Lumini stranii pe cerul localității Hessdalen, Norvegia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Apariţia fenomenelor luminoase în această zonă îndepărtată şi deluroasă a Norvegiei nu mai este un secret încă din anul 1940, când a fost raportată oficial. Vârful activităţii s-a înregistrat în perioada decembrie 1981 – iulie 1984, timp în care s-au semnalat între 15 şi 20 de rapoarte săptămânal.

Frecvenţa apariţiei fenomenelor luminoase au determinat turiştii să vină în această localitate şi să-şi petreacă nopţile „pândind” luminile misterioase. Totuşi, după 1984 frecventa apariţiilor s-a diminuat constant, iar în prezent se poate vorbi despre 15-20 de apariţii pe an.


Pe 11 noiembrie 2012 luminile misterioase s-au manifestat din nou. Ele sunt strălucitoare, având culoarea albă, galbenă sau verde. Uneori, aceste lumini pot fi urmărite chiar şi timp de o oră, plutind în linişte deasupra solului ori la o înălţime mai mare.

Specialiştii nu au putut să determine originea lor; totuşi, de-a lungul timpului au fost emise mai multe ipoteze:


– un proces de combustie în aer, care implică nori de praf din valea în care se află localitatea, nori ce conţin elementul scandiu.
– luminile sunt formate de un ansamblu de cristale Coulomb aflate în stare de plasmă, ansamblu care este produs prin ionizarea aerului şi a prafului de către particulele alpha în timpul dezagregării atomilor de radon din atmosferă.
– este un fenomen de piezoelectricitate generat de anumite solicitări ale rocilor, pentru că multe dintre acestea includ cristale de cuarţ, care produc o intensă încărcare electrică.

Fireşte, oamenii de ştiinţă nu se grăbesc să tragă şi alt gen de concluzii, care ar putea relaţiona fenomenul misterios din Hessdalen cu fenomenul OZN sau cu cel al fiinţelor interdimensionale, pur şi simplu pentru că acest gen de abordare nu intră în limitele înguste ale vederilor şi concepţiilor lor.

Cu toate acestea, foarte mulţi martori oculari au semnalat următoarele: „În interiorul globurilor de lumină am putut să văd cu precizie silueta unui obiect de forma unui glonte”.

„Am simţit cu toţii că ceva sau cineva ne observă, că era deasupra noastră. Când am privit, erau acele lumini verzi, care clipeau. S-au mişcat 5-10 secunde pe deasupra capetelor noastre, iar apoi au dispărut brusc”.

UFO-Showing-Up-At-Norway-Observatory

Relatările turiştilor abundă şi ele, precum şi ale poliţiştilor ori celor însărcinaţi cu monitorizarea ştiinţifică a fenomenului. Totuşi, explicaţiile viabile se lăsă aşteptate, poate pentru că ştiinţa actuală se afla încă la mare depărtare de o viziune integratoare şi corectă asupra modului în care este structurat şi funcţionează Universul…”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/lumini-stranii-pe-cerul-localitatii-hessdalen-norvegia-a26
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Incident OZN misterios în Antarctica. După 50 de ani, britanicii fac publice mai multe documente cu privire la un eveniment neobișnuit petrecut în 1965
Triunghiul Diavolului din Oceanul Pacific – un loc la fel misterios ca Triunghiul Bermudelor
Amiralul Richard Byrd a notat că acei oameni din interiorul Pământului au o înălţime de aproape patru metri, trăiesc mult mai mult decât noi şi au ajuns la o societate foarte avansată spiritual şi tehnologic, bazată pe echilibru şi armonie
Piramidele vechi de 25.000 de ani din Bosnia
Militar american vorbește despre o navă extraterestră prăbușită în Peru, pe care a investigat-o la cererea autorităților
Microcipurile, semiconductorii, fibrele optice, laserul, multe aliaje noi de metale sunt, de fapt, toate, tehnologii refăcute prin inginerie inversă şi care au aparţinut OZN-urilor doborâte de către guvernul american. Conform declaraţiilor coroborate a zeci de martori, în perioada ianuarie 1947 – decembrie 1952, autorităţile SUA au reuşit să recupereze 16 nave extraterestre, dintre care unele s-au prăbuşit tocmai datorită armelor pământene
Misterul "pietrelor mișcătoare" din Valea Morţii
O lumină puternică, misterioasă, asemănătoare cu un soare, a apărut pe cerul nopții din Japonia, în timpul cutremurului din 7 aprilie 2011
Relatări pline de sinceritate, autentice ale cosmonauţilor ruşi referitoare la OZN-uri şi la alte fenomene neobişnuite
Phil Schneider, asasinat în 1996 de către serviciile secrete, spunea că ştie 131 de baze militare subterane construite pentru planurile Noii Ordini Mondiale
Barsa Kelmes, insula unde se deschide un portal spre altă lume?
Fenomenul OZN - aparitii celebre
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...