Luminile care însoţesc cutremurele

Distribuie!

„Din punct de vedere al misterului, al controversei şi al scalei la care are loc fenomenul, luminile care apar pe cer înaintea şi în timpul seismelor conduc clasamentul. Sunt misterioase pentru că nu se ştie ce le cauzează, controversate pentru că nu toţi cercetătorii sunt convinşi că există cu adevărat, iar pentru o măsură a scalei la care se petrece evenimentul e de ajuns să ne imaginăm un cutremur puternic şi o futună cu descărcări electrice combinate într-un singur fenomen natural.

Fizicianul italian Cristiano Ferugia a alcătuit un raport detaliat al luminilor ciudate care însoţesc seismele începând cu evenimente care au avut loc cu două mii de ani înaintea erei noastre.


O parte dintre cercetători sunt însă sceptici, mai ales că până în 1966, în timpul cutremurelor din zona Matsushiro, nu exista nicio dovadă clară a existenţei acestui fenomen misterios. Sigur, de atunci au apărut sute de fotografii, în special pe Internet, dar formele, culorile şi intensitatea luminilor diferă atât de mult la fiecare eveniment, încât e dificil să se stabilească exact care dintre ele sunt falsuri.

Teoriile înaintate de oamenii de ştiinţă variază de la căldură generată de frecare sau mişcări tectonice. În 2003, Freiedemann Freund, fizician în cadrul NASA, a realizat o serie de experimente în urma cărora a concluzionat că luminile care însoţesc seismele sunt cauzate de activitatea electrică a rocilor.


Conform teoriei lui, undele de şoc cauzate de cutremure modifică proprietăţile electrice ale siliconului şi a mineralelor care conţin oxigen, ceea ce le face să emită lumină. Nu există un consens în rândul cercetătorilor însă, iar teoria lui Freund este tratată doar ca o explicaţie posibilă şi nu o rezolvare a misterului.”[1]

SURSE

  1. https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/mistere-care-uimesc-oamenii-de-stiinta-10-fenomene-care-nu-au-inca-explicatie-foto-video-11815927
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...