Magnetismul Uman: energia care permite sa vindecati cu mainile !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Magnetismul de-a lungul istoriei !

Cuvantul „magnetism” a aparut in limba franceza in anul 1661. Zamislit din radicalul „magnetic”, acesta insusi derivat din cuvantul latin „magnes” (n.tr. „magnet”), cuvantul „magnetism”, comporta doua sensuri:


  1. este o parte a fizicii, avand ca obiect studiul proprietatilor magnetilor naturali sau artificiali si al diverselor fenomene ce rezulta din acestia (magnetismul terestru, magnetismul dezvoltat de un curent electric, magnetismul nuclear);
  2. este, de asemenea, un fluid de care dispun anumiti indivizi.

In lucrarea lui Jacques Mandorla, „Energiile Secrete”[1], ni se prezinta cel de-al doilea sens. Vom studia, intr-adevar, ce este acela „fluid” (energie vitala sau energie) si vom incerca sa aflam daca dispun de el anumiti indivizi sau daca nu cumva fiecare dintre noi il poseda.

Mesmer-experiment-magnetismul-animal

Mai intai, sa ne intoarcem in timp si sa incercam sa stabilim diferitele etape ale istoriei magnetismului. Prima aluzie clara la magnetism a aparut in Egiptul de Sus, acum 3.500 de ani. Egiptologul Ebers a fost cel care a descoperit in 1873, in ruinele faimoasei Teba (orasul cu o suta de porti in care locuia Tutankamon), un papirus datand din timpul domniei faraonului Amenofis I, papirus in care o fraza, aparent anodina, definea in mod perfect si magnetismul lui Mesmer si autosugestia doctorului Coue:


„Pune mana ta pe durere si rosteste cu glas puternic sa se duca durerea.”

Este foarte probabil ca, ulterior, evreii au adus aceasta tehnica din Egipt. Mai aproape de noi, in Evul Mediu, o traditie straveche atribuia regilor Frantei, o putere pe care doar ei singuri o puteau detine: aceea de a vindeca scrofulele (adica cicatricile provocate de inflamarea si de supurarea ganglionilor limfatici, cicatrici de orgini tuberculoasa). Datina cerea ca fiecare rege al Frantei sa atinga, chiar in ziua incoronarii sale, abcesele a sute de bolnavi ce-i erau infatisati.

Se credea ca Regele a primit, ca un adevarat dar de la Dumnezeu (Dumnezeu = reptilienii ai carora sunt descendenti) puterea de a-i vindeca pe acesti nefericiti, prin simpla atingere cu degetul sub maxilar, cu conditia de a spune in acelasi timp: „Regele te atinge, Dumnezeu sa te vindece!”.

Astfel, in ziua incoronarii sale, Ludovic al XVI-lea a atins 2.400 de bolnavi! Acest obicei, datand de la Filip I (1060 – 1108), s-a perpetuat pana in 1825, sub Carol al X-lea. Unii dintre regi, precum Ludovic, adaugau chiar atingerii scrofulelor semnul mistic al crucii.

Insa omul care a dat un nou impuls practicii magnetismului a fost Franz-Anton Mesmer (1734 – 1815). Acest medic german a practicat, mai intai la Viena, apoi s-a instalat la Paris, unde a insufletit numeroase sedinte, intru demonstrarea temeiniciei teoriei sale: „mesmerismul”. In cursul acestor sedinte, in saloanele palatului Bouillon (unde se inghesuia inalta societate a epocii; vor fi vazuti acolo, printre altii, contele d’Artois si maria Antoaneta), Mesmer pretindea ca vindeca orice maladie, cu ajutorul fluidului pe care il producea intr-un hardau special.

Acest hardau continea un amestec abracadabrant: sticle, sticla pisa, pilitura de fier magnetizata si nisip. Totul acoperit cu apa. Din acest hardau ieseau afara niste baghete din fier (alujind de conductori), pe care pacientii le aplicau pe partile bolnave. Mesmer credea in existenta unui fluid universal, circuland intre om si Univers, de aceeasi natura ca si acela care leaga magnetii intre ei.

Mesmer numea acest fluid: „magnetism animal”, ceea ce a fost o greseala, deoarece acest fenomen nu are nimic de-a face cu magnetismul magnetilor (aceasta eroare subzista si dupa trecerea a doua secole, chiar daca unii cercetatori vorbesc de „magnetismul uman”, termen cu mult mai valorizant pentru specia noastra).

Istoria va retine, mai cu seama, ca Mesmer a fost primul om care a emis o doctrina privind magnetismul. Intr-adevar, in 1779, el a publicat al sau „Memoriu despre descoperirea magnetismului animal”[2], in care se cuprind 27 de propozitii, opera ce va fi o vertabila Biblie pentru mai multe generatii de magnetizatori.

Foarte impresionat de lucrarile lui Mesmer, Honore de Balzac si-a dat pe fata adeziunea, in „Varul Pons”:

„Astazi, atat de multe fapte verificate, autentice, s-au zamislit din stiintele oculte, incat intr-o zi, aceste stiinte vor fi profesate, asa cum se profeseaza chimia si astronomia… Una din cele mai mari stiinte ale antichitatii, magnetismul animal, s-a tras din stiintele oculte, asa cum chimia se trage din furnalele alchimistilor.”[3]

Un secol mai tarziu, numele unui alt om va fi pe toate buzele, insa din alte motive. Rasputin (1872 – 1916), pe numele lui adevarat Grigori Novykh a fost, intr-adevar, tamaduitorul cel mai reputat al Rusiei, dobandindu-si faima in 1905, cand l-a vindeca pe tareviciul Alexei (fiul tarului Nicolae al II-lea), de o dureroasa criza de hemofilie).

Poseda cu adevarat Rasputin, mujicul siberian, darul de a vindeca ? Probabil ca da. In realitate insa, Rasputin a depasit rolul strict de magnetizator, vindeca prin atingerea cu mainile, spre a practica foarte curand atingeri fizice si sexuale asupra bolnavilor lui. De unde si porecla de „Rasputin”, care inseamna „desfranatul”.

Totusi, daca facem abastractie de latura sa de destrabalat, este foarte probabil ca, Rasputin a posedat reale calitati pe care le-a folosit mai cu seama spre a-si satisface propriile placeri, sub pretextul de „a-si ingriji pacientii” (care erau majoritatea… paciente!).

De-a lungul secolului al XX-lea, doi alti magnetizatori si-au pus pecetea pe contemporaneitate: unul – Serge Alalouf – in Occident, celalalt Djuna – in tarile din Est).

Serge Alalouf, mort in chip tragic la Toulouse, in 1982 (a fost calcat de o masina), este considerat drept cel mai mare magnetizator francez al tuturor timpurilor. Se considera ca in cei patruzeci de ani de activitate, a tratat peste patru milioane de bolnavi, ceea ce face o medie de… trei sute pe zi.

Explicatia acestui ritm infernal este simpla: Alalouf trata cu ajutorul unei terapii de grup (zece, douazeci, treizeci de persoane erau primite simultan in cabinetul sau… insa, de asemenea, in autocare ce-i stationau in fata casei). In acest din urma caz, Serge Alalouf se suia in vehicul, impoza mainile pe fiecare dintre pacientii asezati pe scaune si cobora repede, spre a reveni in cabinetul sau, in fata caruia se insiruia o lunga coada, in asteptare!

Serge Alalouf, supranumit „omul radioactiv”, a recunoscut a fi vindecat aproape patru sute de mii de bolnavi, din cei patru milioane care au fost expusi magnetismului mainilor lui. Aceasta reprezinta un procentaj de reusite de ordinul a 10%. Printre pacientii lui au fost: Edouard Herriot, Alfons al XIII-lea, Gandhi, Jean Anouilh…

Despre partea ei, Djuna Davitasvili, originara din Tbilisi, in Gruzia, traieste, a decedat la data de 8 iunie 2015, dupa doua zile petrecute in coma, ea fiind vindecatoarea oficiala in URSS. Despre Djuna, tulburatoarea si seducatoare femeie, se spune ca, i-a ingrijit pe cei mai mari demnitari ai statului sovietic.

Se spune, astfel, ca a prelungit cu mai multi ani viata lui Leonid Brejnev, cat era acesta de bolnav. In orice caz, sigur este faptul ca Djuna a participat la numeroase experiente de laborator, cu parapsihologi sovietici – este de magnetism la distanta, cateodata la mii de kilometri; lungi sedinte de inregistrari de electroencefalograme si de electrocardiograme, spre a masura modificarile resimtite cand se practica magnetismul etc.

In semn de recunostinta pentru serviciile aduse, gratie facultatilor ei parapsihice, ea figureaza, de altminteri, printre membrii „Nomenklaturii”, casta de privilegiati care domneau in URSS. Djuna a fost numita Doctor „Honoris Causa” de catre Academia de Stiinte, a devenit milionara si pretindea mai mult de o mie de franci pentru sedinta de magnetism… intr-o tara unde medicina oficiala este gratuita!

SURSE

  1. Jacques Mandorla – „Energiile Secrete”
  2. Franz-Anton Mesmer – „Memoriu despre descoperirea magnetismului animal”
  3. Honore de Balzac – „Varul Pons”

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...