, la cortexul auditiv al țintelor
Vehiculele spatiale neconventionale - o realitate tehnica
Telepatul poate citi gândurile altei persoane
Tehnologiile din „Star Trek” ar putea deveni curând realitate
Ars Notoria ("Arta notorie a lui Solomon") - un text antic ce ne învață despre niște abilități mentale extraordinare
Al treilea ochi ajută la perceperea directă a lumilor invizibile, reprezentînd conştiinţa mentală superioară
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...